SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sultanbeyli İçin Muhabbet Vakti

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli İçin Muhabbet Vakti

On bir ayın sultanı Ramazan, huzuru, rahmeti ve bereketi ile geliyor. İlk orucun tutulmasına sayılı günler kala Sultanbeyli Belediyesi, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Her yıl olduğu gibi yine çok sayıda iftar programıyla ilçe halkını aynı sofrada buluşturacak.
Sultanbeylilileri düzenlediği iftar programlarıyla biraraya getiren Sultanbeyli Belediyesi, bu Ramazan’da da geleneği bozmuyor ve ilçenin çeşitli noktalarında düzenleyeceği iftarlarla ilçe halkını bereket sofralarında buluşturuyor.  Mahallelerde binlerce kişilik iftar sofraları, Belediye Büyük Salon’da davetler, Kent Meydanı’nda söyleşi ve konserlerden oluşan etkinlikler, çocuk şenlikleri Sultanbeyli’deki birlik ve beraberliğin pekişmesine yine katkı sunacak.
Sokak İftarlarında Buluşuyoruz
İftar çadırları yerini sokak iftarlarına bıraktığından beri Sultanbeyli Belediyesi, vatandaşları mahallelerinde ağırlıyor. İlçenin merkezî noktalarına kurulacak iftar sofrasında Başkan Hüseyin Keskin, binlerce vatandaşla buluşacak. Ramazan’ın neşesi çocuklar için iftar öncesi şenlikler düzenlenecek. Sultanbeylili minikler Ramazan kültürüne has eğlencelerle dolu programlarda buluşacak.
Bu programlar dışında, şehit ve gazi aileleri, engelliler, dernekler, kamu çalışanları ve tüm siyasi parti teşkilatları için iftar programları ile Sultanbeyli Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar ilçeye hizmet etmiş ve etmeye devam eden eski belediye başkan ve ekipleri, meclis üyeleri,  parti teşkilatlarının başkan ve adayları için vefa iftarları düzenlenecek. Kurulacak olan iftar sofraları Sultanbeyli’de gönül köprülerine dönüşecek.
Kent Meydanı’nda Ramazan coşkusu
Her yıl olduğu gibi bu sene de Sultanbeyli Kent Meydanı’nda Teravih Namazı sonrası çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ramazan’ın ruhuna uygun konserlerin ve sohbetlerin gerçekleşeceği programlarda ilçe halkı birarada olacak.
Ramazan Boyunca Gerçekleşecek Programlar
12 Temmuz’da İlahiyatçı-yazar Prof. Dr. Mehmet Emin Ay sohbetiyle, Sami Özer Türk Tasavvuf Müziği konseriyle Sultanbeylililere Ramazan’ın manevi hazzını yaşatacak.
Sonraki gün ise Yavuz Bahadıroğlu Osmanlı’da Ramazan Kültürü’nü anlatacak. Ardından kardeş ülke Bosna Hersekli Zeyd Şoto, Ramazan etkinlikleri kapsamında kardeşlik duygusunu canlandırarak, farklı dillerde ilahiler söyleyecek.
19 Temmuz’da ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sohbetiyle Kent Meydanı’nda olacak. Hatipoğlu‘ndan sonra tasavvuf musikisi dalında söyleyeceği ilahi ve ezgilerle Abdurrahman Önül sahne alacak.
20 Temmuz’da da Senai Demirci ve Grup Dergah Sultanbeylililerle buluşacak. Doç. Dr. Mustafa Karataş 26 Temmuz’da Sultanbeyli Kent Meydanı’nın da yer alacak isimlerden. Karataş’ın ardından Sedat Uçan, tasavvuf parçaları seslendirecek. 27 Temmuz tarihinde ise yine Kent Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve sohbet gerçekleştirilecek.
Etkileyici hitabeti ile 2 Ağustos’ta Ömer Döngeloğlu “Asr-ı Saadetten Esintiler” konulu sohbetiyle Sultanbeylililerle  biraraya gelecek. Döngeloğlu’nun ardından Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir dinletisi gerçekleşecek. Vehbi Vakkasoğlu ve Fatih Koca da 3 Ağustos tarihinde Sultanbeyli’de olacak ve ilçe halkıyla buluşacak.
Bütün etkinlikler Teravih sonrasında Sultanbeyli Kent Meydanı’nda gerçekleşecek.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]