SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ahmet Şimşek Kolej’inde eğitime yeniden merhaba!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de Eğitim ve Öğretimde  Yeni Bir  Sayfa Açan  28 Yıllık Köklü Eğitim Kurumu  AHMET ŞİMŞEK KOLEJİ,2012-2013 Eğitim ve Öğretim Dönemini  10.000.Mezununu Uğurlayarak Girdi.Ülkeye Bir Çok  Değerli İş  Adamı ve İsim Yetiştiren  Türkiye’nin İlk ve Tek Ücretsiz Özel Okulu Ahmet Şimşek Koleji Bölgenin Parlayan Yıldızı Oldu . 

Okulların açılması ile birlikte düzenlenen törende konuşan; Ahmet Şimşek Koleji Kurucusu Ahmet Şimşek ve eşi Genel Eğitim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek, önemli mesajlar verdi.

Kolej Kurucusu Ahmet Şimşek eğitim önemine değinerek şunları ifade etti:

Bu yıl aramıza katılan ve bizi tercih eden öğrencilerimiz; geçen yıllardan aramızda olup okuyan öğrencilerimiz… Hep birlikte mükemmel bir şekilde yetişmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.Ne mutlu bize.Kolejimizde çağın gerektirdiği en son imkanları kullanarak yeni, modern ve kolay eğitim sistemini uygulayarak, öğrencilerimizin yetişmesini temin etme gayreti içindeyiz.Biz sizler için buradayız.Gayemiz bu davada kardeşçe, birlik içinde, sevgi, şefkat, saygı ve sevgiyle buluşarak, bütünlük içinde çocuklarımızı en üst seviyede yetiştirmektir. Şuna inanıyoruz ki, bu kutsal eğitim yuvasında ailelerimizin, büyüklerimizin, ulusumuzun övüneceği birer değerli insanlar olarak yetişmenizdir.Şüphesiz ki bu şekilde yetişiyorsunuz.Hepimizin göğsünü kabartacaksınız.Bu yıl kolejimiz çeyrek asırdan da fazla tecrübesi ve birikimleri ile dünya standartlarında yeniden yapılanmış olarak Türk toplumunun önüne çıkmaktadır.Ne kadar övünsek azdır.Sadece mükemmel eğitimle kalmamak, yetinmemek, öğrencilerimize bir çok öğeleri aktarmak, benimsetmek ve aşılamak gayemizdir.Bu öğeler ahlaklı olmak, insan haklarına saygılı olmak,yükselmek, başarmak gibi bir çok sayıda öğelerdir.

Bu eğitim yuvası bizim değil sizindir.En iyi şekilde istifade edin.Siz çalışın, her şeyimiz sizindir.Sizlere feda olsun.Vatanın size ihtiyacı var!Toplumun size ihtiyacı var!Toplumun size ihtiyacı var!Zira bunları dünyaya siz tanıtacaksınız.Bu kudret sizde var.Yüce Atatürk ne diyordu;’Cumhuriyeti biz kurduk,onu yaşatacak, yükseltecek sizlersiniz.Ancak bu kudrete sahip olmanız lazım.Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur…Yolumuz Atatürk’ün çizdiği yol olacak.Onun için yolumuz açık olsun.Sizi yetiştiren büyüklere, anne-babalara sesleniyorum.Ne mutlu bizlere ki böyle evlatlar yetiştirdiniz, bu seviyeye getirdiniz.En iyi günlerini göreceğinize inanıyorum.İnşallah her zaman başarılı olacaklardır.Yürekten temenni ediyorum.Tekrar bu mutlu günümüzü kutluyor, başarılı, sağlıklı bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum.” dedi.

Kolejin ilk-orta-lise Genel Yöneticisi ve Sanat Yönetmeni Yasemin Kumral Şimşek ise yaptığı

konuşmasında;”Bu yıl yeni bir sistem oluşturduk.Bu sistemin amacı ayakları yere basan, ne istediğini bilen, başarmak için elinden geleni yapan, zeki ve başarılı evlatlar yetiştirmektir.Bu sistemin adı Montessori eğitim sistemidir.Bu sene  üniversite sınavlarında başarı çıtamızı en yüksek seviyeye yükselttik. Devlet üniversitelerini ve özelin devlet seviyesindeki puanlarıyla yüzlerce öğrencimizi üniversitelerin en değerli bölümlerine  uğurladık. Yine bu yıl SBS sınavlarında 400’ ün üstünde puan alan öğrencilerimizden çoğunluğu başka kolejleri kazandıkları halde, yine bizi tercih ettiler.Öğrencileriniz sizden çok bizim evlatlarımızdır.Bizim için başarı hedeftir.Bunun için öğrencilerimize çok sıkı bir ölçme değerlendirme sistemi getirdik.Eksikler tespit edilip, sıkça üstüne gidilecektir. Bizim hedefimiz ya başaracağız, ya başaracağız…” dedi.

Törende mezun olmanın ve Boğaziçi gibi bir üniversiteyi kazanmanın haklı gururunu ve onurunu yaşayan Dilara Özen   ;”Okuluma, öğretmenlerime ve üzerimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Üniversitede arkadaşlarımdan ileride olmamın nedenlerinden biri de, Ahmet Şimşek Koleji’nde gördüğüm profesyonel ve temel İngilizce ve Almanca dersleridir.Sonsuz teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

Okulun Yabancı Diller  Koordinatörü, Amerika’dan  getirilen Mr.Jerome Charles Bush, velilere ve öğrencilere tercümesi yapılan İngilizce açıklamalarında jest ve mimikleriyle gönülleri fethetti. Esprili yaklaşımlarıyla sempati toplayan Mr Bush, velilerin İngilizcelerini test etmeyi de ihmal etmedi.

İlk ve ortaokul Müdürü Hasan Delikenli ve Lise Müdürü Erhan Demiralp’in konuşmaların

dan sonra, öğretmenlerin tanıtım merasimi yapıldı.

Sevimli ilkokul 1 öğrencileri ellerinde bayraklarıyla sınıflarına gönderilirken, öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Türkiye’nin ilk ve tek ücretsiz özel eğitim kurumu konseptiyle tanınan’ vergiler sizden, eğitim bizden’ felsefesiyle yönetilen Ahmet Şimşek Koleji’nin yöneticileri ve öğrenim ekibi,2012-2013 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde yeni başarılara imza atmak üzere yoğun bir çalışma dönemi içerisine girdi.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]