SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Erzurumlular vakfında iftar

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfında Dadaşlar iftarda bir araya geldiler.

 

Vakfın Onursal Başkanı Ahmet Şimşek tarafından ikram edilen iftar yemeği oldukça hem kalabalık hemde Kartal’ın önemli isimlerini buluşturdu.

Atalar mevkideki vakıf binasında gerçekleşen iftar yemeğine Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, daha önceki dönemlerde Kartal Belediye Başkanlığı ve İstanbul Ak Parti Milletvekilliği yapan Mehmet Sekmen, Kartal Erzurumlular Vakıf Başkanı İlhami Özer ve yönetim Kurulu Üyeleri, Kadıköy’de faaliyet gösteren İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar, Vakfın Onursal Başkanı Ahmet Şimşek, eşi Yasemin Kumral Şimşek, oğulları Altay Şimşek, Tuncay Şimşek, Av. Metin Gezmişoğlu, Opr. Dr. Üzeyir Yerdelen, Kartalspor Genel Sekreteri Nihat Dumlu ve çok sayıda Erzurumlu hemşeriler katıldı.

Kartal-Erzurum-vakif-iftar1

Ahmet Şimşek Erzurum Kongresi hakkında sitemli konuşma yaptı

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları sahibi ve Vakfın Onursal Başkanı Ahmet Şimşek, davetlilere hem hoş geldiniz derken 23 Temmuz Erzurum Kongresinin yıldönümü olması vesilesiyle kısa bir bilgi verdi ve Erzurum Kongresinin ülke gündeminde yeterince ilgi görememesinden dolayı sitemlerini dile getirdi.
ahmet---simsek--tek

Şimşek, Vatanın Erzurum’a borcu vardır

Şimşek, Hepinize hoşgeldiniz diyor,  tuttuğunuz oruçlarınızın, yaptığınız ibadetlerin kabulünü

Cenabı haktan niyaz ediyorum.

İnanın ki, bu mübarek günde, bu mütevazi iftar sofrasında, bu toplantımızda, aldığımız tat, zevk, lezzet, samimiyet hiçbir yerdekiyle mukayese bile edilemez.

Çünkü, burada birlik ve beraberliğimizin sıcaklığı var. Burada memleket kokusu var, sıla hasreti var. Burada din, uhrevi, nostaljik duygular var. Burada mazimizi yansıtan-ecdadımızdan gelen örf ve adetlerimizi gelenek göreneklerimizi anımsama var.

Kartal-Erzurum-oz

Bütün bunların üstünde, iyiliği, güzelliği, Dürüstlüğü, doğruluğu, mertliği temsil eden Dadaşlık ruhu var.

Bu ellerde refahı, varlığı, mutluluğu kimse bize altın tepsi içinde sunmadı. Erzurumlu didindi, çalıştı, ekmeğini taştan çıkardı. Soğuk yerde doğan insanın direnme gücü fazla olur. Erzurumlu direndi, başardı.

Buraların sıcağında gevşemedi, pelteleşmedi, şükürler olsun Erzurum’lu kimseye muhtaç olmadı. Dadaşlık hasleti ona bir kalkan oldu, korudu.

Kartal-Erzurum-vakfi-tpl

Dadaş ne manaya geldiğini bütün kainata ispat etti.

Erzurumlu derdini anlatamaz.

Yüzü tutmaz, yüzsüz değildir.

Dadaş kimseye benzemez.

Devletin nemalarından faydalanamamıştır

Dalkavukluğu-işbirlikçiliği sevmez, bilmez.

Erzurumlu açta kalsa- tokda olsa alnı açık, başı dik, onuru ile yaşar.

Vatanın kurtuluşunda göğsünü siper etmiş, önder olmuştur.

Dadaşın topraklarında nice şerefli, nice vatanperver, ilim-irfan sahibi şahsiyetler, nice

Kahramanlar yetiştiğine dünya şahittir.

Bu mübarek topraklar Mustafa Kemal’e kucak açmadı mı? Mustafa Kemal Atatürk bütün yurtta güven kapısı Erzurum’u tercih etmedi mi?

Kartal-Erzurum-vakfi-ift

Dadaşlar diyarı Erzurum, vatanın kurtuluşunda ve istiklale kavuşmasında hiçbir yerle mukayese edilemez, mertlik ve vatanseverlik sergilemiştir. Ne mutlu bize ki, böyle bir diyarın evlatlarıyız.

Vatanın Erzurum’a borcu vardır. Erzurum bu güne kadar hakkını alamamış, göz ardı edilmiş, maalesef gereken değeri görememiştir.

Yurdun kurtuluşu, istiklale kavuşması Erzurum’da başlamıştır” dedi.

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]