SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Rümeysa Herkesin Umudu Olmak İstiyor…

Yayınlanma:
ABONE OL

8 yaşında iken lösemi hastalığına yakalanan ve bu zorlu yolda 3 seneden fazla mücadele eden, tam iyileştiği sırada biricik annesini ve teyzesini trafik kazasında kaybeden Rümeysa herkesin umudu olmak istiyor.

Küçücük yaşta bu hastalıkla tanışan Rümeysa’nın babası inşaat işçisiydi. Bu hastalık karşısında aile maddi manevi oldukça zorlanıyordu. Devlet hastanesinde tedavisi devam ederken enfeksiyon kaptı ve tüm hastaneyi enfeksiyon sardığı için tedavisinin ortasında hastanesiz kaldı Rümeysa.

LÖSEV’in devreye girmesiyle tedavisine LÖSEV’in LÖSANTE-Lösemili Çocuklar Hastanesinde devam eden Rümeysa, 2008 yılında tamamen iyileşti. Ancak aynı yıl trafik kazasında annesini ve teyzesin kaybetti. Bu kez manevi anlamda zor günler geçiren Rümeysa’ya yine LÖSEV sahip çıktı. Tüm imkanlarını seferber eden LÖSEV; doktorları, hemşireleri, psikologları ve iyileşmiş gençleriyle Rümeysa’nın yanında oldu. Psikolojik desteğinin yanı sıra zor günleri atlatması için Rümeysa’yı Amerika’ya tatile gönderdi.

“Ben sizin de çocuğunuz olabilirdim”

Rümeysa şimdi çok iyi, okul birincisi ve ileride psikoloji ve hukuk okumak istiyor.

Ben sizin de çocuğunuz olabilirdim diyen Rümeysa’nın sizler için bir mesajı var; “ Tüm yaşadıklarım sizlerin de başına gelebilirdi, önemli olan başınıza gelmeden düşünmeniz ve merhametinizi göstermeniz. Lütfen bağışlarınızı lösemili çocuklar için LÖSEV’e yapın ve bir hayat da siz kurtarın”.

ONBİNLERCE LÖSEMİLİ VE KANSERLİ ÇOCUK KURBAN BAĞIŞLARINIZI BEKLİYOR!

Bağışımı Neden LÖSEV’e Yapayım?

Çünkü LÖSANTE Lösemili Çocuklar Hastanesi’nde tam 13 senedir yüzlerce çocuğu tamamen ücretsiz tedavi ediyor.

Çünkü Türkiye genelinde yoksulluk sınırındaki on binlerce lösemili ve kanserli aileyi; gıda, giysi, maddi ve sosyal yardımlarla hayata bağlıyor.

Çünkü lösemili çocuklara parasız kolej eğitimi, annelerine ve iyileşen gençlere meslek edindirme kursları açıyor ve atölyelerinde istihdam ediyor.

Çünkü 15 yıl gibi bir sürede; dünyanın ilk Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE, LÖSEV Ana, İlk ve Orta Okulları, LÖSEV Köyü, LÖSEV Atölyeleri, LSV Dükkanları ve LÖSEV’le hayata bağlanan binlerce lösemili ve kanserli çocuk… Hepsi bu güne kadar LÖSEV’e yapılan bağış ve desteklerle mümkün oldu.

Çünkü kanserle savaşıyor. LÖSEV Kanser Araştırma ve Gıda Analiz Laboratuvarlarında kanserin önlenebilmesi için bilimsel çalışmalar yapıyor.

LÖSEV BAĞIŞLARI NASIL İLETİYOR? NASIL HAYAT VERİYOR?

Kurban vasfına sahip kurbanlar vekalet verilerek dini esaslarla, noter huzurunda Banvit Et Tesisleri’nde kesiliyor. Kurban etlerinin bir kısmı hemen lösemili çocuk ve ailelerine dağıtılıyor. Kalanı emanete verilerek, yıl boyunca belirli periyotlarda yapılacak dağıtımlarda taze et ile takas ediliyor ve soğuk hava zinciri ile lösemili ve kanserli çocukların evlerine kadar gönderiliyor. Bu sayede 12 ay boyunca taze et ve ürünleri yiyebilen lösemili çocukların vücut direnci artıyor, savunma sistemi güçleniyor ve bu hastalıkla mücadelede daha güçlü oluyor.

Kurban Bayramı Bağışımı LÖSEV’e Nasıl Yapabilirim?

Tüm bankalardan havale ücreti ödemeden LÖSEV hesaplarına, PTT şubelerinden, elden nakit olarak, internet üzerinden ve telefonla kredi kartıyla, ayrıca paypal sistemiyle bağış yapılabilecek. Tüm bağış olanakları ile ilgili Vakfın internet sitesi olan www.losev.org.tr’den ayrıntılı bilgi alınabilir.

LÖSEV KAR AMAÇSIZ, KAMU YARARINA ÇALIŞAN BİR VAKIFTIR.

TEK GELİR KAYNAĞI BAĞIŞLARDIR.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]