SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Acıbadem, 100 milyon dolarlık mobil sağlık yatırımı yapacak!

Yayınlanma:
ABONE OL
Sağlık harcamalarının yüzde 85’i kronik hastalıklara ayrılıyor

Önümüzdeki 3 yılda 100 milyon dolar değerinde mobil sağlık yatırımı yapılacak

Sağlık inovasyonu denince akla gelen ilk isim olan Acıbadem Mobil Sağlık’ın Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Sağlık harcamalarının yüzde 85’inin kronik hastalıklara ayrıldığını ifade eden Turgay, 2016’ya kadar 100 milyon dolar değerinde mobil sağlık yatırımı yapılmasını beklediğini de belirtti.

Sağlık alanında yaptığı yenilikçi çalışmalarla adından söz ettiren Acıbadem Mobil Sağlık’ın Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, sektörün gidişatına yönelik açıklamalarda bulundu. Turgay’ın üzerinde durduğu konular, sağlık maliyetlerine ilişkin ekonomik yük başta olmak üzere sektöre dair birçok gelişmeyi ortaya koydu.

Son 10 yıl içinde “Self Servis Sağlık” dönemine entegrasyon sağlanacak

Turgay öncelikle, evde sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması ve önem kazanmasıyla birlikte, hemşirelik hizmetlerine ve özellikle evde bakım hemşirelerine ihtiyacın artacağını ifade etti. Bu durumun, son 10 yıl içinde sağlık dönemine “self servis” bir anlayış getirmesinin beklendiği anlamına geldiğini de ifade eden Dr. Özgür Turgay sözlerine şöyle devam etti: “2016’ya kadar olan dönemi kapsayan 3 yıllık periyotta, mobil sağlık alanına 100 milyon civarında bir yaptırım yapılmasını bekliyoruz. Bu durum nüfusun yaş ortalaması yükseldikçe ihtiyaçların ve buna uygun sağlık hizmetini alma taleplerinin de artması anlamına geliyor.”

Uzaktan kontrol sağlık maliyetlerini düşürüyor

Turgay, sağlık maliyetlerinin hükümetler üzerinde büyük baskı oluşturduğunu dikkat çekerek, Avrupa ve ABD’de bu maliyetleri düşürmek için çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, mobil sağlık hizmetlerine büyük önem vermeye başlandığını ifade ediyor. Turgay, “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kontrolsüz bir diyabet hastasının yıllık maliyeti 13-16 bin Euro civarında. Ancak mobil yöntemlere kontrol altında tutulan bir hastanın maliyeti ise 3-5 bin Euro arasında. Diğer bir deyişle, düzenli takip edilen bir diyabet hastasının yıllık maliyeti, senede ortalama 10 bin Euro azaltılmış oluyor. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon diyabet hastası, 20 milyon hipertansiyon hastası bulunuyor. Kronik hastaların düzenli takibi ve hastalıkların iyi yönetilmesi, hastaların yaşam kalitesini artırdığı gibi, ülke ekonomileri açısından ciddi önem taşıyor” dedi.

Bugünün yenidoğanları 100 seneden fazla yaşayacak

Genel Müdür Turgay, Türkiye’de son 10 yılda yaş ortalamasının 14 sene uzadığını da önemli bir gelişme olarak kaydetti: “Bu hızla seyrettiğinde bugün doğan neslin ortalama ömrü 150 – 200 sene arasında görünüyor. 2012’de ortalama kadın yaşı 77, erkek yaşı ise 71 olarak belirlendi. 2013’te bu rakamın kadınlarda 81, erkeklerde 76 olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra orta yaş ve üstü bireylerin, 10 yıl öncesinden farklı olarak aktif hayatta daha etkin rol aldıkları görülüyor. Ortalama ömrün de uzamasıyla beraber yaşlı nüfus ve dolayısıyla kronik hastalıklar artıyor. Bu da evde bakım hizmetlerinin önemini bir defa daha ortaya koyuyor.”

Sektörün geneline dair bir değerlendirmede de bulunan Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, sağlık endüstrisinin 2 bin yıldır değişmeden, aynı sistemde devam ettiğini ve bu sistemde hastanın aktif, hizmet verenin ise pasif durumda olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Eskiden hasta, ancak bir sağlık sorunu yaşadığı zaman sağlık hizmeti verene giderek, hizmet talep ediyordu. Bu sebeple, sağlık hizmeti veren kuruluşlarda, hastanelerde talep yoğunluğuna bağlı gecikmeler, zaman kayıpları ve aksaklıklar yaşanıyordu. Hatta birçok insan, sırf bu zaman kayıplarını yaşamamak için doktora gitmeyi reddediyordu. Ancak son yıllarda sağlık endüstrisi değişiyor. Evde sağlık ve acil hizmetlerin önemi artıyor. Bir anlamda artık roller değişiyor. Hastalar pasif, sağlık hizmeti veren aktif olmak durumunda. Her hizmet gibi, sağlık hizmeti de hastanın istediği her yerde, her saatte sunulabilir olmaya başlıyor. Bu durumda bireylerin, sadece hastalandıklarında değil, hastalanmadan önce de sağlık hizmeti alabilmesi sağlanıyor. Bu da hastalıkların önlenmesi ve kontrol edilebilmesi anlamına geliyor.”

