SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Pendik’te trafik artık rahat.

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yılda tamamladığı, 13 milyon 500 bin TL’ye mal olan çalışmasıyla Pendik’te yan yollar tek yön oldu. Dolayoba alt geçidi genişletildi.

İstanbul ve Pendik trafiğini rahatlatacak Pendik Tavşantepe köprülü kavşağı ve yol inşaatı tamamlanarak Pendiklilerin ve İstanbulluların hizmetine sunuldu. Bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan çalışma sayesinde, Pendik-Kaynarca arasında kalan yan yollar tek yön olarak düzenlendi ve her iki yönde kesintisiz trafik akışı sağlandı.
Pendik Tavşantepe yol ve kavşak inşaatının temeli, geçtiğimiz yıl, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla atılmıştı. 13 milyon 500 bin TL’ye mal olan köprülü kavşak çalışmasında en önemli düzenleme yan yollara getirildi. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağı ile Orta Mahalle arası yan yollar tek yön oldu. Buna göre, araçlar, D-100 (E-5) Karayolunun kuzey yan yolunda İstanbul; güney yan yolunda ise Ankara istikametine doğru hareket edebiliyor.
E-5’e Yeni Bağlantı Noktaları
Proje ile birlikte; D-100 (E-5) Karayolunun İstanbul yönünden gelen araçlar, yeni bağlantı yolu ile güneyde yer alan hastanelere rahatlıkla ulaşım sağlayabilecekler. Yine güney yan yoldan E-5’e yapılan bağlantı yolu ile Ankara istikametine bağlantı sağlanabilecek. Ayrıca, Marmara Üniversitesi Araştırma ve  Eğitim Hastanesi’ne rahat ulaşım sağlanmış oldu.
Uygulamayla birlikte gelen bir diğer değişiklik de, Kaynarca bölgesinden İstanbul yönüne gidişte bulunan benzin istasyonu yanındaki D-100 (E-5) bağlantı yolunda gerçekleştirildi. Bağlantı yolu tek yön olarak düzenlendi. Bu bağlantı yolu ile sadece E-5 Ankara yönünden gelen araçlar yan yola bağlanabilecek. Yan yoldan D-100’e (E-5)  giriş yapmak isteyenler araçlar da Dolayoba bölgesinde açılan yeni bağlantı yolu ile D-100’e (E-5)bağlanabilecekler.
Dolayoba Alt Geçidi Genişletildi
Projenin bir diğer önemli çalışma ise Dolayoba altgeçidinde gerçekleştirildi. Tek araçlık altgeçit genişletilerek güney istikametine doğru tek yön oldu. Sahil tarafından gelip kuzey yan yola ya da Dolayoba bölgesine ulaşmak isteyen araçlar, altgeçit yerine köprülü kavşağı kullanabilecekler. Proje kapsamında; 35 metresi kapalı, toplam 185 metre uzunluğunda 1×1 araç altgeçit, 35 metre yaya altgeçidi, 47 metre uzunluğunda 2×2 araç üstgeçidi ve 3 km yol düzenlemesi yapıldı.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]

Belediye
07 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel Belediye Personeli ile Bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan Bayramı öncesi son mesai gününde belediye personeli ile bir araya geldi. Mesai arkadaşlarının bayramını tek tek kutlayan ve çalışmaları için kendilerine teşekkür eden Başkan Yüksel, Kartallı komşularının Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için Kartal Belediyesi olarak bayram süresince de çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Kartal Belediyesi müdürlüklerini […]