Türk dostu Amerikalı Belediye Başkanı’ndan Başkan Topbaş’a ziyaret.

Yayın: 06:59 - 19.09.2013
Güncelleme: 06:59 - 19.09.2013

“Ne Mutlu Türküm Diyene” diyen Amerika – Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti.
1 saatlik görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş,  Brooklyn Belediye Başkanı  Marty Markowitz’ın kendilerine nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.
Başkan Topbaş  Türk dostu Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz’in kendilerini ikinci kez ziyaret ettiğini kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bilhassa Türkleri seven, Türk dostu olarak bilinen ve sempatik tavırlarıyla herkesin sevgisini kazanmış başarılı bir belediye başkanı. 4 ay sonraki seçimlerde yasa gereği görevini bırakıyor. Ama bizim dostluğumuz devam edecek. Orada Türklerin hamisi olmuşlar, Türklerin her etkinliğine katılmışlar. Kendileri görevden ayrılıyor olsa da izim dostluğumuz bir ömür boyu devam edecek.”
Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz’de kendisi benden 1 ay büyük Başkan Topbaş’ı “Abi” olarak gördüğünü ve bundan dolayı da mutluluk duyduğunu söyledi.  Açıklamasına devam eden Marty Markowitz, “Brooklyn zaten Amerika’nın Türk başkenti.  Sayın Başkan’a çok teşekkür ediyorum misafirperverliği için. Son olarak ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyorum”  diye konuştu.
Başkan Topbaş daha sonra Türk dostu Belediye Başkanı’nı makam aracına kadar yolcu etti.

Exit mobile version