Sağlıklı yaşam için 1 ayda 3 bin 600 kilometre yol kat etti

Yayın: 08:36 - 08.07.2013
Güncelleme: 08:36 - 08.07.2013

Bisiklet tutkunu Yeşilay gönüllüsü 40 yaşındaki Cemal Azmi Başkaptan, 5 Mayıs’ta İstanbul Sepetçiler Kasrı önünden başladığı ‘Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Çevre İçin Türkiye Turu’nu tamamladı. Yeşilay’ın desteği ile bisikletiyle 1 ayda 22 Şehir, 3 bin 600 kilometre yol kat eden Başkaptan,  gittiği her ilde tüm zararlı alışkanlıklardan sporla ilgilenerek uzak durulabileceği mesajını verdi. Başkaptan’ı İstanbul’da Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. M. Akif Seylan karşıladı.
Yeşilay gönüllüsü Cemal Azmi Başkaptan, toplumda günden güne artan zararlı alışkanlıklara karşı dikkat çekmek, gençleri bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir hayata yönlendirmek için bisikletle çıktığı Türkiye turunu tamamladı. Başkaptan gittiği şehirlerde vali, belediye başkanı gibi üst düzey yöneticilerle görüştü. Yöneticilere gençlerin sportif aktivitelere yönlendirilerek bağımlılıklardan uzak tutulabilecekleri mesajını iletti. Tur süresince Yeşilay’ın il ve ilçe temsilcilikleri de Başkaptan’a destek verdi.
Amacının sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunmak olduğunu ifade eden Cemal Azmi Başkaptan; “Ben sağlık elçisiyim. Bu turla sporun zihinsel ve fiziksel bir aktivite olduğunu anlatmayı, tüm zararlı alışkanlıklardan sporla ilgilenerek uzak durulacağını vurgulamayı amaçlıyoruz” dedi.
5 Mayıs’tan beri yollardaydı
Cemal Azmi Başkaptan tura başladığı 5 Mayıs’tan itibaren 3600 km yol kat etti. Bu yıl 3. Turunu gerçekleştiren Başkaptan 22 il gezdi. Tekirdağ’dan yola çıkan Cemal Azmi Başkaptan Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa’dan devam ederek turu Diyarbakır’da tamamladı.
Turun ardından İstanbul’a dönen Başkaptan’ı karşılayan Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Akif Seylan, kendisini gayretlerinden dolayı tebrik etti. Sağlıklı bir yaşam için Yeşilay olarak bilhassa spora önem verdiklerini belirten Seylan, bağımlılıklarla mücadelede bu turun çok dikkat çekici olduğunu ifade etti. Seylan Yeşilay olarak bisiklet sporuna her zaman destek vereceklerini söyledi.

Exit mobile version