Bir dönemin çarşısı yok oldu

Yayın: 17:02 - 04.07.2013
Güncelleme: 17:02 - 04.07.2013

BİR DÖNEM TARİH OLDU
Bir zamanların alış veriş merkezi halinde olan Belediye dükkanları tarih oluyor.
Aylar öncesinden başlayan dükkanları boşaltma çalışmaları Ankara-İstanbul hızlı tren projesi’nin Kartal ayağının başlamasıyla hızlandırıldı.
Başta Hacıoğlu olmak üzere Şekerbank ve Ziraat bankasının içinde olduğu ve boşalttığı  binaların yıkımına başlandı.Kartal eski Belediye Başkanlarından Bahtiyar Konuksay tarafından inşaatı gerçekleştirilen iki katlı binalarında ve bu binalarda bulunan  işyerlerinin hemen tamamının boşaltıldığı görüldü.

ÇOK BÜYÜK BİR PROJE

Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde sona yaklaşılıyor. Altyapıda yüzde 95, üstyapıda yüzde 35 seviyesinde ilerleyen projenin 30 Eylül’de tamamlanması planlanıyor. 2023′e kadar Çin hükümeti ile yapılan çalışmalar sonuç verirse sürat demiryoluyla Bolu üzerinden Ankara-İstanbul arasının 1 saate indirilmesi planlanıyor.
Kartal’ı ortadan ikiye bölen gelişmesine engel olan tren yolunun ve  bu binaların ve alt geçitlerin yeni düzenlemede  tren yolunun viyadük şeklinde havaya kaldırılması durumunda altta kalan bölüm de çok büyük bir meydan olarak ortaya çıkacak ve bu meydanın nasıl şekillendirilip değerlendirileceği konusu henüz netlik kazanmadı ve bu konuda yetkililerden bir açıklama gelmedi. Vatandaşın meraklı bekleyişi sürerken yetkililerden en kısa zamanda bu konuyla ilgili bir açıklama geleceğini umuyoruz.

Exit mobile version