İyileşmeyen yaraları bana getirin !

Yayın: 08:28 - 20.09.2013
Güncelleme: 08:28 - 20.09.2013

Ünlü doktor Mustafa Eraslan, Türkiye’nin kanserden daha fazla para harcadığı ancak yeteri kadar başarıya ulaşamadığı yara tedavisi konusunda iddialı açıklamalar yaptı. Eraslan, “İyileşmeyen hastaları bana getirin, ben tedavi ederim” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi Yara İyileştirme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Barutçu’nun Türkiye ve dünyada sağlık harcamalarının en büyük bölümün yara iyileştirme konusuna harcandığını söylemesi basına yansımıştı. Barutçu buna rağmen, ülkemizde yara doktorunun olmadığını ve bu konuda yeterli tedavi sistemlerinin geliştirilemediğini belirtmişti. Barutçu’nun yaptığı açıklamaların ardından konuşan Dr. Mustafa Eraslan, “ Ben iyileşmez denen yaraların en az yarısını iyileşmesine ve yara yüzünden uzuvların kesilmemesine yardımcı olabilirim. Bu konuda sahip olduğum tüm bilgi ve birikimi de, başta bakanlık yetkilileri olmak üzere, diğer doktorlarla da paylaşabilirim” diye konuştu.
“DİPLOMAMI ORTAYA KOYUYORUM”
İnsan vücudunda şeker hastalığına, dolaşım bozukluğuna ve yanıklara bağlı olarak yaraların oluşabildiğini söyleyen Eraslan, en ağır yaraların yanık yarası olduğunu belirtti. Mustafa Eraslan, bu yaralara bağlı uzuv kesilmelerinin tüm imkânsızlıklara rağmen önüne geçilebileceğini söyleyerek, oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Eraslan “Ben diplomamı ortaya koyarak diyorum ki, 100 tane iyileşmez denen hasta getirin yarısını iyileştirebilir, kesilen ayak ve bacakların kesilmesini önleyebilir ve bu tedavileri mevcut tedavilere göre çok daha düşük maliyete uygulayabilirim” ifadelerini kullandı.(İHA)

Exit mobile version