SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultanbeyli Belediyesi’nden Brüksel Ziyareti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) ve Avrupa Komisyonuna bağlı olan Yerel Yönetim Tesisi (Local Administration Facility-LAF) işbirliğinde Brüksel’de bir dizi toplantı gerçekleştirildi. Türkiye’den dört temsilcinin katıldığı toplantılarda Sultanbeyli’yi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Avrupa Birliği Uzmanı Umut Elmas temsil etti.

Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) ve Avrupa Komisyonuna bağlı olan Yerel Yönetim Tesisi (Local Administration Facility-LAF) işbirliğinde 22-25 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantının amacı, AB’nin yerel ve bölgesel yönetimlerin kalkınması ile ilgili mevzuatı ve Batı Balkanlardaki yerel ve bölgesel yönetimlerle ilgili uyum politikaları oldu. Türkiye’den toplam dört temsilcinin katıldığı toplantıya Sultanbeyli Belediyesi adına Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Avrupa Birliği Uzmanı Umut Elmas katıldı. Sultanbeyli Belediyesinin projeleri hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantı üç gün sürdü.

AB Bölgeler Komitesi (CoR) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Güney-Doğu Avrupa’da bulunan ülkelerin yerel yönetim temsilcilerinin katıldığı toplantı, Avrupa’nın yerel yönetim kuruluşlarının tecrübelerinin paylaşıldığı bir zeminde yapıldı. Bunun yanında yerinden kalkınma ve işbirliği konusunda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma hedefinin güdüldüğü toplantıda AB tarafından katılım öncesi sağlanan fonlarla da ilgili bilgi verildi. Avrupa Komisyonu ve AB Bölgeleri Komitesi yetkililerinin yaptığı sunumlarda yerel yönetimlerin bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.

Oturumlarda, AB Kurumları ve karar alma süreçleri, Avrupa Bölgesel Politikasının Geleceği, Güney-Doğu Avrupa 2020 Stratejisi, AB Üyesi Ülkelerin AB Bölgesel Politika Programlarının Yönetiminde Desantralizasyonu ve Kurumlar Sistemi, AB Uyum ve Bölgesel Politikası’nda Slovenya Örneği, Katılım Öncesi Mali Destek Programı (IPA) ve Uyum Politikası Araçlarının Gelecek Hazırlıkları, Danimarka’daki AB Fonlarının dağılımında Belediyelerin ve Yerel Aktörlerin Rolü başlıklarında sunumlar yapıldı.

Türk milletvekiline ziyaret

Katılımcıların yerinde inceleme ziyareti kapsamında ise Aşağı Avusturya Bölgesi’nin Brüksel Ofisi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Avrupa Birliği düzeyinde lobi faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sultanbeyli Belediyesi, Avrupa Birliği Uzmanı Umut Elmas, Brüksel’de Türk asıllı Milletvekili Mahinur Özdemir ile bir araya gelerek, Brüksel’deki Türk vatandaşların durumu ve yerel yönetimler konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmenin sonunda, Umut Elmas, Sultanbeyli Belediyesi adına Milletvekili Mahinur Özdemir’e hediye takdim etti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]