Minik Yelkenciler Sertifikalarını Aldı

Yayın: 14:12 - 08.10.2009
Güncelleme: 14:12 - 08.10.2009

Kartallı minik yelkencilere törenle sertifikaları verildi. Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü (MDYİK) işbirliğinde düzenlenen Yelken Yaz Okulu’na katılan 69 öğrenciye sertifikalarını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve MDYİK Başkanı Somer Büyükakkuş verdiler.

Kartal Belediyesi Yelken Yaz Okulu’nda kayıtlı bulunan 8-14 yaş gurubundaki 69 kursiyer, yaz dönemi boyunca üçer haftalık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. MDYİK tesislerinde uzman eğitimciler tarafından teorik olarak; rüzgar kuvveti, yön kavrama, teknik terimler, rotalar, yelkenler hakkında bilgi verilirken, pratikte ise; donatma, denizci düğümleri, tekneye hakim olma, dümen hakimiyeti farklı rüzgar yönlerine göre yanaşma ve start teknikleri, şamandıra dönüşleri, hakkında eğitimler verildi. Sertifika dağıtım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulüp Başkanı Somer Büyükakkuş, eğitimciler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşma yapan Başkan Öz, uzun bir sahil şeridine sahip Kartal’da, deniz sporlarına olan ilgiyi artırmak ve küçük yaşlardan itibaren çocukların denizle buluşmasını, yeteneklerini keşfederek onlara özgüven kazandırmayı, deniz sporlarında Kartal’ın adını ulusal ve uluslararası düzeyde duyurabilmek için yaz okulunu açtıklarını söyledi. Gösterilen ilgi ve performanstan oldukça memnun olduğunu söyleyen başkan, MDYİK başkanı ve tüm ekibine, öğrencilere, velilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.  Başkanın konuşmasının ardından minik yelkencilere sertifikalarını başkan ve MDYİK başkanı birlikte vererek öğrencilere başarılarının devamını dilediler.

Tören, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Exit mobile version