SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Pendik’in gönüllü kadınları

Yayınlanma:
ABONE OL

Dört yıl önce birkaç kadın tarafından Pendik Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak kurulan Gönüllüler Birimi, bugün ilçede oldukça önemli bir yere gelmiş sivil toplum kuruluşu olarak dikkat çekiyor. Kimsesizlerin ve ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olan gönüllüler, birçok hizmet sunuyor.
İnsanların dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle sevince boğulan ”Gönüllü Kadınlar” ile Pendik Gönülver Derneği herkesin takdirini toplayacak ve çocuk, yaşlı, kadın demeden toplumun her kesimine ulaşan hizmetlere imza atıyor. Dört yıl önce Pendik Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak kurulan “Gönüllüler Birimi” halkasını gitgide genişleterek Pendik Gönülver Derneği ile birlikte çalışmalarına hız kazandırdı.
Kendileri üretiyor, kendileri satıyor
Gönüllüler Birimi ve Gönülver Derneği,  kendi imkânlarıyla kurdukları atölyelerinde çeşitli ev tekstili ürünleri üreterek elde ettikleri gelirleri hizmetlerinde kullanıyorlar. Atölye Komisyonunun çalışmaları sonucu kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapı oluşturmayı hedefleyen Gönüllüler Birimi ve Gönülver Derneği,  aynı zamanda birlikte çalışarak üreten üyeleri arasında dayanışma sağlıyor.
Toplanan bağışlar, ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Komisyonu, bağış toplayabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler ve gezi organizasyonları düzenliyor. Hayırsever vatandaşların da desteklediği Gönüllüler Birimi ve Gönülver Derneği, bağışlardan elde edilen gelirlerle mama, yakacak, temizlik malzemesi ve daha birçok ürünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Gönüllüler topladıkları mavi kapakları geri dönüşüme kazandırarak elde ettikleri gelirlerle de engellilere medikal malzeme yardımları sağlıyor, tekerlekli sandalye hediye ederek onların yüzlerini güldürüyor.
Onlarca kimsesiz vatandaş, yeni yuvalarında
Kimsesiz ve düşkün vatandaşların her zaman yanında olan gönüllü kadınlar, onlara sıcak bir yuva bulmak için var güçleriyle çalışıyor. Sağlık Komisyonuna gelen talepler doğrultusunda kimsesiz vatandaşların sağlık raporları çıkartılarak rehabilitasyon merkezlerine yatışı sağlanıyor.  Gönüllüler, bugüne kadar onlarca vatandaşı aile şefkati bulacakları sıcak bir yuvaya kavuşturdu.
Kadınlara yönelik aile geliştirme eğitimleri
Gönüllüler Birimi ve Gönülver Derneği, yuvalarını mutlu şekilde devam ettirebilmeleri için kadınlara yönelik birçok seminerler de düzenliyor. Bu çerçevede Tenzile Erdoğan Konukevi’nde bulunan toplantı salonlarında kadınlara, uzman eğitmenler tarafından “Değerler Eğitimi” ve “Aile İçi İletişim” gibi konularda aile geliştirme eğitimleri veriliyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]