SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İsrail’e Protesto

Yayınlanma:
ABONE OL

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Cuma Namazı çıkışı Bayezid Camii’nde bir basın açıklaması yaparak İsrail’i protesto etti. Binlerce kişinin katıldığı eylemde ‘Kahrol İsrail’ denildi.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Cuma Namazı çıkışı Bayezid Camii’nde bir basın açıklaması yaparak İsrail’i protesto etti. Binlerce kişinin katıldığı eylemde ‘Kahrol İsrail’ denildi.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi İsrail’İn Mescid-i Aksa’da başlattığı işgalin ardından bugün Cuma namazı çıkışı Bayezid Camii’nde bir protesto gösterisi yaparak, basın açıklaması yaptı. Ammar Acarlıoğlu‘nun söylediği ezgilerle alanı dolduran binlerce kalabalık tekbirler getirdi gözyaşı döktü.

İsrail Bayrakları ve Terörist Çete Başı Netenyahu’nun kuklasının yakıldığı eylemdekonuşan İl Başkanı Kerem Öncel, ‘Hangi insaf sahibi insan, iman sahibi Müslüman bu zulme sessiz kalabilir? Filistinli gençler, Kudüslü gençler sahipsiz midir? Mescid-i Aksa sahipsiz midir?’ diye sordu.

Hükümete deçağrıdı bulunan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Öncel, ‘One Minuet’ diyerek yüreğimize su serpen Başbakan’dan artık daha aktif görevler ve etkin rol bekliyoruz. Sayın Başbakan bu zulmü istese durdurabilir. Ve bunu bir an önce yapmalıdır’ şeklinde konuştu.

Bayezid’de düzenlenen eylemde çeşitli sloganlar atılırken program basın açıklamasının ardından Marmara İlahiyat Fakültesi Eski Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nedim Urhan’ın yaptığı duanın ardından son buldu.

Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Kerem Öncel’in  yaptığı basın açıklamasının tam metni:

Çağımızın haçlıları tarafından 61 yıl önce İslam âleminin kalbine sokulan bir hançer olan Siyonist İsrail Devleti, kuruluş felsefesinin gereklerini yerine getiriyor. Siyonist İsrail daha kurulmaya başlamadan başlattığı cinayetleri-baskıları günümüzde de sürdürmeye devam ettirmektedir.

Onlarca yıldır Siyonist Yahudiler çağın haçlılarının önderi İngiltere ve Amerikanın koruyucu şemsiyesi altında Büyük İsrail’i gerçekleştirme, Arz-ı Mevud’a ulaşma amacıyla yüz binlerce Filistinli Müslüman kardeşimizi evinden-yurdundan sürgün etmiş, binlercesini şehit etmiş, halen on binlercesini toplama kamplarında ve hapislerde açlık-yoksulluk ve her türlü insanlık dışı muamelelere tabi tutmuş ve bu insanlık dışı uygulamalarını sürdürmektedir. Bir yandan Gazze’deki onurlu Müslüman kardeşlerimizi ağır ambargo altında tutarken bir yandan da tüm Filistinlileri ördüğü duvarla açık hapishane mahkûmu haline getirmektedir.

Siyonist İsrail’in hedeflerinden birisi de Mescid-i Aksa’yı yıkarak yerine Siyon Mabedini / Süleyman Mabedini inşa etmektir. Bu eli kanlı Siyonist caniler bundan 40 yıl önce Mescid-i Aksa’yı yakarak İslam dünyasında büyük bir infiale ve uyanışa sebep olmuşlardı. Bu olay sonrasında 1. İntifada başlatılmış ve İslam Konferansı Örgütü kurulmuştu. Yine yaklaşık 20 yıl önce eli kanlı Katil Ariel Şaron’un Mescid-İ Aksa’yı kirli ayaklarıyla çiğnemesi de 2. İntifadanın ve yeni bir uyanışın başlangıcı olmuştu.

Siyonist İsrail yer üstünde belirttiğimiz kötülükleri yaparken yeraltından da Arkeolojik çalışma bahanesiyle Mescid-i Aksa’nın altına tüneller kazmaktadır. Daha dün Kudüs, Mescid-i Aksa Vakıf Müesseseleri Kurumu Mescid-i Aksa’ya çok yaklaşmış bir tüneli daha tespit ederek ortaya çıkarmıştır.

Geçtiğimiz günlerde Fanatik Yahudiler 3–9 Ekim’deki Sukot Bayramını bahane ederek Mescid-i Aksa çevresinde 1 milyon kişiyi toplama çağrısı yaptılar. Bu çağrının amacı 60 yıldır devlet eliyle gerçekleştirilemeyen Siyonist emelin kontrol edilemeyen kalabalıklar bahane edilerek gerçekleştirilmesi ve Mescid-i Aksa’nın işgal edilmesiydi. Ne var ki işler Siyonistlerin istediği gibi gitmedi. İslam Ümmetinin onuru, tek başına Mescid-i Aksa’nın manevi sahipliğini yapan Şeyh Raid Salah’ın uyarısı ile bu alçak Siyonist plan deşifre oldu. Bunun üzerine Mescid-i Aksa’yı korumak için Kudüslü 700 mücahid genç Mescid-i Aksa’da itikâfa girme kararı aldılar ve tüm ümmet adına bedenlerini Siyonistlere karşı siper ettiler. Fanatik Yahudilerin ve Siyonist askerlerin Mescid-i Aksa’ya girme teşebbüslerini bugüne kadar akamete uğrattılar. Menfur emellerini gerçekleştiremeyen eli kanlı Siyonist İsrail Devleti Salı akşamı itibariyle provokasyon suçlamasıyla Kudüslü Müslümanların lideri, ümmetin alın akı olan Şeyh Raid Salah’ı tutukladı, baskılar üzerine serbest bırakarak Kuduse girme yasağı koydu. İsrail’in amacı Mescid-i Aksa’nın korunmasına kendilerini adamış olan gençleri başsız bırakarak maneviyatlarını bozmak ve direnişlerini etkisiz kılmaktı. Ancak gençler direnişlerini sürdürerek Siyonistlerin bu hamlesini de boşa çıkardılar.

Bu, Filistin, Mescid-i Aksa mücadelesinin ve geçtiğimiz günlerde yaşananların kısa bir özetidir. Hangi insaf sahibi insan, iman sahibi Müslüman bu zulme sessiz kalabilir? Filistinli gençler, Kudüslü gençler sahipsiz midir? Mescid-i Aksa sahipsiz midir?

Cumhurbaşkanımız Sn Abdullah Gül bir konuşmasında “Filistin’in, Kudüs’ün tapuları bizdedir” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanımıza sormak istiyoruz. İnsan tapulu arazisinde izinsiz yıkıma müsaade eder mi? Ya da malına, mülküne karşı bu kadar ilgisiz bir mal sahibi olabilir mi?

Sayın Başbakanımızı ONE MINUTE demek yerine İsrail’e anlayacağı dilden yaptırımlar uygulamaya mesela İsrail Büyükelçisini gönderip, Büyükelçimizi geri çekmeye davet ediyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisimizi ise Filistin meclisiyle dayanışmaya davet ediyoruz.

İslam Konferansı Örgütünü bir an önce harekete geçerek Mescid-i Aksa için yapılması gerekenleri yapmaya davet ediyoruz.

Filistin ve Mescid-i Aksa hassasiyetimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir.

Haber: Ajans 5

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]