SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Sancaktepe’de Yıkım Olayları Devam Ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Sancaktepe’de dere yolu üzerine inşa edilmiş, tapusu olmayan kaçak yapıların yıkımı sırasında çıkan olaylar devam ediyor.

İstanbul Sancaktepe’deki yıkıma tepki Gösteren vatandaşlar, belediye önünde toplanıp yürüdü. Grubun yürüyüşü sırasında olaylar çıktı. Gruptaki bazı kişiler kaymakamlık ve AK Parti binasının camlarını kırdı, polis müdürünü tartakladı.

Tam olaylar bitti derken polis, barikat kurup yolu kapatan gruba gaz bombalarıyla müdahale etti.

Sancaktepe Osmangazi mahallesindeki olaylı yıkımın ertesi günü evleri yıkılan ve oturdukları evlerine yıkım kararı çıkarılan vatandaşlar belediye binası önünde eylem düzenledi.

Saat 12.00’de belediye binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup ellerindeki ‘Yıkımlara geçit vermeyeceğiz” pankartının önünde sloganlarla yıkımları protesto etti.

Gruptaki kadınlarda belediye Başkanı İsmail Erdem’e tepki göstererek yıkımların durdurulmasını istedi.

Biz Yoksulların Evine Azgınca Saldırmaktadırlar

Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Dere yatağında evlerin yapılması bizim değil belediyenin sorumluluğudur. Kaçak orman arazilerindeki villalara dokunulmazken biz yoksulların evleri yıkılıyor. Bizler dişimizden tırnağımızdan artırdığımız birikimlerle bu evleri tamamladık. İnşaatlarımız devam ederken bizlere İSKİ ve Sancaktepe Belediyesinden gelen yetkililer devam edin dediler. Para babalarının kaçak yapılarına yıkım kararı olduğu halde dokunmayan yetkililer, biz yoksulların evine azgınca saldırmaktadırlar” denildi.

Belediye önünde toplanan grup bunun ardından oturma eylemine başlarken çevik kuvvet ekipleri de tam teçhizatla hazır bekletildi. Bu sırada grubun içindeki bazı kişilerin yönlendirmesiyle vatandaşlar belediyenin karşısındaki caddeyi trafiğe kapatarak araç geçişlerini engelledi.

Emniyet Müdürü Tartaklandı

Yolun açılması için grubu ikaz eden Sorumlu Emniyet Müdürü Ali Babayiğit bazı kişiler tarafından tartaklandı.

Emniyet Müdürü’nün bir anda etrafını kesen beş altı kişilik grup, Ali Babayiğit’e hakaret ederek itekledi. Ali Babayiğit üzerine yürüyen kişilerin yanından hızla uzaklaşarak çevik kuvvet ekiplerinin bulunduğu noktaya gitti.

Babayiğit büyük bir sağduyu örneği göstererek çevik kuvvete müdahale için herhangi bir talimat vermedi. Gergin anların yaşandığı eylemde vatandaşlar Belediye Başkanı İsmail Erdem ile görüşmekte ısrar ederken, başkanın adına dışarıya çıkan başkan yardımcıları kalabalığa seslenerek sakin olmaları tavsiyesinde bulundu.

Başkan Yardımcısı Barış Zehir yıkımların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ve kendileriyle alakası olmadığını söyleyerek, “Belediye olarak biz mağdur vatandaşlarımıza yardımda bulunacağız. Yapılan görüşmelerde yıkımlar şuan için durdurulmuştur” diye seslendi.

Bu sırada kalabalıktan birkaç kişi yumurtalı saldırıda bulunurken atılan yumurta bir gazeteciye isabet etti. Başkan yardımcısının konuşmalarından tatmin olmayan grup protestolarına devam etti.

Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından grup eylemine son verirken önümüzdeki günlerde de protestolarına devam edeceklerini söyledi. Tam eylem sona erdi derken bazı kişiler önce AK Parti binasını ardından Kaymakamlık binasını taş yağmuruna tutarak camlarını kırdı.

Demokrasi caddesini ve sokakları barikatlarla kapatan gruba çevik kuvvet ekipleri gaz bombası atarak müdahale etti. Polise taş atmaya devam eden grup polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarken polisle göstericiler arasında nefes kesen kovalamacalar yaşandı.

Panzerler yollardaki barikatları açarken su sıkılarak göstericiler tarafından yakılan ateşler de söndürüldü. Kaymakamlık önüne çevik kuvvet ekibi gönderilirken kırılan camların yerine yeni camlar takıldı.

yıkım-2

Yıkıma Karşı Korsan Gösteri

Öte yandan, dün gece 100 kişilik bir grup, Sancaktepe Osmangazi mahallesinde saat 22.30 sıralarında kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmasını protesto etmek için toplandı.

Postane bürosunun camlarını taşla kıran göstericiler, sokak başlarında eski otomobil lastiği ve tahtalarla barikat kurdu.

Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi nakledildi. Barikatları ateşe veren göstericiler çevik kuvvet polislerini taş yağmuruna tuttu. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio