Kartal eski Hükümet Binası yıkım çalışmaları başladı.

Yayın: 11:02 - 18.07.2013
Güncelleme: 11:02 - 18.07.2013

Uzun seneler Kartal kamuoyuna hizmet eden ve son zamanlarda atıl durumda olduğundan dolayı tinercilerin mesken tuttuğu eski hükümet konağının yıkım çalışmalarına başlandı.
Uzun süre bünyesinde Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Vergi Daireleri ve Askerlik Şubesini barındıran Kartal Hükümet Konağı öngörülen bir İstanbul depremine dayanamayacak olduğundan dolayı boşaltılmıştı.
Kartal spor caddesi üzerinde yeni yapılan Hükümet Konağı’nın yapımı tamamlanana kadar çeşitli binalarda faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Kamu kurumları yeni yerlerine geçmek için gün sayarken, Kartal sahilde bulunan eski hükümet konağının da yıkım çalışmaları başlatıldı.
Aynı zamanda çalışmaları devam eden bir başka yıkım alanıda bir zamanların belediye dükkanları diye bilinen Hacıoğlu, şekerbank gibi binalarında üzerinde bulunduğu alan Hızlı tren  çalışmaları kapsamında tren yolunun genişletilmesi için yıkılmaya başlandı.
Neredeyse her köşesinde bir inşaai faliyet bulunan Kartal’da gözle görünen değişiklikler olmaya başladı. Yıllardır içine kapanmış komşu ilçelere nazaran daha geri kalmış görünen Kartal yeni yapılanmasıyla sanırım daha işlek çarşılara, işyerlerine sahip bir kent haline gelecek.
Tren yolunun Viyadük şeklinde havadan yapılıp Kartal’ı ortadan ikiye bölen tren yolunun kaldırılmasıyla Kartal belkide İstanbul’un en büyük meydanlarından birine kavuşacak. Tren istasyonun da yerinin bu çalışmalar kapsamında yerinin değişmesi gerçekleşirse Kartal yeni yapılanmasıyla Anadolu yakasının gözde ilçeleri arasına girecek.

Exit mobile version