SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal III.Taş heykel Sempozyumu sona erdi.

Yayınlanma:
ABONE OL

7 – 28 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılan ve 10 ülkeden heykeltraşın katıldığı sempozyum, görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi. Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapan Kartal Belediyesi, yaptığı sempozyumla büyük takdir topladı. Kartal’a kalıcı eserler bırakan heykeltıraşların yaptıkları eserler, gelen konuklar tarafından büyük beğeni kazandı.
Kartal III. Taş Heykel Sempozyumu’nun kapanış törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Gülçin Zaza Koştu, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, birim müdürlerinin yanısıra Arnavutluk İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Sadiye Ceko, İsrail İstanbul Başkonsolosu  Moşhe Kamhi, eşi  Serda Uygur Kamhi ve kızları Burcu Mest, Gürcistan İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Nodar Komakkhidze, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Yardımcısı Todar Petrov, Romanya İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Silvana Rachieru, Sempozyum Seçici Kurul Üyesi Prof. Dr. Berika İpekbayrak ve sanata gönül veren Kartallı vatandaşlar katıldı.
Yunanistan, Rusya, Ermenistan, Romanya, Arnavutluk, Gürcistan, İspanya, Güney Kore ve Türkiye olmak üzere 10 heykeltraş, eserlerini üç hafta süreyle yontarak şekillendirdi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün mermerlere attığı ilk vuruş darbesi ile başlayan sempozyumun sonunda heykeller şekillenmiş biçimleriyle artık Kartal’da sergilenecek.
Kartal III. Taş Heykel Sempozyumu’nun kapanış töreninde tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Tertip Komitesi Başkanı Yüksek Heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu bir konuşma yaptı. Dedeoğlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve heykel sanatçılarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Konuk sanatçılarımız, umarım onları ağırlamamızdan mutlu olmuşlardır. Sanatı bireysel bir eylem olmaktan çıkarıp paylaşım haline getirmek bir sanatçı için eşsiz bir deneyim. Bu ortaklaşa duygu eserlere de yansıyor. Sanatçı böylece kendini geliştiriyor. Sanat sokakta ve her yerde paylaşıldıkça güzel. Sanatçının eseri insanlarla buluştuğunda tarifsiz hazlar yaratır. Sanat, tarih boyunca hiçbir kalıba sığdırılamamıştır. Onun yeri sokak ve meydanlardır. 22 gündür emeklerini Kartal’da sergileyen meslektaşlarımız, eserlerinize çocuğumuz gibi bakacağız. Çocuklarınız artık bizim çocuklarımızdır” dedi.
Dedeoğlu’nun ardından konuk heykel sanatçılarını temsilen İspanyol heykeltıraş Miquel Isla sahneye geldi. Isla, “Sayın Başkan ve değerli konuklar, bir kuş için uçmak ne kadar doğalsa bir heykeltıraş için de heykel yontmak doğaldır. Sanat, başka kültürlere uçma olanağı sağlar. Bizleri çalışırken seyreden insanlar ne kadar zor koşullarda çalıştığımızı düşünürler. Oysa bu çalışma bizim için bir keyiftir. Eserlerimiz bizim Azrail’le savaşma yolumuzdur. Diğer yandan Türkiye’nin genç sanatçılarıyla çalışmak da bizler için ilginç bir deneyim oldu. Onlara tavsiyem şudur, tutkuyla çalışın. Tüm arkadaşlarım adına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum” dedi.
Isla’nın konuşmasından sonra Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz sahneye davet edildi.  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuk heykeltıraşlar ve Türkiye’nin değişik üniversitelerinden gelerek sempozyuma katılan genç heykel sanatçılarına katılım belgelerini ve ödüllerini takdim etti.
Ödül töreninin ardından tüm davetlilere ve vatandaşlara “hoş geldiniz” diyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada “ Bu sempozyuma katılanlara; sanatçıların buluşmasına, sanatın halkla, genç yeteneklerle buluşmasına olanak tanıdıkları ve toplumun kültürel gelişimine katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Burada Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler! Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, mebus olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız’ sözlerini hatırlatmak istiyorum. Toplumun değişiminde en önemli unsur kültür ve sanattır. Toplumda değişmesi en zor olan ise dil ve sanattır. Sanat güzelliğin sembolüdür. Sözlü olursa şiir, nağmeyle olursa musiki, resimle olursa ressamlık, binayla olursa mimarlık, oyma ile olursa heykeltıraşlıktır. Son dönemde gazların yoğun olduğu yerde ise kültürün en güzel ifadesi Taksim Anıtı’dır. 1912’de İtalya’da Konika adlı heykeltıraşın yaptığı anıt Taksim’de yerini bulmuştur. O anıtın yapımında Konika’nın yardımcısı da bir Türk kadın sanatçıdır ve İtalya’ya gidiş hikayesi şöyledir. O zaman bir yarışmaya katılan Sabiha adlı kadın sanatçımız yarışmayı kazanır ancak iffet kaygısıyla İtalya’ya gönderilmez. Bunu öğrenen Mustafa Kemal Atatürk hemen devreye girerek bu genç kadın sanatçımızı İtalya’ya göndererek Konika’nın asistanı olmasını sağlamıştır. İşte bu nedenle Taksim Anıtı bizim için özgürlüğün, Türk kadınının ve Cumhuriyetin simgesidir. Buna katkıda bulundukları için tüm heykeltraşlarımıza teşekkür ediyorum. Geçen yıl sempozyumumuza katılan sanatçılarımız da aramızdalar. Onları eserleri bugün, Genel Başkanımızın katılımıyla açtığımız bir parkımızda duruyor. Bu yılki konuk sanatçılarımıza şunu söylemek istiyorum. Eserleriniz Kartal’ın çeşitli yerlerinde sergilenmeye devam edecektir. Eserleriniz meydanlarımızda yaşayacaktır. Önümüzdeki yıllarda yine birlikte olmayı diliyorum” dedi.
Törenin sonunda katılımcılar ve davetliler düzenlenen kokteylde biraraya gelerek müzik eşliğinde sohbet ettiler.
III. Kartal Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’na katılan heykeltıraşlar ve yaptıkları eserler:
Antonis Myrodias – Contacts – Yunanistan
Bora Şenol – Kükreyen Boğa – Türkiye
Dalgatov Dalgat – Hercules and the lion – Rusya
Emin Petrosyan – Wind – Ermenistan
Florin Strejac – Under the friendly tree – Romanya
Genti Tavanxhiu – Thunder – Arnavutluk
Irodion Gvgelesiani – Theatre – Gürcistan
Miguel Isla – Eclipse – İspanya
Sang Heon Lee – Happy Memories- Güney Kore
Woengeun Kim – Mother and son waiting father left travel far – Güney Kore

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]