Kartal’da Çöp Konteynırları Kalkıyor !

Yayın: 13:55 - 23.05.2013
Güncelleme: 13:55 - 23.05.2013

Kartal Belediyesi çevre düzenlemeleri kapsamında Kartal’ın daha temiz, çevre ve halk sağlığı için yaşanılabilir bir görünüm elde etmesi adına “Kartal’ı Seviyorum – Çevremi Temiz Tutuyorum” sloganı ile çalışmalarına başladı. Bu kapsamda pilot bölge olarak seçilen Kordonboyu Mahallesi’nde çalışmalara başlayacak olan Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöp konteynırlarının olumsuz görüntülerinin ortadan kaldırılması, trafiği engellememesi ve daha temiz bir çevre ve halk sağlığı için cadde ve sokaklardaki çöp konteynırlarını kaldırıyor.

 

Kordonboyu Mahallesi’nde bulunan 51 adet cadde ve sokağın bulunduğu pilot bölge kapsamında 329 çöp toplama konteynırı 10 Haziran 2013 tarihinden itibaren kaldırılacak. Başlatılan uygulama ile evsel katı atıklar, ağzı kapalı poşetler ile evlerin önünden toplanacak.

Cadde ve sokaklarda ilan edilen saatlerde çöp toplama uygulaması ile Kartal’da yaşanılabilir bir çevre edinilmesi için çalışılacak. 10 Haziran 2013 tarihinden itibaren çöp alım saatleri 19.00-24.00 saatleri arasında olup, site ve apartman önlerinden çöplerin toplanması uygulamasına geçilecek.

Exit mobile version