SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek; “Belediyelerce balkanlarda yaşayan kardeşlerimize yapılan yardımlar ve işbirliği çok önemli

Yayınlanma:
ABONE OL

Abubekir Taşyürek; “Belediyelerce balkanlarda yaşayan kardeşlerimize yapılan yardımlar ve işbirliği çok önemli

Kartal Belediye Meclisi’nin 04 Eylül 2013 tarihinde yapılan olağan toplantısında Sırbistan Cumhuriyeti Sjenica Belediyesi işbirliği ile Sjenica’da düzenlenecek sünnet şölenine katılacaklar ve bunların harcırahlarının ödenmesi konusundaki teklif görüşülerek kabul edildi.

Teklifin kabul edilmesi öncesinde söz alan AK Parti Kartal Belediye Meclisi Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bütçe-Plan Komisyonu Başkanı Abubekir TAŞYÜREK “medeniyet havzamız kapsamındaki bütün insanlarımıza özellikle Balkanlarda yaşayan kardeşlerimize yapılan yardımlar ve işbirlikleri çok önemli” olduğunu ifade ederek “bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına geçtiğimiz Ramazan Bayramı sonrasında Bosna-Hersek Cumhuriyetine bir kültür gezisi yaptığını hatırlatarak başlayan Abubekir Taşyürek, “Sjenica’da düzenlenecek sünnet şölenine katılacaklar” konusundaki gündem nedeniyle orada gördüğü ve bu vesile ile edindiği bazı bilgileri önemine binaen meclis üyeleriyle paylaşmak istediğini belirtti.

abubekir--tasyurek

Boşnakların İstanbul’un fethinden on yıl sonra Hıristiyan olmalarına rağmen mensup oldukları Bogomil mezhebinin anlayışı gereği kendilerini İslamiyete daha yakın görerek kitleler halinde Müslüman olduklarını anlatan Abubekir Taşyürek, “Boşnakların dört yüz sene Osmanlı yönetiminde mutluluk içinde yaşadıklarını” ifade etti. 1878 Berlin Konferansı ve akabinde başlayan Balkan Savaşları nedeniyle bu mutluluğun sona erdiğini, diğer bütün Türk ve Müslümanlar gibi Boşnaklarında büyük acılar yaşadığını, ABD’li bir bilim adamının bilimsel tespitlerine göre 1821-1922 yılları arasında 6,5 milyon Müslüman ve Türkün öldürüldüğü ve 5 milyon Müslüman ve Türkün de Anadolu’ya sürüldüğünü anlattı.

Boşnakların yaşadığı zulümlerin birinci cihan savaşının sona ermesiyle bitmediğini, 1990’lı yıllarda demir perdenin çökmesiyle birlikte yeniden başladığını ifade etti. Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerinden kuvvet alan Sırpların Boşnaklara karşı büyük katliamlar yaptıklarını anlatan Abubekir Taşyürek, “Boşnakların zor şartlarda çok ağır bir imtihan vererek “Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç önderliğinde Bosna-Hersek Devletinin kurulmasını sağlayabildiklerini” anlattı.

Bu gün Bosna-Hersek’in bir çok kentinde bu yıkıcı savaşın hala kalıntılarının mevcut olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Abubekir Taşyürek, “Aliya İzzetbegoviç gibi mütevazi, inançlı ve fedakar gerçek bir lidere sahip olmaları Boşnakların en büyük şanslarından biridir” dedi.

“1995 yılında imzalanan Dayton Barış Antlaşmasıyla kurulan Bosna-Hersek Devletinin birçok problemi beraberinde getirdiğini ve Boşnakların bugün bu meselelerle boğuşmaya devam ettiklerini” ifade etti.

Konuşmasının sonunda sünnet şölenine Kartal Belediyesi tarafından kardeş kent ilişkisi kapsamında katkı verilen Seniçe(Sjenica) ‘nın 25 bin nüfuslu, Sırbistan’ın batısında Sancak Bölgesinde sinesinde birçok Osmanlı yadigarı eser barındıran güzel bir belde olduğunu belirten Abubekir Taşyürek, nüfusun yüzde sekseninin Boşnak kardeşlerimizden oluştuğunu söyledi. Dünyanın her yerinde ve özellikle Balkanlarda bizim medeniyet dünyamızda karşılığı olan insanlarımıza genel ve yerel bazda yardım etmenin önemini vurgulayan Abubekir TAŞYÜREK, “İstanbul’un güvenliği Saray Bosna’dan, Beyrut’tan, Bakü’den hatta Orta Asya’dan başlamaktadır” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]