SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine 15 Ülkede Staj İmkanı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine 15 Ülkede Staj İmkanı

Marmara Tıp, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sistemine Kabul Edildi

Sistem Dünyanın En İyi 24 Tıp Fakültesinde Staj Yapma Olanağı Sağlıyor

Türkiye’den Sadece Marmara Tıp, Sisteme Davet ve Kabul Edildi

Marmara Tıp Öğrencileri Global Sağlık Sistemini Tanıyacak

Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sisteminde Staj Yapmak Ücretsiz

 

Marmara Tıp, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sistemine Kabul Edildi

Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyonu olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi (MÜTF), Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği’nin (AAMC) kurduğu Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sistemine kabul edildi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, bu sistemle son sınıf tıp fakültesi öğrencilerinin staj probleminin çözüleceğini, öğrencilerin bu programla seçmeli stajlarını yurtdışında yapabileceğini bildirdi. Öğrencilerin bugüne kadar kendi çabalarıyla staj yaptığını ve staj yeri bulmakta güçlük yaşadığını ifade eden Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları aracılığıyla, öğrencilerin dünyadaki tıp fakültelerinde staj yapabileceklerini söyledi. Batırel, ABD’de başlayan ve şu anda 15 ülkeden 24 tıp fakültesinin bulunduğu sisteme, Türkiye’den ilk ve tek olarak Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kabul edildiğini açıkladı.

Sistem Dünyanın En İyi 24 Tıp Fakültesinde Staj Yapma Olanağı Sağlıyor

Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sisteminin, Amerikan tıbbının başındaki Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği tarafından, tıp öğrencilerinin staj sorununu çözmek için geçen sene oluşturulduğunu söyledi. Son sınıp tıp öğrencilerine seçmeli staj olanağı sağlayan sistemin önce pilot uygulama ile başladığını ifade eden Batırel, sistemde şu anda 10’u ABD’den olmak üzere Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda, Polonya, Belçika, Portekiz, Brezilya, Hindistan, Peru, Lübnan, İsrail, Avustralya ve Malezya’dan 24 tıp fakültesi bulunduğunu bildirdi.

Dünyanın en iyi tıp fakültelerinin sistemde yer aldığını belirten Batırel, bu üniversiteleri şöyle sıraladı:

“ABD’den Rochester Tıp Okulu, Güney Carolina Üniversitesi, Case Western Reserve Üniversitesi, İllinois-Chicago Üniversitesi, California-Davis Üniversitesi, Tulane Üniversitesi Sağlık Okulu, California-San Diego Üniversitesi, Boston Üniversitesi, Pittsburgh Üniversitesi, San Antonio Sağlık Bilimleri Merkezi; Almanya’dan Frankfurt Goethe Üniversitesi, İtalya’dan Pavia Üniversitesi, Belçika’dan Leuven Katolik Üniversitesi, Portekiz’den Minho Üniversitesi, Polonya’dan Jagiellonian Üniversitesi, İngiltere’den Londra St. George’s Üniversitesi, Hollanda’dan Erasmus MC, Peru’dan Peruana de Cayetano Heredia Üniversitesi, Avustralya’dan Monash Üniversitesi, Malezya’dan Monash Üniversitesi, Lübnan’dan Beyrut Amerikan Üniversitesi, İsrail’den Technion Teknoloji Enstitüsü, Brezilya’dan UNICID, Hindistan’dan Manipal Üniversitesi.”

Batırel, 125 bin öğretim üyesi, 116 bin asistan ve 75 bin öğrenciye uluslararası sağlık sistemini tanıma olanağı sağlayan sistemin bir sonraki aşamasının araştırma işbirliğini geliştirme olabileceğini belirtti.

Türkiye’den Sadece Marmara Tıp, Sisteme Davet ve Kabul Edildi

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sisteme katılma süreciyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, sekiz ay önce Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği’nin kendileriyle iletişime geçtiğini ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sisteme katılması için davet aldıklarını söyledi. Türkiye’den sadece Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin davet edildiğini ifade eden Batırel, geçen hafta programa kabul edildiklerini bildiren bir mektup aldıklarını belirtti.

Tıp öğrencilerinin staj sorununa küresel bir çözüm getiren sistemde öğrenci gönderen ile öğrenci gönderen ve kabul eden olmak üzere iki tür kurum olduğunu ifade Batırel, MÜTF’nin öğrenci gönderen ve kabul eden kurumlar arasında olduğunu bildirdi. Son sınıf öğrencilerinin, Haziran 2013’ten itibaren sistemdeki 24 tıp fakültesinde seçmeli staj yapabileceklerini vurgulayan Batırel, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de 24 öğrenciyi staj için kabul edeceğini söyledi.

Marmara Tıp Öğrencileri Global Sağlık Sistemini Tanıyacak

Dekan Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sisteminin son sınıf tıp öğrencilerine yurtdışında staj yapma, uluslararası sistemi görme ve çeşitli uluslardan öğrencilerle bir araya gelme olanağı sağlayacağını belirtti. Batırel, bu sayede Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin dünya çapında bilim adamı olma olanağına ulaşacağını söyledi.

Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sisteminde Staj Yapmak Ücretsiz

Öğrencilerin, hastanelerin staj açtığı branşlara bakarak başvuruda bulunacağını ve staj için herhangi bir ücret ödemeyeceklerini ifade eden Batırel, sadece çok düşük bir miktarda kayıt ücreti ödemenin yeterli olduğunu bildirdi. Bazı kurumların öğrencilere kalacak yer de sağladığını belirten Batırel, sistemin öğrencilerin yanı sıra öğretim üyelerinin ve asistanların dolaşımına ve değişik tıp fakültelerine gidebilmelerine de olanak sağlayacağını ifade etti.

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]