Okulda Nefes Kesen Tatbikat

Yayın: 08:05 - 12.10.2009
Güncelleme: 08:05 - 12.10.2009

Kartal İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından olası yangın hallerinde nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlatmaya yönelik düzenlenen tatbikatta, Cevizli İlköğretim Okulu öğrencilerine yangın türleri ve müdahaleleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta İtfaiyeciler yangınlarda yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlattı. Tatbikatta yakılan sembolik ateş, kuru kimyevi tozlar içeren yangın tüpleri kullanılarak söndürüldü. Yangınlarda ve doğal afetlerde kullanılan, arama kurtarma aracındaki malzemelerin tanıtıldığı uygulamada itfaiyeciler, temsili olarak dumandan zehirlenen öğrencileri kurtardı.

Kurtarma çalışmasını izleyen öğrenciler, itfaiyecileri alkış yağmuruna tuttular. Kartal itfaiye grubundan Onbaşı Recep Ertem yangın eğitim tatbikatının çocuklar için faydalarına değinerek, okullarda bu tür yangın tatbikatları düzenleyerek, yangın çıktığından nasıl hareket edilmesi konusunda bilgi verdiklerini, öğrencilere yangının nasıl söndürüleceği konusunu da uygulamalı olarak gösterdiklerini söyledi.

Öğrenciler ve öğretmenler, tatbikatın ardından itfaiyecileri kutlarken, okul müdürü Çetin Yalçın’ada Onbaşı Recep Ertem tarafından teşekkür belgesi sunuldu.

Haber: Mefharet Keleş

Exit mobile version