SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kastamonu Akademi Projesi Başlıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kastamonu Konfederasyonu (Kas-Kon), projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. ‘Kastamonu Akademi’ projesine start verilmesi için Kas-Kon tarafından, 17 Mayıs tarihinde, Barcelo Topkapı Eresin Hotel’de bir organizasyon düzenlendi.

 

Kas-Kon Genel Başkanı H.Selami Çelebioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen geceye, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve değerli eşleri hanımefendi, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ve değerli eşleri hanımefendi, Edirne Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av.Hüseyin Özbek, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ve değerli eşleri hanımefendi ile çok sayıda üniversite öğretim görevlisinin de aralarında bulunduğu kamu, üniversite, özel sektör ve basın mensupları temsilcileri ile Kas-Kon 2. Başkanı Hamza Baş, Başkanlar Kurulu Başkanı Mehmet Alver, Genel Sekreter Mehmet Diribaş, Genel Sayman Haki Sarul, Kastamonu Akademi Komitesi Başkanı Ali Şen ve Başkan Yardımcıları Muzaffer Kazan ile Murat Özcan, Basın Komitesi Başkan Yardımcısı Muzaffer Erdem, Kas-Kon Genel Başkan Yardımcıları Ali Bayraklı, Mehmet Ali Özcan, Özcan Ozsoy, Kemal Turgut, Sevgi Şahin ve Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Betül Uğur’ın aralarında bulunduğu geniş bir katılım gerçekleşti.

 

Sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübeyi aktaracağız

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kastamonu Konfederasyonu (Kas-Kon) Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, toplumun eğitimine katkı sağlamak için ‘Kastamonu Akademi’ projesini hayata geçirdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Gençlerimiz başta olmak üzere tüm toplumu, daha fazla bilinçlendirip, onlara güncel konularda seminerler vererek, ülke meselelerine daha fazla sahip çıkmaları konusunda çalışmalar yapacağız. Hedefimiz, kendine yetebilen, çağdaş düşünen, kendine ve topluma saygılı, yaşadığı çağın gereklerine cevap verebilen, araştıran, sorgulayan, bilgiyi sentezleyebilen, yaratıcı, kendisi ile barışık, tartışan, kuvvetli iletişim kurabilen, bilime ve teknolojiye yeni katkılar sağlayabilecek ve bunun yanında, Türk toplumunun kendi öz benliğini savunup geliştirirken evrensel olabilecek bireyler yetiştirmektir. Seminerlerde verilecek konular; hocalardan oluşturulacak ‘Akademik Kurul’ tarafından belirlenecektir. Hepimizin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübenin, bu seminerlerde, geniş kitleler ile paylaşılmasını sağlayacağız” dedi.

 

Kastamonu’da ulaşım altyapı yatırımları hızla devam ediyor, cazibe merkezi olacağız

 

Kastamonu’nun tarihi, kültürel, sosyal değerlerine değinen Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Geçmişimizi, geleceğe taşımalıyız. Bu nedenle, son yıllarda Kastamonu’da ulaşım altyapısı başta olmak üzere yatırımlara hız verdik. Kara, deniz, hava ulaşımında yaptığımız yatırımların ardından, ilimiz cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.

Bir şehirde geleceği inşa etmek için altyapı yatırımlarının önemini kaydeden Vali Erdoğan Bektaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ulaşım başta olmak üzere, altyapı sorunlarımıza yönelik ciddi mesafeler aldık. Örneğin, Ilgaz Dağı’nda başlatılan ve 275 milyon liraya mal olması planlanan, 5 bin 391 metre uzunluğundaki çift yönlü tünelin, 2014 yılı kasım ayında tamamlanması planlanıyor. Bir diğer konu, Türkiye’nin en önemli kuzey-güney aksı, İnebolu Limanı’nda başlayıp Mersin Limanı’nda sona ermektedir. Ilgaz Dağı’nın aşılmasıyla, İnebolu Limanı’nda başlayan ana aks, Mersin Limanı’na sorunsuz bir şekilde bağlanmış olacaktır. Böylece, Mersin’e gelen bir yük, Ege’den dolaşmadan bu ana akstan İnebolu Limanı’na, hatta daha da ileriye, Rusya’ya, Kırım’a ulaşabilecektir. Zira, İnebolu Limanı’nda yatırım devam ediyor. Önümüzdeki günlerde açılacak Kastamonu Havalimanı’na ortalama, 100 milyon liraya yakın kaynak ayrıldı. Sahil yolu için de, duble yol projesi bulunuyor. Başka bir örnek verirsek, mermer ve bakır başta olmak üzere, yer altı zenginliğimize ilişkin, projeler sürüyor. Kısaca, altyapıdan ekonomik potansiyelin değerlendirilmesine kadar yapılan tüm güzel çalışmalar ile Kastamonu’yu geleceğe taşıyoruz” diye konuştu.

