Kartallılar İmam Hatip istiyor!

Yayın: 14:44 - 20.09.2013
Güncelleme: 14:44 - 20.09.2013

Okullar açılınca öğrencilerin derslik ihtiyacı gün yüzüne çıkıtı. İstanbul Kartal ilçesinde yeterli okulun dönüştürülmemesi nedeniyle pek çok veli çocuğunu İmam Hatip’e gönderememekten şikâyetçi.

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Kartal’da yüzlerce İmam Hatip Ortaokulu öğrencisinin komşu ilçelere gitmek zorunda kaldığını belirterek, ‘Velilerin iki yıldır verdiği tüm çabalara ve imza kampanyalarına rağmen halen çözüm üretilebilmiş değil. Kartal’da İmam Hatip Ortaokulu açmak neredeyse Atina’da cami açmak kadar zor hale geldi’ diye konuştu. Kartal’da İmam Hatip Ortaokuluna yoğun talep olmasına rağmen bir türlü talebi karşılayacak kadar İmam Hatip Ortaokulu açılmadı. Geçen yıldan devam eden ve bu yıl ön kayıt yaptıran toplam öğrenci sayısı 2 bin 42 iken mevcut okul ve derslik ise talebin çok altında olduğunu belirti.

Velilerin, sivil toplum kuruluşlarının girişimlerine verdiği bütün çabalara, düzenlenen imza kampanyalarına rağmen yeni okul açılamaması velileri de öğrencileri de üzmektedir.

Exit mobile version