Işık Üniversitesi Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde 9. oldu.

Yayın: 14:53 - 16.07.2013
Güncelleme: 14:53 - 16.07.2013

YÖK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK, TÜİK, TPE, TÜBA, TTGV ve KOSGEB’in katkılarıyla hazırlanan, Üniversitelerin, girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı

 “İşbirliği ve Etkileşim Endeksi”nde;

71 vakıf üniversitesi arasında 9’uncu,  toplam 175 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 20’nci

                                    “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliğinde”

 Vakıf üniversitesi arasında 11’inci, toplam üniversiteler arasında 35. sırada yer almıştır.

Endeks, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor.

Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor. Geçen yıldan itibaren her yıl açıklanma kararı alınan endeks çalışmalarına, YÖK ve TÜİK’in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TPE, Kalkınma Bakanlığı, TÜBA, TTGV ve KOSGEB katkı sağladı.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK, konuyla ilgili olarak; “Bilimsel ve teknoloji alanında ileride olmak bizim vizyonumuzdu, bunun üzerine odaklanmış bir üniversiteyiz. Son iki yıldır devlet ve vakıf üniversiteleri arasında, ilk 50 içinde ve vakıf üniversiteleri arasında ise ilk 10 içinde yer aldık. Biz “Bilime odaklanmış bir üniversite olarak dünyanın her yerinde çalışabilecek nitelikte mezunlar yetiştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Exit mobile version