Sandıkla gelen sandıkla gider, başka yolu yok!

Yayın: 13:12 - 04.06.2013
Güncelleme: 13:12 - 04.06.2013

Sandıkla gelen sandıkla gider, başka yolu yok! Demokrasi bu, saygı duy… Söyleyen çok doğru söylemiş…

Beğenirsin oy verirsin, beğenmezsin oy vermez beğendiğine verirsin. Fakat bozgunculuk yapmaya çalışıyorsan niyet başka diye düşünür insan  o zaman. Beğenmediğin bir yönetim sergileniyorsa, sen daha iyisini yapabilmek için hazırlan projelerini halka anlat ve sandık sonucu belirleyecek olan tek seçenektir.

Başka yolu yok. Beğenmiyorsan sen daha iyisini yapabilmek için daha çok çalış, doğru işler yap. Bağırarak çağırarak değil, icraat göstererek kendini hissettir. Gerilim, öfke şiddet geri kalmış milletlere yakışır. Ana muhalefet partisi CHP’nin marka değerini düşürüyor, sergilenen siyaset anlayışı sayesinde her geçen gün değer kaybediyor. Temsil ettiği kitlelere yazık oluyor. CHP’ye gönül veren insanlar da partisinden kaliteli siyaset, üretken ve yatırımcı anlayışı benimseyen politikalar bekliyor, lütfen seçmenlerinize haksızlık etmeyin. Demokrasi dışı eylemler ve darbeye teşebbüs şeklindeki çığırtkanlıkları CHP partisine artı bir şey katmıyor. Üretken Politikalarınızla gönüllerde taht kurmayı denemelisiniz.

CHP adına bence son günlerde yapılan en büyük yanlış hareket, Kadıköy eylemini Taksim’de toplanan marjinal gurupların peşine takılmakla yaptı. Ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışmakla bir başarı kazanılacağı hesabı doğru değil. Hiçbir zaman da tutmayacak. Bunun yanında Başbakan Erdoğan’ın da uslübunu benimsemek mümkün değil. Hiddetli ve öfkeli hitabet yerine daha ılımlı kucaklayıcı bir dil ile hitap etmesi mutlaka gereklidir.  Çünkü 75 milyonun Başbakanıdır kendisi, ona ayyaş diğerlerine çapulcu demek çok yanlış bir söylem, tam aksine herkesi kucaklayıcı olmalıdır.

75 milyon insan bu ülkede yaşıyorsa hepsi benim başbakanım diye düşünmelidir. Sadece belli bir kesimin değil. Yani hizmet ehli insanlar,  sırtında yumurta küfesi taşımanın hassasiyetini daha fazla hissetmelidir.

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version