SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Saadet Partisi Kartal’da 5. Olağan İlçe Kongresini Yaptı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yerel Seçimlere Bir Yıl Kala Saadet Partisi Kartal’da 5. Olağan İlçe Kongresini Yaparak Yerel Seçim Hazırlıklarınıda Başlattı.

Saadet Partisi Kartal İlçe 5.Olağan Kongresi, Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç İl Başkanı Selma Esmerer’in de katılımıyla Pazar günü akşamı Bülent Ecevit Kültür Merkezinde yapıldı.

Büyük bir katılımla yapılan Saadet Partisi İlçe Kongresi açılışında ilk konuşmayı İlçe Başkanı İsmail Kızılgöz yaptı.Kendi döneminde yaptığı çalışmaları anlattıktan sonra kürsüye Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç geldi.

Tongüç, İlçe Kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında; “Önce hastalığı teşhis etmeden sağlıklı tedavi yapılamaz. Üç yüz yıldır insanlığın yönetimi kuvveti üstün tutan güçlerin elindedir. İnsanlık zulüm üstüne zulüm yaşıyor. BOP Projesi kapsamında İslam coğrafyasında 22 İslam ülkesinin sınır ve kadrolarının değiştirilmesi planlandı. Tunus’ta başlayan ‘Arap Baharı’ gelip sınırlarımıza kadar dayandı. Hedefleri, İslam ülkelerinin yer altı ve yerüstü zenginlik kaynaklarını sömürmektir” dedi.

Hükümet sıcak paranın dönüşüyle tehdit ediliyor

İlyas Tongüç, “Şu anda Türkiye’deki sıcak paranın miktarı 125 milyar dolardır hükümeti bu parayı geri çekmekle tehdit edip, istediklerini yaptırıyorlar. Bu para ile Türkiye’de yüksek faizle rant elde ediliyor. 2008 yılında ülkemizde 350 bin kredi kartı mağduru vardı. Bugün bir milyon yüzbin. 10 yılda faize ödenen para 500 milyardan fazla. Yani yılda 529 ton altın. Bunun manası Türkiye’ den her hafta, 10 ton ağırlığında bir kamyon altını faizcilere gönderiyoruz. Bunun için ne bulurlarsa satıyorlar” diyen Tongüç, satış sırasının suların özelleştirilmesine geldiğini söyledi.

Tongüç ayrıca, yabancılara toprak satışlarının 600 dönemi çıkarıldığını, çiftçiye ürün destekleme yerine tarla desteklemesi yapıldığından tarım ve hayvancılığın bitirilme noktasına getirildiğini, hükümetin taviz üstüne taviz vererek ülkenin geleceğini ipotek altına soktuğunu belirtti.

Rüşvet alanda veren de mel’undur

Milli Görüş Belediyeciliği konusunda’da konuşan  İlyas Tongüç, “biz, 3 oy aldığımız yerlerde 3 bin oy alarak sandıkları patlattığımız olmuştur. Biz, 1990’lı yıllarda Belediyelerde göreve geldiğimizde şehirler 3 ‘Ç’den geçilmiyordu; çöp, çamur, çukur! Kısa zamanda çözüm getirdik. Nasıl? Birincisi işi ehline vermek suretiyle, ikincisi de ibadet aşkıyla çalışarak. Belediye demek doğumdan ölüme kadar insanlara hizmet vermektir. Bizim ilk yaptığımız işlerden biri ‘rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını asmak oldu. Biz 2004 yılında Belediyeleri dikensiz gül bahçesi olarak teslim ettik, şimdi her taraf ısırgan oldu. Çünkü bizden sonra görevi devralanlar bizim o ‘rüşvet alanda, veren de melundur’ tabelalarını raflara kaldırdı. Biz tekrar geldiğimizde o tabelaları tozlu raflardan indirip yerlerine asacağız. İşte diğerleri ile aramızdaki fark budur” dedi.

 

Mart 2014’de milletimizin belediyelerde geleceğini onaylayacağına da dikkat çeken Tongüç, “Bizim dönemimizde belediyelerimiz hükümete borç verecek durumda iken, şimdi başta AKP belediyeleri olmak üzere hepsi borç batağında kıvranıyor. Biz iş başına geldiğimizde Yaşanabilir şehirlere kavuşacağız” açıklamasını yaptı.

 

Daha sonra Saadet Partisi İlçe Kongresi Divan Kurulu Oluşturuldu.Divan Başkanlığına İl Başkan Yardımcısı Selman Yücel Yardımcılığına İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilaver Koçer ve divan Katipliklerine Mustafa Akar ile Kasım Geyik Seçildiler.

Önceki dönem çalışmaları ve mali çizelge okundu ve oylandı.

Siyasi Konuşmalarda Kürsüye İl Başkanı Selma Esmerer geldi.İlçe Başkanı İsmail Kızılgöz’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve Kartal’da Milli Görüşçü bir belediyenin tekrar gelmesi gerektiğini vurguladı.

Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçildi.İlçe Başkanlığına İmdat Sevinç bey ve ekibi seçildi.Mazbatayı İlçe Seçim Kurulu Başkanı İncilay hanımdan Alan Yeni Başkan İmdat Sevinç çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]