SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Erbakan Vakfı İstanbul İftarı bin kişinin üzerinde katılımla Miniatürk’te gerçekleştirildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde kuruluş çalışmalarına başlanan ‘Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı’ ilk büyük organizasyonunu İstanbul’da gerçekleştirdi.
Milli Görüş Lideri ve 54.Hükümet Başbakanı merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın ailesi tarafından kurulan vakıf İstanbul Miniatürk’te geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi.
Saadet Partisi GİK Üyesi ve aynı zamanda ‘Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı’ kurucusu Dr.Fatih Erbakan’ın onur konuğu olarak katıldığı iftara ilgi yoğundu.
Erbakan bütün katılımcılarla tek tek tokalaştı
Fatih Erbakan Miniatürk tesislerinde açık havada gerçekleştirilen programa gelişinde binin üzerinde kişinin katıldığı iftar sofralarını tek tek dolaşarak tokalaştı.
Kur’anı Kerim tilaveti ve ezanla birlikte iftar yapılmasının ardından kürsüye Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı İstanbul Şube Başkanı Zafer Emanetoğlu geldi.
Emanetoğlu’nun selamla konuşmasının ardından katılımcılara seslenen Milli Görüş Lideri Erbakan’ın çalışma arkadaşlarından Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu;
‘Erbakan ismine her zaman milletimiz teveccüh görmeye devam edecektir. Bugün bunun en güzel örneğini yaşamaktayız. Emeği geçen kardeşlerimizden Cenab-ı Allah razı olsun’ ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Yüksek İştişare kurulu Üyesi Ahmet Tekdal ise ‘Erbakan Hoca bizlere çok mühim emanetler bıraktı. Bu emanetlerden en önemlisi şüphesiz Milli Görüş hareketidir.
Erbakan Vakfı da bu emanete hizmet etmek üzere yoluna çıkmış bulunmaktadır. Cenab-ı Allah mahcup etmesin.’dedi.
Fatih Erbakan; ‘Zulm ile abad olanın sonu berbad olur’
Gecenin onur konuğu Dr.Fatih Erbakan ise coşkulu kalabalığın sloganları arasında kürsüye çıkarak Miniatürk’te bulunan binin üzerinde katılımcıya seslendi.
Erbakan ‘Öncelikle bizleri burada Eyüp Sultan Hazretleri, Fatih Sultan Mehmet, Sultan Abdülhamid Han, Erbakan Hocamız ve nice büyük mücahidin huzurunda bir araya getiren Cenab-ı Allah’a hamdediyoruz. Mübarek Ramazan ayında zulüm altında hayatlarını sürdürmeye çalışan başta Mısır olmak üzere tüm kardeşlerimize de dua ediyoruz. Rabbimiz mazlumların dualarını kabul etsin. Üzülerek son dönemlerdeki Mısır’da yaşanan haksız hukuksuz uygulamaları ve hatta insan vicdanı ile bağdaşmayan katliamları maalesef takip ediyoruz. Şunu hemen ifade etmemiz gerekir ki; zulüm ile abad olunmaz. Atalarımızın o veciz ifadesi ile; Zulm ile abad olanın sonu sonu berbad olur. İslam alemi biran evvel toparlanmalı silkelenmeli ve bu katliamlara biran evvel dur demelidir. Dünya’da yaşanan bu son hadiseler Merhum Liderimiz Erbakan Hocamız’ın tam 40 yılını verdiği mücadelesindeki İslam Birliği ifadesinin ne kadar da doğru ve yerinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Cenab-ı Allah bizlere İslam Birliğini kurup bu yolda canla başla çalışma yapmayı nasip etsin’ ifadelerini kullandı.
Erbakan; ‘Vakıf Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamızın bizlere vasiyetidir, Milli Görüş’e hizmet edecektir’
Gündeme dair açıklamaların ardından Erbakan Vakfı çalışmalarına da değinen Fatih Erbakan şunları söyledi; ‘Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı, Milli Görüş Lideri Merhum Erbakan Hocamız’ın bizzat kendisinin bizlere vasiyetidir. Bu Vakıf Milli Görüş’e hizmet eden kurumlarımız gibi Milli Görüş’ün merkezinde ve davamıza hizmet etmek üzere kurulmuştur. Sadece Erbakan ismini yaşatmak ve nostalji yapmak üzere değil, Erbakan Hocanın hayatını, şuurunu, cihad anlayışını gelecek nesillere aktarmak üzere kurulmuştur. İnşallah akademik çalışmalar yapılarak Hocamızın idealleri milletimizin gönlünde taze bir şekilde tutulacak ve tekrar hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Cenab-ı Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte Erbakan hocayı anma programları daha kapsamlı ve verimli organizasyonlar haline getirilerek Erbakan Hocayı anma etkinlikleri anlama etkinliklerine dönüşecektir. Elbette uzun vadede ise en önemli hedefimiz Uluslararası Prof.Dr.Necmettin Erbakan ödülleri projesini hayata geçirmektir. Bu ödülleri çeşitli kategorilerde değerlendirerek dünya gündemine Erbakan Hocamızın D-8 ve İslam Birliği gibi insanlığa hizmetin nasıl olacağı yönündeki telkinlerini de getirmeyi hedeflemekteyiz. Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı, Milli Görüş’e hizmet etmek üzere Allah’ın yardımı sizlerin destekleri ile çalışmalarını en güzel şekilde yapacaktır inşaallah’

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]