SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartalspor TFF’ye itiraz etti, ”PTT 1. Lig tescil edilmemeli”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartalspor’un TFF’ye yaptığı müracaat PTT 1. Lig’in tescil edilemeyeceğini gündeme getirdi.

 

Bilindiği üzere, PTT 1. Lig’de Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor’un Süper Lig’de çıktı. Ankaragücü, Kartalspor ve Göztepe ise son 3 sırayı aldı ve küme düştü. Tam da Torku Konyaspor-Bucaspor ve Manisaspor- Adana Demirspor play-off eşleşmelerinin ardından Süper lig’e çıkacak olan üçüncü takım belli olacak derken, gündeme düşen bomba gibi iddia ile ortalık karıştı.

 

Kartalspor, 17. sırada bitirerek küme düştükleri PTT 1. Lig’in 2012-13 tescilinin iptali için TFF’ye başvurdu. Kartalspor’da hukuktan sorumlu asbaşkanı Murat Söylemez, Totemspor’dan Figen Civan’a çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

“UEFA ve FIFA kriterleri önemli”

“TFF, futbolun ana yasası olan ana statüye göre hareket etmelidir. Ve bu anayasanın en önemli kriteri olan UEFA ve FIFA’nın belirlediği mali kriterler de aynı şekilde uygulanmalıdır…’’

 

“Kulübün yetkileri sınırlandırılır”

“Ana statünün, 76. maddesine göre tescil ve lisans için her kulüp her sene genel kurul yapar. Genel kurulda kabul edilen mali tablo da TFF’ye sunulur. Bu aşamadan sonra TFF kendisine sunulan mali tablonun denetimini ve kontrolünü yapmakla yükümlüdür. Eğer TFF, bu mali tabloda eksik bir şey görürse, o spor kulübünden durumu 30 gün içinde düzeltmesini ister. Bu süre zarfında kulübün yetkinlikleri ise sınırlandırır…”

 

“Ankaraspor düşürülmüştü”

“Eğer kulüp 30 gün içerisinde bu düzeltmeleri gerçekleştirmezse, önce 3 puanı silinir. Buna rağmen 90 gün içerisinde söz konusu kulüp hala talep edilen düzeltmeleri yapmamışsa, söz konusu kulübün ligden düşürülmesi gerekir. Ankaraspor, 2009-2010 sezonunda 76. maddenin 6. fırkasına göre Süper Lig’den düşürülmüştü.”

 

“TFF takip etmeli”

“Ankaragücü Başkanı, ‘Bizim muhasebecimiz bile yok, bu yüzden mali tablo ve bütçeyi gündemden çıkardık’ diyor. Hukuki olarak böyle bir şey mümkün değil. Şu anda Ankaragücü, TFF’ye hiçbir şekilde mali tablo sunmadı. TFF de bunu takip etmedi…”

 

“Kayseri Erciyespor ve Çaykur Rizespor’un kazanılmış hakları var”

“Buna göre PTT 1. Lig, oynamamış kabul edilmeli. Yani tescil edilmemeli. Statü bu kadar açık. Bundan dolayı bir mağduriyet doğabilir. Ancak Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor’un kazanılmış hakları var. Dolayısıyla bu hakların korunması gerekir. Fakat henüz oynamamış olan play-off’un durdurulması mecburidir. 2 gün önce, bu konularla ilgili TFF’ye başvurduk. Şu ana kadar hiçbir ses çıkmadı. En kötü ihtimalle Haziran’ın ilk haftası cevap vermeleri gerekiyor. Kartalspor’a ek olarak, Göztepe de aynı şekilde başvuruda bulundu. Adanaspor ise itiraz dosyalarını hazırlıyor. Çok kısa bir süre içinde onlar da TFF’ye müracaat edecekler…”

PTT 1.ligin 2012-2013 sezonunun tescilinin iptali için başvuru;

Türkiye Futbol Federasyonunun Ana Statüsünün 76. maddesinin Ağır ihlali nedeniyle kulübümüz 14.05.2013 Tarih ve 10637 Sayı numaralı dilekçe ile PTT 1.liginin tescilinin iptali için TFF ye başvuru yaptı.

İşte o itiraz dilekçesi İlgili dilekçe ve dokümanlar

itiraz--belge---1 itiraz--belge---2

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]