SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul’a 43 Yeni Okul Daha Kazandırıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

32’si İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 43 yeni okul eğitime kazandırıldı

İstanbul’da 2009–2010 yılında faaliyete giren 43 okulun toplu açılışı, Sütlüce Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İl Genel Meclisi Üyeleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, 7 yıl içerisinde eğitime yapılan yatırımları anlattı. Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyetten oluşan 4 temel taş üzerinde yükselttiklerini belirten Başbakan Erdoğan, 2002’de 7,5 milyar lira olan bütçedeki eğitim payını, 2009 yılında 27,5 milyar liraya yükselttiklerini vurguladı. Başbakan Erdoğan, “7 yılda Türkiye genelinde tam 133 bin yeni derslik açtık. 114 Anadolu Öğretmen Lisesi, 540 genel lise, 565 Anadolu Lisesi, 41 Fen Lisesi, 34 Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, 17 Sosyal Bilimler Lisesi, 43 Bilim ve Sanat Merkezi ve bin 367 muhtelif meslek lisesini hizmete açtık.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da öğrencilere seslendiği törende İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Başkan Koçak,  özellikle 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Yasası’na değinerek, bu yasa ile İl Özel İdareleri ve İl Genel Meclislerinin güçlü bir teşkilat yapısına kavuştuğuna değindi. İstanbul İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin eğitime büyük önem verdiğini söyleyen Hasan Hüsamettin Koçak, şunları söyledi:

“2003–2009 yılları arasında toplam 1.913.722.926, yaklaşık 2 milyar TL ödeneği eğitime ayırdık. Bu ayrılan bütçeyle toplam 875 okul, 21.493 dersliği İstanbul’a kazandırdık. İlköğretimde derslik başına düşen sayı 2002 yılında 64 iken bugün 53’e, şube başına düşen öğrenci sayısı 47 iken 37’e düşürülmüştür. Bu büyük bir başarıdır. Bilgi teknolojisi sınıf olmayan okul bırakmadık.

Hatta birçok okulumuzda ikinci bilgi teknolojisi sınıflarını kurduk. Her yıl en az 400 okulumuzun büyük ve küçük onarımını gerçekleştirdik. Okullarımızı en modern en çağdaş donatım malzemeleriyle donattık. İstanbul’da artık yazı tahtası olarak kara tahta dönemine son vererek sınıflarımızda çelik emaye yazı tahtalarına geçtik. Okullarımızın ısınma sistemlerini daha temiz, daha çevreci ve daha ekonomik olan doğalgazla ısınmalarını sağladık. Bu kazanımlar yalnız İstanbul’un değil, Türkiye’nin kazanımıdır. Cumhuriyetin kazanımıdır.”

Konuşmaların ardından temsili açılış gerçekleştirildi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılışı yapılan okullara katkıda bulunan hayırsever vatandaşlara plaket verdi. Açılışı gerçekleşen 43 okulun 32’si İstanbul İl Özel İdaresi, 6’sı bağışçı, 3’ü Kiptaş, 2’si ise Emlak Konut Dairesi tarafından yaptırıldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
30 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nden İlçedeki Okullara İçme Suyu İstasyonları

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi iş birliği ile ilçedeki eğitim kurumlarına yönelik önemli bir projeye imza atıldı. “Temiz Su İstasyonları Projesi” adını taşıyan girişimle, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna erişimleri kolaylaştırılarak, ilçedeki okullara modern su istasyonları kuruluyor. Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi’nin birlikte gerçekleştirdiği proje, öğrencilere gün boyunca temiz ve taze su […]

Dava ve fikir adamı, M. Hanefi Bostan vefat etti
Eğitim
22 Mart 2024
Dava ve fikir adamı, M. Hanefi Bostan vefat etti

İstanbul Marmara Üniversitesi Öğretim Üyelerinden tarihçi, Eğitimci, yazar ve Türk Eğitim Sen kurucu üyesi, dava ve fikir adamı, hocaların hocası Prof. Dr. M. Hanefi Bostan hakka yürüdü. Merhum Bostan’ın aziz naaşı 23 Mart 2024 Cumartesi günü öğle namazından sonra Üsküdar M. Ü. İlahiyat Fakültesi caminde kılınacak cenaze namazını müteakip Maltepe Gülsuyu mezarlığına defnedileceği belirtildi. admin […]

Eğitim
22 Mart 2024
Bitlis’te okullar tatil edildi

Son dakika haberine göre olumsuz hava koşulları sebebiyle Bitlis İl merkezine bağlı köylerde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Son dakika haberi Bitlis’ten geldi. Kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle Bitlis Valiliği bir açıklama yayınladı. Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezi ve bağlı köylerdeki resmi ve özel eğitim kurumlarında […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]