Acıbadem Mobil Sağlık’ın bu alanda öncü olduğunun da özellikle altını çizen Turgay, “Sağlık inovasyonuna çok önem veriyoruz. Artık sağlıkta yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemin öncülerinden olmak, başarılarımızla birlikte, yeni ve ciddi sorumluluklar üstlenmemizi gerektiriyor. Bu sebeple, sağlık teknolojisine, her zamankinden daha çok önem veriyor, dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Yeni dünyanın yeni sağlık hizmetleri mottosuyla, Türkiye’deki sağlık hizmetleri endüstrisinin liderliğini üstlenmekten gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bilgi için Mobil Sağlık Hattı: 444 9 724

Acıbadem Mobil Sağlık hakkında

Sağlık hizmetlerini evde, işyerinde ve istenilen her yerde sunarak, sağlığı taşınabilir hale getiren Acıbadem Mobil Sağlık, 2008 yılının Temmuz ayında, entegre sağlık zincirinin en önemli parçalarından biri olarak Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde kurulmuştur. Kuruluşunun ikinci yılında sektör lideri olan şirket, bugün pazar payını artırmaya devam etmektedir. Acıbadem Mobil Sağlık’ın 7 gün 24 saat görev yapan Medikal Çağrı Merkezi, yılda yüz binlerce çağrı cevaplamaktadır. Bünyesindeki doktorlar ve sağlık ekibiyle her türlü sağlık problemine çözüm üretebilen Acıbadem Mobil Sağlık, “Acil Sağlık”, “Evde Sağlık” ve “İşte Sağlık” olmak üzere üç ana konuda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, uzaktan kronik hastalık takibi konusunda önemli bir yenilik olan ‘Teletıp Hizmeti’ sayesinde, özellikle tansiyon ve diyabet hastalarının sağlık durumlarının kontrollü izlenmesi ve acil durumlarda müdahalelerin kolaylaşması sağlanmaktadır. Şirket, geliştirdiği ürünlerle binlerce bireysel üye ve yüz binlerce kurumsal üyeye ulaşmış ve bu sayıları her geçen gün arttırmaktadır. Acıbadem Mobil Sağlık, “İşte Sağlık” çözümleriyle hizmet verdiği kurumlarda çalışan memnuniyetini önemli ölçüde artırarak, iş gücü kaybına yol açan sevklerin azaltmayı ve zaman kayıplarının önlenmesini hedeflemektedir. Şirket, Frost & Sullivan tarafından sınıfının en iyisi seçilerek “2012 Pan Avrupa Yükselen Liderlik” (2012 Pan European Growth Leadership) ödülüne layık görülmüş, yüzde 80’in üzerinde büyüme oranıyla mobil sağlık alanında Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketi olarak kayıtlara geçmiştir.

 

www.acibademmobil.com.tr

 

 

İlgili Haberler

Sağlık
28 Mart 2024
Türk Kahvesi zayıflatır mı?

Türk kahvesi zayıflamaya yardımcı olur mu? Türk kahvesinin kilo vermekle ilişkisi haberimizde… Türk kahvesi, özellikle sabah rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası olarak pek çok kişi tarafından tüketilir. Metabolizma üzerinde uyarıcı etkileri olan kafein içerdiği için, Türk kahvesinin kilo verme süreçlerinde bazı yardımcı etkileri olabilir. Ancak, Türk kahvesinin tek başına anlamlı bir zayıflama etkisi sağladığına dair bilimsel […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Sağlık
26 Mart 2024
21 gün şeker tüketmeyince ne olur?

Şeker tüketimini kesmek, özellikle eklenmiş şekerlerin fazla tüketildiği diyetlerde, vücut üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahip olabilir. 21 gün boyunca şeker tüketmemek, fiziksel sağlık üzerinde önemli ve fark edilir değişiklikler yapabilir. İşte bu değişikliklerden bazıları… Kan Şekeri Düzeylerinde İyileşme Şekerin kesilmesi, kan şekeri seviyelerinin daha stabil olmasına yardımcı olabilir. Bu, ani enerji düşüklüklerinin ve yorgunluk hissinin […]