Uyuşturucuyla mücadelede Yeşilay-Narkotik işbirliği

Yayın: 12:55 - 26.06.2013
Güncelleme: 12:55 - 26.06.2013

Yeşilay, Narkotik ekibiyle meydana çıktı.  Birleşmiş Milletler 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü kapsamında Yeşilay ve İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, “Hedef Sensin” diyerek gençlerle buluştu.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve İstanbul Emniyet Teşkilatı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 26 Haziran’da meydanlara çıktı. Amaç aileleri ve gençleri uyuşturucu bağımlılığı konusunda bilgilendirmek ve uyarmak. Birleşmiş Milletler tarafından 1987 yılında “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü” olarak belirlenen 26 Haziran’da başlayacak etkinliklerin bu seneki adresi Eminönü Meydanı.
Hedef Sensin ve Yaşamayı Seç konseptiyle yapılan organizasyon 4 gün sürecek. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk madde kullanımı ile mücadele konusunda İstanbul Emniyeti’nin Avrupa’da örnek olduğunu ifade etti. Bulduk, gençlerin bağımlılıklardan korunmasına yönelik kurdukları ‘Hedef Sensin’ grubu ile tiyatrodan konferansa pek çok proje ile öğrencilere, eğitimcilere ve ailelere ulaştıklarını ifade etti. Programda konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise madde kullanım yaşının düştüğüne dikkat çekerek; ”Ülkemizde madde ile tanışma yaşı TUBİM araştırmalarına göre 13,8’dir. Kullanım oranı dünya ortalamasının altında görünmesine rağmen kullanım yaşının düşmesi hepimize ciddi sorumluluklar yüklemektedir” dedi.
Etkinliğe katılan Dünyaca Ünlü Türk Rallici ve bir Yeşilay Gönüllüsü olan Burcu Çetinkaya “10 sene önce sigarayı, 6 sene önce alkolü bırakmış biri olarak yeniden nefes almanın, kahvenin, yemeğin tadına varmayı herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Narkotik köpekleri show yaptı
Konuşmaların ardından Narkotik köpekleri meydanda yeteneklerini sergilediler. Yaşamay seç konseptinr uygun olarak etkinliğe katılan gençler ip atladılar ve trambolinlerde zıpladılar.
Eminönü’ndeki etkinlikte 4 gün boyunca Best FM müzikleriyle alanda olacak. Çocuklara yönelik resim atölyelerinin yanı sıra vatandaşlar Narkotik Şube ve Yeşilay’ın uzman ekiplerince bilgilendirilecek. Bağımlılığa ilişkin genel bilgi paylaşımının yanı sıra özellikle uyuşturucu bağımlılığı ve korunmaya yönelik atölye çalışmaları yapılacak.

Exit mobile version