SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Büyükada’da Heyecanlı Koşu

Yayınlanma:
ABONE OL

Büyükada’da Heyecanlı Koşu
New Balance firması ve Adalar Belediyesi’nin birlikte düzenlediği “1.New Balance Büyükada Koşusu”, Pazar günü yoğun bir sporcu katılımı ile 11.2 km’lik büyük tur parkurunda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Farsakoğlu, coşkulu topluluğa yarışmayı başlatmadan önce kısa bir konuşma yaptı. Farsakoğlu, ‘’Organizasyonun yönetici ve görevlilerini yürekten kutluyorum. Atletizm Federasyonu yetkililerine de, bu organizasyona verdikleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum. Adalarımız bir taraftan doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla, bir taraftan yetiştirdiği sporcularla ve spor için elverişli ortamıyla herkesin gönlünde taht kurmuş bir yer. Sporun dostluk, kardeşlik, sevgi ve heyecanı hep bizlerle olsun diyorum. Emeği geçenleri kutluyorum’’ dedi. Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım da yoğun ilgiden hoşnutluğunu dile getirerek, şunları söyledi: ‘’Bugün tarih yazdınız. Adalar Belediyesi ve çalışanları çok başarılı bir iş çıkardı. Belediye Başkanı ve çalışanları sabahın erken saatlerinden itibaren ayakta. Adalıların da bu kadar yoğun ilgi göstereceğini ummuyordum. Çok teşekkür ederim’’.
Mehmet Bölük Parkı’nda Belediye Başkanı’nın butona basmasıyla start alan koşuya 1837 sporcu katıldı. Erkeklerde ve kadınlarda 14 yaş kategorisinde yapılan koşuda toplam 1258 sporcu bitiş çizgisine ulaştı.
Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların ilgi gösterdiği koşu sonunda erkeklerde 34:44 ile Kenyalı atlet Moses Too birinci, 35:18 ile Etiyopyalı sporcu Fetene Alemu Regasa ikinci, Beştelsiz Spor’dan Aykut Taşdemir 37:02 ile üçüncü oldu.
Kadınlarda ise Senem Çağlan 41:50’lik derecesiyle ilk sırada yer alırken, Başkent Gençler ve Masterlar Kulübü’nden Yeliz Ay Yıldız 49:09 ile ikinci oldu. İstanbul Üniversitesi’nden Esra Şanal da 50:51’lik derecesiyle yarışı üçüncü sırada tamamladı.
Kadınlarda ve erkeklerde kürsüde yer alan sporculara madalyalarını ve ödüllerini Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Ayrancı ve Raffi Herman Araks, TAF Genel Sekreteri Nihat Doker ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan verdi.
Koşunun bundan sonraki durağı, 27 Ekim’de Eskişehir olacak.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]