CHP dini değerlere daha fazla anlayış göstermeli?

Yayın: 08:01 - 27.07.2013
Güncelleme: 08:01 - 27.07.2013

CHP teşkilatları bu davranışı her zaman yapıyor, ama artık hassas değerlere inançlara daha fazla saygı ve anlayış gösterilmesi gerekiyor.

 

Ramazan’a, Ezan’a, namaz vakitlerine biraz dikkat edilirse daha iyi olur bence.

Şimdi bir örnek vermek istiyorum, CHP Kartal İlçe binasında basın toplantısı düzenleniyor, tarih 24 Temmuz 2013 saat 13.00 te, yani tam öğle namaz vakti, öğle ezanı saat 13.16 da okunuyor.

 

Ramazan ayında masalarda su bardaklarıyla sular dolu ve rahatça içilebiliyor. Toplantıyı izlemeye gelenlerin yanı sıra basın mensuplarının da içinde ibadetlerini yerine getiren bir çok arkadaşlar var, bu konularda biraz hassasiyet gösterilmesi takdir toplayan davranışlar olur.

 

Bu konuda bir mecburiyet yok, lakin Ramazan’a, oruca, namaza karşı anlayışlı olmak aynı zamanda saygıyı gösterir. Ramazan’ın manevi atmosferine saygılı olmak gibi bir gelenekten gelen toplumuz. Sosyal demokratlarında bu geleneğe saygılı olduğu bilinir.

Politikacılar özellikle de ilçe teşkilatı mensupları bilhassa CHP İlçe Başkanı Kamer Gök, bu hassasiyetlere dikkat edeceğini tahmin ediyorum. Sayın Gök, toplantıda su bardağındaki suyu rahatça içiyor, içmesinde bir engel yok. Fakat inançlara saygı açısından bakıldığında halkın karşısında içmeyebilirde veya odasında da içebilirdi.

 

Peki halkın tamamına hitap etmeyi düşünen bir siyasetçiler, oruçlu halkın karşısında su içmese olmaz mı? Ne kaybeder? Toplantıyı saat 13.00 te değil de 14.00 te yapsalar ne olur? Basın toplantılarını Namaz vakti Çoğunluğu Müslüman olan bir toplum için dile getirdiğim konu çok mu garipsenecek bir durumdur? Yoksa karşılıklı hoşgörü saygı çerçevesinde olsa daha mı iyi olur, ne dersiniz!

 

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version