 

 

Gecede söz alan konuşmacılar, şunları söyledi:

 

**TÜİK rakamlarına göre İstanbul dışında yaşayan 730 bin Kastamonulu olduğunu ifade eden Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Kastamonu Akademi tarafından İstanbul başta olmak üzere gurbette yaşayan hemşerilere verilecek seminerlerin önemini kaydetti.

 

**Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluş yılı olarak 2006 yılı gözüküyor olsa da, üniversite temellerinin 1885 yılında atılmış olduğunu anlatan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın, “Üniversitemiz Rektörlük binasının girişinde, ‘Mekteb-i İdadii Mülki 1885’ yazısı mevcuttur. İstanbul Üniversitesi’nin kuruluş tarihi 1453, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kuruluş tarihi 1773 olduğu gibi Kastamonu Üniversitesinin kuruluş tarihi de 1885 olarak kabul edilmelidir” diye konuştu. Üniversitede, bu yıl ortalama 12 bin 600 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü anlatan Seyit Aydın, önümüzdeki yıl öğrenci sayısının 15- 16 bin olabileceğini söylerken, üniversitede yapılan ar-ge çalışmalarına da değinerek, 3 patent başvurularının olduğunu sözlerine ekledi.

 

**Kas-Kon önderliğinde başlatılan Kastamonu Akademi projesinin önemine değinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, böylece çeşitli alanlarda bilgi birikimi ve tecrübesi olan uzmanların, bu birikimi, geniş kitleler ile paylaşabileceğini belirtti. Ülkemizde halen, ortak iş yapma, yardımlaşma- dayanışma kültürünün istenen seviyede olmadığını da dikkat çeken Ahmet Cevat Acar, “Şirketler olarak, bireyler olarak, dayanışma ve birlikte iş yapma kültürünü yerleştirmeliyiz. Ayrıca, güçlü yanlarımız nelerdir?, Zayıf yanlarımız nelerdir? Fırsatlar ve tehditler nelerdir? gibi konuları belirleyip, bir stratejik plan ile geleceğe yön verilmelidir” diye konuştu.

 

**İstanbul’da yaşayan ciddi bir Kastamonulu akademik kadro olduğunu anlatan İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av.Hüseyin Özbek, bu birikimlerin, gerek İstanbul dışında yaşayan, gerek Kastamonu’da yaşayan vatandaşlar ve tüm toplum ile paylaşılmasının önemli olduğunu belirtti. İstanbul Barosu’nda Kastamonulu 500 avukatın olduğunu kaydeden Hüseyin Özbek, Kastamonu Akademi çalışmaları içerisinde yer alabileceklerini belirtti.

 

**Kastamonu İnebolu İlçesinde hayata geçirdikleri tatil köyü ve Taşköprü’de kurdukları sarımsak fabrikası projeleri ile bölgeye ve ülke ekonomisine katma değer sağladıklarını ifade eden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Bir işadamı olarak, memleketime yatırım yaptım ve yatırım yapmaya devam edeceğim. Örneğin, 2000 yılında Sarımsak fabrikasını kurmadan önce, sarımsaklar nehirlere dökülüyordu. Fabrikayı kurduğumuz yıl kilosu 290 kuruş olan Sarımsak, aynı yıl 3 TL ye yükseldi. Bugün ise, 10 TL civarındadır.  Taşköprü’de yaklaşık 12 bin ton sarımsak üretilmektedir. Oysa Taşköprü’de 20 bin- 30 bin ton sarımsak üretilebilecek kapasite mevcuttur. Zira, 30 ton sarımsak üretilirse, Çin’den ithal edilecek sarımsak oranı iyice azalabilir. Bir diğer projemiz olan, İnebolu ilçesinde hayata geçirdiğimiz Yakamoz Tatil Köyü ise, 12 ay hizmet vererek, bölge ve ülke ekonomisine değer katmayı sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]