SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Halk Tv’nin ilk sahur programı Kartal’dan

Yayınlanma:
ABONE OL

Halk TV, Ramazan’ın ilk canlı sahur programında Kartal’a konuk oldu. Bülent Ecevit Kültür Sarayı bahçesinde hazırlanan platformda gerçekleştirilen sahur programına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Emekli din adamı Vedat Özbaş, Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Kültür Müdürü Adem Uçar konuşmacı olarak katıldı.
Platformda kurulan standlarda; Kartal Belediyesi’nin Organik Pazarında yer alan ürünler, Kadın Emeği ürünleri, Engelsiz Üretim Atölyesi’nde engelli vatandaşların el emeğiyle üretilen çeşitli eşyalar ve Çevre Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği projeler sergilendi ve tek tek tanıtıldı. Vedat Özbaş’ın okuduğu ilahilerle başlayan programda semazenler de yer aldı.
Programda “Sevginin, inançların ve hoşgörünün merkezi Kartal’a hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal nasıl bir kent? Nasıl tanımlarsınız?” sorusuna “ Kartal, kuruluşundan bu yana emek ve sermayenin merkezlerinden olmuştur. Kartal, geçmiş kültürüne bağlı, birçok kültürün yan yana olduğu, kültürel etkileşimin fazla olduğu ve her kültürün kendini rahatça ifade edebildiği bir kent” yanıtını verdi.
Daha sonra söz verilen Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Kartal Belediyesi’nin sosyal projelerinin sorulması üzerine “ Sayın Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, sosyal belediyeciliği klasik anlamda bir yatırım olarak değil, gelecek nesillerin daha bilinçli yetişmesi ve topluma kazandırılması için yapılması gereken çalışmalar olarak görüyor. Bunun için de sosyal belediyecilik kapsamında hayata geçirilecek, insan odaklı her proje Başkanımız için çok önemli ve öncelikli” dedi.
Ömer Fethi Gürer ise konuşmasında “ Kartal’da farklı bir kültür zenginliği görebilirsiniz. Bir kapıdan Balkanlara, bir kapıdan Anadolu’nun bir kentine ulaşabilirsiniz. Kartal’da bir kapıdan Balkanlara, Tunceli’ye, Erzincan’dan Gümüşhane’ye, Siirt’e, Eskişehir’e Amasya’ya, Bileceğe, Trabzon’a Erzurum’a, Çorum’a, Niğde’ye, Adana’ya, Tokat’a, Giresun’a, Ordu’ya kısacası tüm Türkiye’nin güzelliklerine erebilirsiniz. Bütün bu yerel zenginliklerin toplandığı Kartal’da Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz çok önemli bir buluşmayı yarattı. Bütün bu zenginlikleri ‘Kartal’ı seviyorum’ diyerek buluşturdu.   Kartal’da herkes herkesin inancına saygılı, yerel kültürlerin gelişmesi adına da dayanışma içinde. İnsanlar birbirinin inancına ve yaşamına saygı duyarak dostça yaşıyorlar. Kartal Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz 170 proje var. Bu projelerin önemli bir bölümü “önce insan” anlayışı ile hazırlanmış projeler. Bu projeler vesilesi ile Ramazan ayının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu 12 aya yayarak çalışmalar yapılıyor. Ramazan ruhu da yardımlaşmak, paylaşmak ve insanlara faydalı işler yapmak demektir. Kartal güzel bir ilçe.  Burada esas olan düşünce sevgi, saygı ile birbirimizi dinlemek, duygudaşlık yaparak karşımızdakini değerlendirmek, hoşgörüyü yaşam bahçemizin her anında var kılmaya çalışmak düşüncesidir”dedi.  Gürer, konuşmasında Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Mevlana’nın sözlerinden örneklere de yer verdi.
Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar da konuşmasında Ramazan boyunca Kartal Belediyesi’nce düzenlenen Ramazan etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
“Kartal İçin Kültür Sanat Faaliyetleri Çok Önemli”
Ney eşliğinde semazen gösterisinin yanısıra ilahiler ve Ramazan ruhunu yansıtan türkülerin de seslendirildiği sahur programında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e Kartal Belediyesi’nin kültür ve sanatla ilgili projeleri soruldu. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Kartallılar, taşın içindeki gizli cevheri ve taşın nasıl şekillendiğini sokakta görme fırsatını bulmuş oldular. Tüm dünyadan 450 civarı heykel sanatçısı başvurdu. Profesyonel bir jürimiz var. Eleyerek sempozyuma katılacak 15 sanatçı belirlediler. Uluslararası sanatçıların katılımı, onların eserlerinin burada sergilenmesi Kartal’ın tanıtımı açısından çok önemli. Ayrıca resim sergileri düzenliyoruz. Kartal’da müzik de çok önemli. Kartal’ın özellikle genç sanatçılarına sahne veriyoruz. Lise veya ortaokul fark etmiyor, onlara kendilerini gösterme fırsatı sunuyoruz. Bunlar bizim sosyal alandaki güçlü yanlarımız. Biz, su sporları organizasyonlarımız ve Ada Tesislerimizle Kartallıları denizle buluşturduk. Öte yandan Aydos Ormanımızı 3.5 sene bekledik. Orayı bir kent ormanı yapacağız. Maliyetli bir proje. Detaylar üzerinde çalışıyoruz. Bir kent parkı yaratmaya çalışıyoruz. İnsanların buluşma yerleri meydanlardır. Bu alanların varlığı, kültür sanat faaliyetleri açısından çok önemli. Biz Kartal’da meydanlar oluşturduk, parklarımızı genişlettik ve sayılarını arttırdık, arttırmaya devam edeceğiz” dedi.
