Perakendede Akademik Atak!

Yayın: 06:38 - 17.05.2013
Güncelleme: 06:38 - 17.05.2013

Yerel organize perakendecilerini bir araya getiren en önemli birliklerden olan İstanbul PERDER, Bilgi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirdiği İstanbul PERDER Akademi (İPA) projesi kapsamında bünyesindeki 20 bin 182 çalışana verdiği eğitimler ile perakendede insan kaynağına önemli bir destek gerçekleştiriyor.

Perakende sektörünün ihtiyaç duyduğu eğitim ve gelişim çalışmalarına imza atan İstanbul PERDER, İstanbul Perder Akademi (İPA) adı altında perakende sektörü için büyük önem taşıyan bir projeyi yürütüyor.

Sektörde mevcut insan kaynağını geliştirmeyi, bilgi ve becerileri geliştirerek yaşam boyu öğrenmeyi, sürdürülebilir büyüme süreçleri için eğitimde sürekliliği hedefleyen İPA bünyesinde, “Perakendecilik Okulu” ve “Yöneticilik Okulu” olmak üzere iki bölüm bulunuyor. İstanbul PERDER ile iş birliği içerisinde bulunan Bilgi Üniversitesi ise mezunlara uzmanlık sertifikası veriyor.

“Perakendede Yaşanan Erozyonun Önüne Geçeceğiz”

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Biçen, “Sektörün geleceği için yeni bakış açılarına ve özellikle de fark yaratacak çalışmalara ihtiyacımız var. Bu farklılığın çalışan kalitesinden ve eğitiminden sağlanacağının farkındayız. İşte bu bilinçle İPA’yı hayata geçirdik” dedi. Şu anda 60 personelin İstanbul PERDER Akademi’de eğitim almakta olduğunu belirten Biçen, ”Akademimizde personellerimizin almış olduğu dersler, üretici firmalarımızın eğitmenlerinden destek alınarak hazırlanmış olan bir eğitim müfredatıdır. Sektörümüzün firmaları da bu programın içinde yer almak istediklerine dair tekliflerle kapımızı çalmaya başladılar. Bunun sektörümüz adına birlik ve beraberliği sağlama adına olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Biz İstanbul PERDER olarak akademinin tohumlarını attık. Şimdi yeni tohumlar ekerek bunların bir fidan ardından köklü bir ağaç haline gelmesini sağlayarak ‘perakendede yaşanan erozyonun’ önüne geçmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version