SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türkiye’nin Oxford Konseptli ilk kampüsü SBS’de zirve yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Son 3 yıldır SBS’de en başarılı okul olan Doğa Koleji, bu yıl da kırılması çok zor bir rekora imza attı. Türkiye’nin Oxford Konseptli ilk okulu olan Kurtköy Doğa Koleji, SBS okul ortalamasında 676,021 puana ulaşarak en başarılı kampüs oldu. 

Doğa Koleji’nin SBS okul ortalamalarına göre sıraladığı kampüsler arasında 669,943 puanla Cevizlibağ Doğa Koleji 2’nci, 662,371 puanla Florya Doğa Koleji 3’üncü, 638,078 Ankara Oran Doğa Koleji 4’üncü ve 619,050 puanla Konya Doğa Koleji 5’inci sırada yer aldı.
Kendi geliştirdiği eğitim modelleri ile Türkiye ve Dünya’ya örnek olan Doğa Koleji, bu yıl SBS’de üstün bir başarıya daha imza atarak kırılması zor okul ortalamalarına ulaştı. Doğa Koleji’nin zirveye yerleşen kampüsleri SBS’de ulaştıkları okul ortalamalarıyla göz doldurdu.
Oxford Konseptli Kurköy Doğa Koleji en yüksek ortalamayı yaptı
Geçtiğimiz yıl eğitim hayatına başlayan Türkiye’nin ilk Oxford Konseptli kampüsü Kurtköy Doğa Koleji, SBS’de 676,021 puan ortalamasına ulaşarak en yüksek ortalamayı yaptı. SBS  okul ortalamalarında zirveye yerleşen diğer kampüsler; Cevizlibağ, Florya, Ankara Oran ve Konya Doğa Kolejleri oldu.
Cevizlibağ Doğa Koleji 669,943 puanla 2’inci olurken, Florya Doğa Koleji’nin 662,371 puanla 3’üncü, Ankara Oran Doğa Koleji 638,078 puanla 4’üncü ve 619,050 puanla Konya Doğa Koleji 5’inciliğe yerleşti.
Oxford konseptli eğitim modeli, ilk yılında başarısını ispat etti
Oxford Kalite Programını uygulayarak öğrencileri, öğretmenleri ve ebeveynleri benzeri olmayan bir içerikle buluşturan Doğa Koleji, öğrencilerine akademik içeriğin Oxford University Press standartları doğrultusunda yapılandırıldığı ve yüzde yüz Oxford University Press akademik danışmanlığı ile yönetilen bir eğitim modeli sunuyor.
Basılı ve online içeriğin birlikte kullanıldığı bir eğitim sisteminin temel alındığı Doğa Koleji Oxford Quality School programında öğrencilerin dil gelişim takibi “Oxford Test of English” ile uluslararası standartlarda ölçme değerlendirme araçlarıyla hazırlanıyor.
Anaokulundan liseye tamamen İngilizce konuşulan bir ortamda bulunan öğrenciler, “Oxford Street” programı ile yurtdışındaki sosyal yaşamı deneyimliyor, iletişimsel yeterliliklerine yön veriyor. Doğa Koleji ile Oxford University Press arasındaki Quality School işbirliği sayesine Oxford University Press İngiltere merkez yönetimi tarafından takip ediliyor.
Doğa Koleji Oxford Quality School öğrencileri, içeriği Oxford University Press tarafından oluşturulan 2 haftalık yurt dışı eğitim programına da dahil olabiliyorlar. Doğa Koleji Oxford Quality School’da eğitimini 1’incilikle tamamlayan öğrenciler, Oxford University Press sponsorluğunda 2 hafta İngiltere’de eğitim bursuna hak kazanıyor.
“Başarı, Doğa’sında gizli”
SBS okul puanları ortalamasında çok yüksek skorlar elde eden Doğa Koleji kampüsleri hakkında bilgi veren Doğa Koleji Ortokul ve Lise Koordinatörü Ömer Suat Gündoğdu, SBS’de elde ettikleri başarıyı şöyle özetledi; “Bu yıl SBS’de toplam 7 öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtladı, 21 öğrencimiz de 99 doğru yanıt çıkardı. Okullarımızın ulaştığı bu yüksek SBS ortalamaları, uyguladığımız eğitim modellerinin başarısını ortaya koymuştur.”
Ömer Suat Gündoğdu, başarının Doğa’nın doğasında olduğunu vurgulayarak “Biz kazanmak üzerine değil, başarmak üzerine kurgulanmış bir eğitim sistemi uyguluyoruz ve öğrencilerimizi de bu felsefe üzerine motive ederek kendine güveni tam olan bireyler yetiştiriyoruz. Başarı, beraberinde geliyor” dedi.
Doğa Koleji her alanda başarıya imza atıyor
Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, “Okullarımız kendine özgü eğitim modelleri sayesinde her alanda kırılması çok zor rekorlara imza atıyor. Bu başarı, Doğa Koleji’nin karnesidir bir bakıma. Çünkü Doğa Koleji, sadece bir-iki öğrencisiyle bir-iki alanda başarılı olmayı değil, tüm öğrencilerinin başarılarını ortaya çıkararak top yekun bir başarıyı hedefler. Bu yüzden basketbolda Dünya Şampiyonları, binicilikte Türkiye Şampiyonları, SBS’de Türkiye Şampiyonları Doğa Koleji’nden çıkıyor” diye konuştu.
Doğa Kolejleri Hakkında:
Eğitim sektöründe 11 yılı dolduran Doğa Kolejleri, Fethi Şimşek tarafından 2002 yılından kuruldu. 2011 yılında, Turkven’in danışmanlığını yaptığı Dünya Bankası’nın yatırım kuruluşu olan IFC, Avrupa Yatırım Bankası fonu EIF, Almanya Kalkınma Bankası DEG ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi uluslararası yatırımcılar Doğa Koleji’nde hissedar oldu. Bu ortaklık, özel okul sektöründe Türkiye’deki ilk uluslararası yatırım olma özelliği taşıyor. Kısa zamanda eğitimdeki vizyoner yaklaşımı, öğrencilerine aşıladığı sosyal sorumluluk bilinci ve özgüven sayesinde Türkiye çapında pek çok kampüsü ile eğitim vermeye başlayan Doğa Kolejleri’nin bugün, 80’in üzerinde kampüsü bulunuyor.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]