Gedik Üniversitesi Gençlere Özel Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Yayın: 08:28 - 18.06.2013
Güncelleme: 08:28 - 18.06.2013

Gedik Üniversitesi Gençlere Özel Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı   

 

Gedik Üniversitesi’nin düzenlediği “Genç Gözüyle Sporun İçinde Kadın” temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı. “Başarıya Büyük Atlayış” (birinci) ve “Kaybetme Korkusu” (ikinci) adlı fotoğrafları ile Kürşat Kaan Özkemahlı hem birinciliği hem ikinciliği elde etti. Üçüncülüğü ise “İkili Mücadele” adlı fotoğraf ile Ferhat Elmas kazandı.  

Birincilik ödülü 1500 TL, ikincilik ödülü 1000 TL, üçüncülük ödülü 500 TL olan yarışmada dereceye giren eser sahiplerine 15 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşen ödül töreni ile Gedik Üniversitesi rektörü Ahmet Topuz tarafından ödülleri takdim edildi. Dereceye giren ilk üç eser, diğer seçilen en başarılı 20 eserle birlikte Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 14-21 Haziran tarihleri arasında sergileniyor.

Bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesi olan tek vakıf üniversitesi Gedik Üniversitesi, bu yarışma ile ülkemizde kadınları spor faaliyetlerinin içerisinde daha fazla yer almaya teşvik etmeyi amaçladı. Yarışmaya fotoğraf sanatı ile ilgilenen, objektifin gözünden bakarak bir kareye sayısız anlam sığdırabilen amatör ya da profesyonel lise ve üniversite öğrencileri katıldı. Katılımcıların sokaklardan spor salonlarına, sahalardan pistlere, kadınların ve kız çocuklarının spor yaparken görüntülendiği hikayeleri karelediği gözlemlendi.

Exit mobile version