SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Lıons Opera Oskarlarının Dağıtıldığı Geceye Opera Yıldızları Yağdı!

Yayınlanma:
ABONE OL

50.yııl onur ödülü Ayhan Baran’ın Oldu,

Uluslar arası Lions Dernekleri 118 Çoğul Yönetim Çevresi’nin düzenlediği,“LIONS OPERA ÖDÜLLERİ-2013” de, 11 Dalda en iyilere ödülleri 24,  Mayıs 2013 akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi Konser Salonunda verildi.

Konfederasyon Kültür Sanat Görevlisi ve Lions Opera Ödülleri Koordinatörü Ln. Nesibe Müsevitoğlu ile Proje Mimarı Bariton Ln. Sedat Öztoprak ödül töreninin açılışını birlikte gerçekleştirdiler.

Konfederasyon Başkanı Ln. Necdet Akman gecede bir konuşma yaparak;  “Geçtiğimiz hafta burada Lions Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Bu gün de, sahne sanatlarının olmazsa olmazlarından Opera sanatında en iyilere ödüllerimizi vereceğiz. Halkımızın Opera Sanatına ilgi duymasını, sanatçılarımızın sanatlarını takdir etmek amacı ile Lions Opera Ödüllerini üç yıldır düzenlemekteyiz. Ben de kendimi bir opera izleyicisi olarak yetersiz bulmaktayım. Bu günden sonra Opera Temsillerini izlemek için daha fazla zaman ve para ayırmak istiyorum.” Dedi.

Programın başında, Prof. Dr. Turgut Göksoy’un hazırladığı “ TÜRK OPERA TARİHİ” belgeseli,  izleyicilerin büyük beğenisini kazandı..

32. Uluslararası Belvedere Şan Yarışması finalistleri,  Soprano Gülbin Kunduz, Soprano Dilruba  ilgi ve Bariton Kerem Çetinkaya,  İstanbul Ünv. Öğretim Görevlisi Barış Büyükyıldırım ‘ın piyanosu eşliğindeki mini konserin ardından ödül törenine geçildi.

Opera Dünyasının yakından tanıdığı Final Jüri Üyeleri; Hayati Asılyazıcı ( Gazeteci, Yazar, Eleştirmen, Ulusal TV Kültür Sanat Sorumlusu), Üstün Akmen (Eleştirmenler Birliği Başkanı,Gazeteci, Yazar, Eleştirmen), Kemal Küçük(Klasik Müzik Dergisi Orfeus Genel Sanat Yönetmeni, Gazeteci, Yazar), D. Vefa Çiftçioğlu (Eleştirmen, Klasik Müzik Prodüktörü, Klasik Müzik Dergisi Orfeus Dergisi Sanat Danışmanı), Jüri Başkanı  Bariton Sedat Öztoprak (İstanbul Devlet Opera ve Balesi eski Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni, Lions Opera Ödülleri Proje Mimarı)’nın belirledikleri 12 dalda en iyilere ödülleri Konfederasyon Başkanı Ln. Necdet Akman tarafından verildi.

 

12 Dalda ödül alan Opera sanatçıları şu şekilde oldu:

En iyi Bayan Opera Şarkıcısı Soprano Burçin Savigne,

En İyi Erkek Opera Şarkıcısı Tenor Efe Kışlalı,

En İyi Orkestra Şefi Vladimir Lungu,

En İyi Opera Rejisörü Recep Ayyılmaz,

En İyi Opera Koro Şefi Gökçen Koray,

En İyi Opera Koreografı Neslihan Öztürk,

En İyi Opera Dekoratörü Efter Tunç,

En İyi Opera Kostüm Tasarımcısı Şanda Zıpçı,

En İyi Opera Prodiksiyonu “ Kötülüğün Döngüsü”  İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Suat Arıkan,

En İyi Türk Operaası “Ali Baba Kırk Haramiler” Selman Ada,

 

Türkiye’yi dünyada en iyi temsil eden opera sanatçısı Soprano Simge Büyükedes, Lions 50. Yıl Opera Başarı Ödülü Devlet Sanatçısı Bas Ayhan Baran oldu.

50 Yıl Ödülünü vermek üzere sahneye gelen, Lions Konfederasyonu 50. Yıl Komite Başkanı Ln. Timur Erk, “- Lions’un ülkemizde kuruluşunun 50. Yılı anısına, sanat yaşamını uzun yıllar başarı ile sürdürebilen, Opera Sanatçılarının ilklerinden, Devlet Sanatçısı Bas Ayhan Baran’a bu ödülün verilmesi uygun görülmüştür. Ancak kendisinin ağır hasta olduğunu ve klinikte yattığını öğrendik. Bu ödülü 50. Yıl Komite üyemiz Ln. Nesibe Müsevitoğlu ve Ln.Sedat Öztoprak kendisini ziyaret ederek verecekler.” Dedi.

Ödül alan tüm sanatçılar, Lions Opera Ödülleri’nin sanatçılar tarafından önemsenen bir ödül olduğunu, Lionların sanatçıları motive eden Tiyatro ve Opera Ödüllerini vermeye devam etmelerini, asla vazgeçmemelerini ifade ettiler.

En iyi Orkestra Şefi  ödülünü almak için Antalya’dan gelen  Vladimir Lungu, ödülünü alırken hazırladığı uzun teşekkür konuşmasını kağıttan okudu. Romanyalı sanatçı; “- Bu ödül benim bundan sonra daha çok çalışmamı gerektiriyor. Benim gibi genç birisine bu ödülü verdiğiniz için teşekkür ederim. “Dedi.

Türkiyeyi Dünyada en iyi temsil eden Opera Sanatçısı Simge Büyükedes de bu önemli ödülü almak için İtalya, Milano’dan geldiğini söyledi ve Lionlara teşekkür etti.

Efe Kışlalı’nın ödülünü alırken yanında olmak istediği için törene katılan Opera Sanatçısı Hakan Aysev konukların ilgi odağı oldu ve onlarla fotoğraf çektirdi

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]