“Tekel Arazisindeki Yeşil Alan Kartallının Olsun”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cevizli Tekel Arazisi konusuna da değindi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Tekel arazisiyle ilgili sorunu barışçıl şekilde çözeceğimizi tahmin ediyorum. Tekel arazisinde 3 bölge var. Birincisi arkeolojik kazı yapılan ve 4 – 6. yüzyıla ait tarihi buluntuları ortaya çıkardığımız alan, ikincisi ağaçlık yeşil alan, üçüncüsü ise Tekel’in binalarının ve fabrikaların olduğu alan. Şimdi oraya üniversite kurulmak isteniyor. Biz de ‘ binaların olduğu alana üniversitenizi kurun, yeşil alan da hem üniversitenin hem de Kartallının olsun. Diğer alan da arkeolojik müze olarak Kartallılara ve insanlığa hizmet etsin’ diyoruz. Yeşil alan üzerinde 236 bin metrekarelik bir inşaat izni söz konusu. Tabelalar asıldı ama biz Şehir Üniversitesi yöneticilerini, hisse sahiplerini, siyasetçileri duyarlı olmaya davet ediyoruz ve Gezi Parkı konusunda halkın düşüncelerini doğru algılayıp bu konuda da doğru karar vermelerini diliyoruz. Çünkü çok fazla yeşil alanımız yok. Kişi başına 10 metrekare yeşil alan düşmesi gerekirken ve özellikle bir deprem anında bu çok büyük bir ihtiyaç haline gelecekken kişi başı 4- 4.5 metrekare yeşil alana sahibiz. Dolayısıyla yeşil alanı korumamız, genişletmemiz lazım. Bunu, göreve geldiğim 4 yıl önce devraldığım yeşil alanı 1 misli büyütmüş bir Belediye Başkanı olarak söylüyorum. 144 bin metrekare park devralmışken 90 bin metrekare park yapmış bir Belediye Başkanı olarak diyorum ki yeşil alanımız azdır. Deprem konusunda tedbir olsun diye o alanlar sürekli aydınlık olsun diye biz yeşil alanlarda güneş aydınlatması sistemini kullanıyoruz” dedi.
“Ramazanda Dostluk ve Kardeşlik Kazansın”
Son olarak programda Ramazan ayına ilişkin dileklerinin sorulması üzerine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Ramazan’ın tüm halkımıza, tüm İslam alemine barış, dostluk ve huzur getirmesini içtenlikle diliyorum. Son yıllarda bakıyorum, müslümanın birbirine eziyet ettiği, birbirini kırdığı böyle bir zaman herhalde görülmemiştir. Bunu iyi algılamamız, görmemiz lazım. Atatürk’ün ‘ Yurtta sulh cihanda sulh’ sözünü kafamıza iyi nakşetmemiz ve kendi gücümüze güvenmemiz lazım. O takdirde Türkiye’nin önü açıktır. Kimse bu güzel ülkeyi cehenneme çevirmesin, dostluk ve kardeşlik kazansın. Siyasetçiler de makamlarımızda kalalım diyerek insanlığa kötü hizmet etmesin. Bir Belediye Başkanı olarak şunu önemle vurgulamak istiyorum. Projeler yaparız, binaları arttırırız, yolları yaparız, yerleri süpürürüz, park, bahçe yaparız ama en önemlisi bir evin diğer evlerle birleştiği bir kentiniz ve o kentlerin birleştiği bir yurdunuz olmasıdır. Tüm halkımızın Ramazan’ını kutluyor, güzelliklere vesile olmasını diliyorum” dedi.
3 saat süren programda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Mete ve Sosyal Yardım Müdürü Sevim Köker, müdürlükleri ve çalışmaları ile ilgili standlarda bilgi verdi.  Halk Tv’nin canlı yayınına CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas,  Belediye Meclis Üyesi Gürbüz Çiftçi, Başkan Danışmanları Nizamettin Zorgül, Haydar Oğuz, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Destek Hizmetleri Müdürü Cihan Söylemez, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Enif Yavuz, Temizlik İşleri Müdürü Cengiz Türkmen ile vatandaşlar da katıldı.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]