Öğrenciler Boğaz Gezileriyle Şehirlerini Tanıyor!

Yayın: 15:03 - 23.05.2013
Güncelleme: 15:03 - 23.05.2013

Sultanbeyli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 12. sınıf öğrencilerine yönelik boğaz gezileri başladı. Bu kapsamda ilk boğaz gezisine Türk Telekom Anadolu Lisesi ve Sultanbeyli Lisesi öğrencileri katıldı.

İlçede yaşayan öğrencilerin şehirlerini yakından tanıması için çeşitli adımlar atan Sultanbeyli Belediyesi bu kapsamda her bahar boğaz gezileri düzenliyor. İlçede bulunan bütün liselerin 12. sınıfında okuyan öğrencilerin katıldığı geziler oldukça eğlenceli geçiyor. Yaklaşan üniversite sınavı stresinden öğrencilerin biraz olsun uzaklaşmasını amaçlayan gezilere öğrencilerin ilgisi büyük.

Sultanbeyli Lisesi son sınıf öğrencisi Enes Bayrak, boğaz gezisine çıkmanın çok güzel olduğunu ifade etti. Bayrak, “Son üç yıldır belediyemiz bizlere boğaz gezisi düzenliyor. Sınav öncesi böyle bir etkinlik düzenledikleri için belediyemize teşekkür ederiz.” dedi.

“Öğrenciler Sınav Stresinden Uzaklaşıyor”

Türk Telekom Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Meltem Kaya, öğrencilerin dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’u tanımaları için bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu söyledi ve “İstanbul’un güzelliğinin büyük bölümü boğazda saklı. Öğrencilerin boğaz havasını teneffüs etmesi faydalı oluyor.” dedi. Sahilden geçerken görülen tarihi yapıların öğrencilerin İstanbul’a bakışını değiştirdiğini ifade eden Kaya, “Öğrencilerimiz hem şehrimizin tarihi ve kültürünü öğreniyor, hem de yaklaşan sınavlar öncesi bu güzellikler arasında strest atmış oluyor” şeklinde konuştu.

Sultanbeyli Lisesi son sınıf öğrencisi Serap Gökçe ise ilk defa boğaz gezisine katıldığını ifade ederek, bu etkinliklerin her zaman yapılmasının öğrencilere yararlı olacağını söyledi.

Exit mobile version