SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Darülaceze sakinleri Bab-ı Şefkat Kapısını konuklarına açtı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tarihi boyunca şefkat ve hoşgörünün simgesi olan Darülaceze’de bugünlerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Darülaceze sakinleri, Dyo ile yenilenip renklenecek yuvalarında ilk konuklarını ağırladı bile… Üstelik konuklar, boyama sürecini başlatarak etkinliğin ilk adımını attılar.
Darülaceze’yi yeni kuşaklara ve dünyaya tanıtmak amacıyla başlatılan Bab-ı Şefkat projesinin ilk adımı olan, “Darülaceze Renkleniyor” etkinliği Darülaceze Okmeydanı’nda gerçekleşti. T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın destek verdiği etkinlik için düzenlenen törene, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Darülaceze Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Dyo Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, proje ortakları Engram International ve Projepark’ın yöneticileri ile Darülaceze sakinleri katıldı.
Tören, Engram International Yönetim Kurulu Başkanı Figen Dilgin’in açılış konuşmasıyla başladı. Figen Dilgin, Darülaceze’de boyanın sadece renk değil, anı, özlem, sevgi, şefkat ve geçmişe duyulan özlem anlamına geldiğini belirterek Dyo’ya şükranlarını sunduklarını söyledi. Dilgin’in konuşmasının ardından Darülaceze Genel Müdürü Nevzat Bayhan, desteklerinden dolayı Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı’na bir plaket verdi. Ahmet Yiğitbaşı ise konuşmasında, Darülaceze sakinlerinin yaşamına renk katmak, yaşadıkları mekânları yepyeni bir görünüme kavuşturmak ve onların mutluluklarına bir nebzede olsa katkıda bulunabilmek için Bab-ı Şefkat Kapısı’ndan girdiklerini ifade etti.
Bab-ı Şefkat Belgeseli’nin Yapımcılığını üstlenen Projepark Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Çelik de törende söz alarak belgesel ile ilgili bilgiler verdi. Çelik, “Darülaceze’nin kurucusu II. Abdülhamit, Darülaceze’yi kendi doğum günü ile aynı tarihte kurdu. Bu da kuruma verdiği önemin en büyük göstergesi. Yıllar sonra kendi torunu bile yaşamını Darülaceze’de sürdürdü. Bunun gibi sizi şaşırtacak, duygulandıracak çok etkileneceğinize inandığımız hayat hikayeleri bu belgesel ile karşınızda olacak.”
T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları da konuşmasında cami, sinagog ve kiliseden başlayarak Darülaceze’de aslına uygun restorasyon çalışmalarına da başlanacağının müjdesini verdi. Konuşmasından sonra Zahteroğullarına, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin adına plaket takdim edildi.
Törenin ardından, konukların ve vatandaşların elbirliği ile başladığı boyama çalışmasına Darülaceze sakinleri de destek oldu. Darülaceze’nin tarihi bina konseptine uygun olarak seçilen yalın ve sade tonlara sahip Dyo renkleri ile tüm iç mekânlar boyanacak. Toplam 20 ton boyanın kullanılacağı Darülaceze Renkleniyor projesinde, duvarlar Dyo kartelasından Kartepe, Çisenti, Mine, Yalın, Buz Mavisi ile renklenecek.
1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülaceze, 118 yıldan bu yana 30 bini çocuk olmak üzere 100 bin kişiye şefkat yuvası oldu. Halen 550’ye yakın sakini kucaklayan Darülaceze din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep farkı gözetmeksizin dünyada eşi benzeri olmayan bir hayır kurumu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Toplam 27 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan Darülaceze bünyesinde, sakinlerin kaldığı 7 bina,   poliklinik, çocuk kreşi, içinde kütüphanesi bulunan rehabilitasyon merkezi, fırın, mutfak, kesimhane, buzhane, çamaşırhane ve terzihane, matbaa, marangozhane, ayakkabı tamir atölyesi ve demirhane gibi birimler bulunuyor.
Bab-ı Şefkat Projesi, yardımlaşma ve dayanışmanın dünyada benzeri olmayan sembollerinden olan Darülaceze’yi gelecek kuşaklara aktarmak ve dünyada da tanıtmak amacıyla hayata geçiriliyor. Projenin ilk etkinliği olan “Darülaceze Renkleniyor”un ardından Yapımcılığını Projepark’ın yapacağı bir belgesel filmin de çalışmalarına başlanacak. Belgeselin yurtdışında da gösterimi planlanıyor.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]