SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesinden kardeş Belediyeye anlamlı yardım.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, bir süre önce kardeş belediye olduğu Sırbistan’ın Sancak bölgesi Senitce Belediyesi’nin sünnet ettirdiği 71 çocuğu tepeden tırnağa giydirdi. Ayrıca sünnet olan çocuklara birer bisiklet hediye etti.
Balkan coğrafyasında gerçekleştirilen sünnet şölenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meclis Üyeleri Yusuf Memnun, Seyfullah Ongan, Leylifer Yıldırım, Kemal Berk, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Olcay Özgön, Dr. Esat Güngör, Selman Sancaklı, Fehim Hayrioğlu ve Fadıl Türkoğlu katıldı.
Başkan Öz, Novi Pazar ve Senitce’nin Tarihi Yerlerini Gezdi
Uçak ve kara yolu ile gerçekleştirilen ziyaretin ilk durağı Sırbistan – Sancak Bölgesi Novi Pazar ilçesi oldu. Burada bir süre dinlenen, tarihi mekanları ve turistik alanları gezen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve beraberindekiler, daha sonra Senice kasabasına gittiler. Başkan Altınok Öz, burada Senitce Belediye Başkanı Hazbo Mujoviç, Meclis Başkanı Mustafa Baldiç, Meclis üyeleri ve Özel Kalem Müdürü Senada Fakiç tarafından karşılandıktan sonra kısa bir şehir turu yaptı. Başkan Altınok Öz ve beraberindeki heyet, tarihi konumu olan Valide Sultan Camii, Osmanlı Kışlası, Süt Ürünleri Fabrikası, Arıtma Tesisleri, Merkez İlköğretim Okulu, Tekstil Fabrikası, Mezbaha, Kayak Tesisleri Pisti, Hastane ve son olarak ta bir dünya harikası olarak kabul edilen Kanyon Gölü’nü ziyaret etti.
Mujovic: “ Kartal ile Kardeş Belediye Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”
Senitce Belediye Başkanı Hazbo Mujovic, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün kaldığı Otel Berlin’de bir akşam yemeği verdi. Yemekte Başkan Öz ve Mujovic’in yanısıra Sırbistan Milli Eğitim Bakan Müsteşarı Muhedin Fijuloviç, Meclis Başkanı Mustafa Baldic ve Özel Kalem Müdürü Senada Fakiç de yer aldı. Yemek sonrasında konuşma yapan Başkan Öz ve Mujovıc, her iki belediyenin de kardeş belediye olmaktan duydukları mutluluğa vurgu yaptılar. Senitce Belediye Başkanı Hazbo Mujovic, “ Hoş geldiniz. Sizleri Sancak Bölgesinde ve Senitce kasabasında görmenin ve ağırlamanın sevincini yaşıyorum. İki belediye arasında başlatılan dostluk ve kültürel bağlar daha da güçlenerek devam edecek” ifadesini kullandı.
Başkan Öz’den Senitce’ye Dostluk Daveti
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise yaptığı konuşmada, “ Hoş bulduk. Bizler de Senitce’de sizlerle birlikte olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile şahsıma ve arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz ilgi ve konukseverliğinize teşekkür ediyorum. Sizleri, kısa bir süre sonra açılışını gerçekleştireceğimiz yeni Belediye binamızın açılışına davet ediyorum. Sizleri ayrıca Ada Tesislerimizde ve Nevşehir Kapadokya Kartal Otel’de konuk edeceğiz” dedi.
Başkan Öz: “Senitce’nin Yanında Yer Almaktan Çok Mutluyum”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve beraberindekiler, Senice Merkez Parkı’nda gerçekleştirilen Sünnet Şöleni’ne de katıldılar. Sancak Bölge Müftüsünün duası ile başlayan şölende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sünnetin İslam dininin bir gereği olduğuna vurgu yaptı. Başkan Altınok Öz, “Dinimizin bir gereği olan sünnetin bir bölümünde, Kartal olarak, kardeş belediyemiz Senitce’nin yanında olmaktan ben ve ekibim olarak çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
Başkan Öz Çocuklara Bisiklet Hediye Etti
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bu kardeşlik bağının devamını diliyoruz. Çok büyük bir misafirperverlik ve içtenlik gördük. Huzurunuzda Sayın Belediye Başkanımıza Mujovic ve ekibine  teşekkür ediyor, en kısa zamanda kendilerini, sevgili eşleri ve ekibiyle birlikte  ağırlamaktan büyük bir onur duyacağımızı, mutluluk duyacağımızı   ifade  ediyorum. Ayrıca çocuklarımıza hayırlı olsun diyor, ailelerini kutluyorum. Katkıda bulunan herkese de teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Altınok Öz’ün konuşmasını Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Memnun, Boşnakça olarak tercüme etti. Daha sonra çocuklara birer adet Bisiklet hediye eden Başkan Altınok Öz, hediye ettiği bisikletlerin sağlamlığını test etti, bisiklete bindi ve son olarak birlikte hatıra fotoğrafları çekildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]