SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mısır’daki Askeri Darbe Türkiye’de protesto edildi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Bazı Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Parti Kolları, Mısır’da Ordunun İktidara El Koyması İle Başlayan Darbe Girişimini Mısır’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak protesto etti

Mısır’da ordunun yönetime el koyması ile gerçekleşen askeri darbe, Türkiye’de geceyarısı protesto edildi. İstanbul’da sosyal paylaşım sitelerinde randevulaşan bazı siyasi gençlik hareketleri ve sivil toplum kuruluşları, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek gösterisi için biraraya geldi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Özgür-Der ve Ak Parti Gençlik Kolları’na mensup yüzlerce kalabalık, Mısır’ın Beşiktaş’taki İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak darbeyi protesto etti. Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak’ın da aralarında yer aldığı eylemde, Mısır’da ordunun yönetime el koymasını protesto edilirken, kalabalık Türk bayrakları ve Mursi’nin fotoğraflarını taşıdı. “Zalimlere karşı direneceğiz”, “İstanbul’dan Mursi’ye bin selam” ve “Dik dur eğilme, bu ümmet seninle” sloganları atan protestocular, sık sık tekbir getirdi.
Konsolosluk önündeki kalabalığa öncülük edenler arasında bulunan AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Gıyaseddin Gergin, yaklaşık bir saat süren eylemin sonunda basın açıklamasında bulundu. Gergin, burada yaptığı açıklamada, dünyanın gözü önünde canlı yayında bir darbeye şahitlik ettiklerini belirterek, “Mısır halkının iradesinin üstünde bir güç kabul etmiyoruz. Bu sürecin henüz bitmediğini ve sürecin Mısır halkı lehine sonuçlanacağını umuyoruz. Seçimle gelen yönetimler, yine seçimle gider. Siyasi duruşumuzda vicdanı merkeze alan bizler, bu senaryoya karşı Mısır halkının ve onun liderinin yanındayız” şeklinde konuştu.
DİLİPAK: “MURSİ TESLİM OLMAYACAK”
Mısır’ın İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelerek ordunun darbe girişimine tepki gösteren gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ise darbenin henüz gerçekleşmediğini ve Cumhurbaşkanı Mursi’nin direnişinin devam ettiğini söyledi. Alınan bilgilerin, Mursi’nin teslim olmayacağı yönünde olduğunu kaydeden Dilipak, üst düzey bazı komutanların Mursi’nin yanına geçtiği yönünde bilgilerin de ulaştığını ifade etti. Eylemi, “namlusunu halka çevirmiş tanka selam durmayan bir lidere destek” olmak için gerçekleştirdiklerini kaydeden gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, “Ümit ederim ki ülkede bir iç savaş yaşanmaz. Bu süreç bir kere daha bazı şeyler üzerinde düşünmemiz için bir fırsat oldu. Biz bugün burada, namlusunu halka dönmüş tanka selam durmayan bir lider ve bir halkı selamlamak için geldik. Mısır’da yaşanan bu darbe girişimi sadece Mısır’a değil, ‘kızım sana söylüyorum gelinim sen dinle’ kabilinden aynı zamanda Türkiye’ye, Suriye’ye, Gazze’ye yönelik bir tehdittir. İslam coğrafyasında Müslümanların siyasi taleplerine karşı birileri meydan okuma içinde. Hep birlikte bu saldırıya karşı direneceğiz. Teslim olmayacağız. Sonuçta halkın ve Hakk’ın dediği olacak. Kazanacağız” şeklinde açıklama yaptı.
Gündüz saatlerinde sivil toplum örgütleri olarak bir basın açıklaması yapılacağını da aktaran Dilipak, ilk cuma namazından sonra ise Fatih Camisi’nde olacaklarını sözlerin ekledi.
İHH BAŞKANI YILDIRIM: “MURSİ BU GİRİŞİMİ ATLATIRSA ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAK”
Protesto gösterisinde bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım da katıldı. Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır’da halkın iradesine karşı bir darbe girişimi yaşandığını ifade etti. Halkın, Mısır’ın bütün kentlerinde bu darbe girişimine karşı güçlü bir iradesinin söz konusu olduğu yönünde haberler aldıklarını anlatan Yıldırım, “İsrail bundan çok memnun görünüyor.

 

Lakin, bu darbe girişiminin sonucunda Mursi bu girişimi atlatırsa çok daha güçlü olacak ve eğer gerçekten Mursi’ye bir zarar verilirse, gördüğümüz kadarıyla da halk harekete geçecek ve birçok yerde de İsrail karşıtlığı artmış olacak” dedi. İslam dünyasında son dönemlerdeki bağımsızlık hareketlerine karşı şu anda Türkiye de dahil birçok yerde eylemler gerçekleştirildiğini ifade eden Bülent Yıldırım, eylemlerin arka planında İsrail’in olduğunu savundu. Yıldırım, “Mısır’da da İsrail’in daralan o yapısına karşı şu anda isimleri de bilinen İsrail dostlarının Mısır içerisindeki para dağıtmaları, halkı organize etmeleri, medyayı kullanmaları sonucunda bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız” dedi.
Eyleme katılan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Türkmen ise halk iradesine karşı sürekli bir komplonun söz konusu olduğunu öne sürdü. Bu komploların yalnızca Mısır’da olmadığını ifade eden Türkmen, “Bu sadece Mısır’da olmadı. Taksim Gezi Parkı olayı da benzerdir. Neticede halkın iradesine, çevreye karşı vesayet sisteminin bir direnişidir bu” diyerek sözlerini noktaladı.
Gruptakiler, açıklamaların ardından dağıldı.

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]