SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Sancaktepe’de Yıkım Olayları Devam Ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Sancaktepe’de dere yolu üzerine inşa edilmiş, tapusu olmayan kaçak yapıların yıkımı sırasında çıkan olaylar devam ediyor.

İstanbul Sancaktepe’deki yıkıma tepki Gösteren vatandaşlar, belediye önünde toplanıp yürüdü. Grubun yürüyüşü sırasında olaylar çıktı. Gruptaki bazı kişiler kaymakamlık ve AK Parti binasının camlarını kırdı, polis müdürünü tartakladı.

Tam olaylar bitti derken polis, barikat kurup yolu kapatan gruba gaz bombalarıyla müdahale etti.

Sancaktepe Osmangazi mahallesindeki olaylı yıkımın ertesi günü evleri yıkılan ve oturdukları evlerine yıkım kararı çıkarılan vatandaşlar belediye binası önünde eylem düzenledi.

Saat 12.00’de belediye binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup ellerindeki ‘Yıkımlara geçit vermeyeceğiz” pankartının önünde sloganlarla yıkımları protesto etti.

Gruptaki kadınlarda belediye Başkanı İsmail Erdem’e tepki göstererek yıkımların durdurulmasını istedi.

Biz Yoksulların Evine Azgınca Saldırmaktadırlar

Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Dere yatağında evlerin yapılması bizim değil belediyenin sorumluluğudur. Kaçak orman arazilerindeki villalara dokunulmazken biz yoksulların evleri yıkılıyor. Bizler dişimizden tırnağımızdan artırdığımız birikimlerle bu evleri tamamladık. İnşaatlarımız devam ederken bizlere İSKİ ve Sancaktepe Belediyesinden gelen yetkililer devam edin dediler. Para babalarının kaçak yapılarına yıkım kararı olduğu halde dokunmayan yetkililer, biz yoksulların evine azgınca saldırmaktadırlar” denildi.

Belediye önünde toplanan grup bunun ardından oturma eylemine başlarken çevik kuvvet ekipleri de tam teçhizatla hazır bekletildi. Bu sırada grubun içindeki bazı kişilerin yönlendirmesiyle vatandaşlar belediyenin karşısındaki caddeyi trafiğe kapatarak araç geçişlerini engelledi.

Emniyet Müdürü Tartaklandı

Yolun açılması için grubu ikaz eden Sorumlu Emniyet Müdürü Ali Babayiğit bazı kişiler tarafından tartaklandı.

Emniyet Müdürü’nün bir anda etrafını kesen beş altı kişilik grup, Ali Babayiğit’e hakaret ederek itekledi. Ali Babayiğit üzerine yürüyen kişilerin yanından hızla uzaklaşarak çevik kuvvet ekiplerinin bulunduğu noktaya gitti.

Babayiğit büyük bir sağduyu örneği göstererek çevik kuvvete müdahale için herhangi bir talimat vermedi. Gergin anların yaşandığı eylemde vatandaşlar Belediye Başkanı İsmail Erdem ile görüşmekte ısrar ederken, başkanın adına dışarıya çıkan başkan yardımcıları kalabalığa seslenerek sakin olmaları tavsiyesinde bulundu.

Başkan Yardımcısı Barış Zehir yıkımların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ve kendileriyle alakası olmadığını söyleyerek, “Belediye olarak biz mağdur vatandaşlarımıza yardımda bulunacağız. Yapılan görüşmelerde yıkımlar şuan için durdurulmuştur” diye seslendi.

Bu sırada kalabalıktan birkaç kişi yumurtalı saldırıda bulunurken atılan yumurta bir gazeteciye isabet etti. Başkan yardımcısının konuşmalarından tatmin olmayan grup protestolarına devam etti.

Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından grup eylemine son verirken önümüzdeki günlerde de protestolarına devam edeceklerini söyledi. Tam eylem sona erdi derken bazı kişiler önce AK Parti binasını ardından Kaymakamlık binasını taş yağmuruna tutarak camlarını kırdı.

Demokrasi caddesini ve sokakları barikatlarla kapatan gruba çevik kuvvet ekipleri gaz bombası atarak müdahale etti. Polise taş atmaya devam eden grup polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarken polisle göstericiler arasında nefes kesen kovalamacalar yaşandı.

Panzerler yollardaki barikatları açarken su sıkılarak göstericiler tarafından yakılan ateşler de söndürüldü. Kaymakamlık önüne çevik kuvvet ekibi gönderilirken kırılan camların yerine yeni camlar takıldı.

yıkım-2

Yıkıma Karşı Korsan Gösteri

Öte yandan, dün gece 100 kişilik bir grup, Sancaktepe Osmangazi mahallesinde saat 22.30 sıralarında kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmasını protesto etmek için toplandı.

Postane bürosunun camlarını taşla kıran göstericiler, sokak başlarında eski otomobil lastiği ve tahtalarla barikat kurdu.

Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi nakledildi. Barikatları ateşe veren göstericiler çevik kuvvet polislerini taş yağmuruna tuttu. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]