SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Serinlemek isterken kurdeşen dökmeyin.

Yayınlanma:
ABONE OL

Sıcak havaları yaşadığımız şu günlerde akla gelen en kolay ve ulaşılabilir serinleme aracı olan su, bazıları için kurdeşen döktüren kabus dolu günleri de beraberinde getiriyor.
Gündelik hayatta çoğumuzun adını duymadığı nadir bir alerji türü olan Su alerjisi, gerekli önlemler alınmadığında sağlık açısından ciddi sonuçlar doğurabiliyor.  Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, sağlık açısından vazgeçilmez bir kaynak olan su ve suya alerjisi olanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Bunaltıcı sıcaklıkların giderek arttığı ve ferahlamaya fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, serinlemek için suyun keyfini daha çok çıkartmak isterken ciddi sağlık sorunları kapınızı çalabilir. Günlük hayatta adını çoğumuzun duymadığı Su alerjisi;. kişinin su ile teması sonrasında adına kurdeşen (ürtiker) denilen; ciltte meydana gelen yanma, kaşıntı, kızarıklık, şişkinlik ve döküntü şeklinde ortaya çıkıyor.
Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak “Deniz ve çeşme suyu dışında, kişinin teri ve hatta gözyaşı bile ciltte kurdeşene (ürtikere) benzeyen döküntüler oluşturabiliyor. Hastanın su ile teması sonrasında canını yakacak boyutlarda yanma ve kaşıntı söz konusudur. Bu sıkıntılı durum kişinin alerjiye olan duyarlılığına bağlı olarak 10 dakika ile 2 saat arasında sürebilmektedir” diyor.
Tabak, suyun sıcaklığının ya da soğukluğunun Su alerjisinin vücuda etki derecesinde fark yaratmadığını, su alerjisinin yanma ve kaşıntı gibi durumlarla birlikte genellikle göğüs ve bacakların üst kısmında 2-3 mm çapında kabarmaların meydana geldiğini ifade ederek, Su alerjisinden en çok kadınların etkilendiğine de sözlerine ekliyor.
Prof. Dr. Yonca Tabak son olarak, Su alerjisi olan çok ağır hastalarda su içmeyle bile boğazda şişme gözlenebildiğine de vurgu yaparak, söz konusu vakalarda temizlik amaçlı duş almanın, banyo yapmanın veya denize girmenin imkansız hale geldiğini söylüyor.
Su Testi Yaptırmak Şart
Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, halk arasında adı pek duyulmamış Su alerjisinin gerekli önlemler alınmadığı ve doğru bir tedavi süreci uygulanmadığı takdirde sağlık açısından kalıcı kötü sonuçlar doğurabileceğine  vurgu yaparak:
“Kişilerin, Su alerjisi olup olmadıklarını bilmeleri ve kendilerine doğru bir tedavi sürecinin uygulanabilmesi için mutlaka alanında uzman bir hekime danışıp ‘su testi’ yaptırmaları gerekmektedir. Ergenlik sırasında ortaya çıkan ve çocukları nadiren etkileyen bu alerjinin “su testi” yapılarak erkenden teşhisi konulabilmektedir.” diyor.
Alınabilecek Önlemler Nedir?
Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, halkın serinlemek için plajlara akın ettiği şu günlerde kişilerin su alerjisine karşı alabilecekleri önlemleri şu şekilde sıralıyor:
Kişi duştan ve denizden çıktıktan sonra kurulanma işlemini yüzde yüz pamuklu havlular ile yapmalıdır.
Cilde suyla temasını engelleyecek su geçirmeyen kremlerin veya doktor tavsiyeli olarak ağızdan alınan koruyucu alerji ilaçları kullanılmalıdır.
Duşta kalma süresi mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.
Serin ve gölge alanlar tercih edilerek mümkün oldukça terlememeye özen gösterilmelidir.
Uzun süre denizde kalınmamalıdır.

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]