SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Hanefi Bostan, Güven Tazeledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Hanefi Bostan Yeniden Kamu-Sen İl Başkanı Seçildi

17.06.2008 tarihinde saat: 18.00–20.30 saatleri arasında Üsküdar Din Görevlileri Toplantı Salonunda yapılan Türkiye-Kamu-Sen İl Başkanlığı seçimini Hanefi Bostan kazandı. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı İstanbul şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyelerinin delege olarak katıldığı seçimde 107 kişi oy kullandı. Hanefi Bostan, delegelerin oylarının tamamını alarak ittifakla tekrar Türkiye-Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı seçildi.
Tuzla, Pendik, Kartal ve Kadıköy İlçeleri Bostan’ı aday gösterdi.

İstanbul, teşkilatı ittifakla “Hanefi Bostan” dedi.

Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Temsilcisi olan Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, yeniden İstanbul İl Başkanı oldu. Geçtiğimiz hafta Üsküdar Din Görevlileri Salonlarında yapılan Türkiye Kamu Sen İl Başkanlığı seçimlerine; Kamu Sen’liler tek liste ile girdi.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan seçim saygı duruşu ile devam etti. Ebediyete intikal eden üyeler için yapılan fatiha duasını; Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan’ın konuşması izledi.

Açılış konuşmasında çalışmalarını özetleyen Bostan tüm üyelere teşekkür etti.

Yakup Sözen, Vedat Genç ve Zeki Fırıldak’tan oluşan divanla seçime giden Kamu Senliler, tek adayla seçime geçtiler. Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan’ın tek aday olduğu seçimde; açık oyla seçim yapıldı. Seçime katılan tüm üyelerin oyunu alan Bostan ittifakla yeniden Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı seçildi.

Seçim sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan İstanbul Kamu Sen İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, konuşmasında: Kamu Sen üzerindeki baskılara değindi. Haksız ve hukuksuz uygulamaları dile getiren Bostan, tüm bu baskılara rağmen dimdik ayakta olduklarını ifade ederek üyelere gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür etti.

İstek ve Dilekler bölümünde söz alan Türk Haber Sen Şube Başkanı Ahmet Kurt, il başkanlığının zor bir görev olduğunu ifade ederek, her birimiz il başkanına destek verir, eylem ve etkinliklere katılırsak bir sonuç alırız dedi. Seçimin İstanbul Türkiye Kamu Sen’e ve Memur camiasına hayırlı olmasını dileyen Kurt, önümüzdeki seçim Avrupa yakasında yapılsın şeklinde konuştu.

Türkiye Kamu Sen’e ait 32 Şube, 201 delege ile yapılan seçim sonrası katılımcılara yemek ikram edildi.
HANEFİ BOSTAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

1958 yılında Trabzon ilinin Çaykara ilçesinde doğdu. İlkokulu Çaykara’da, ortaokulu İstanbul Kartal Lisesi’nde, liseyi ise parasız devlet yatılısı olarak Boyabat’ta tamamladı. 1982 yılında Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimimi tamamladı. 31 Aralık 1982’de Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Tarih Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1986 yılının Ocak ayında “Sait Halim Paşa’nın Hayatı” isimli teziyle M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programını tamamladı. Aynı senenin Şubat ayında M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü (sonra Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü) Yeni Çağ Tarihi Doktora Programını kazandı. “XV-XVI. Asırlarda Trabzon Sancağında Sosyal ve İktisadi Hayat” konulu tezi ile 1993’te doktorasını aldı.

11 Nisan 1988 Tarihinde Araştırma Görevlisi kadrosunda Öğretim Görevliliği’ne atandı. 1992 yılında Öğretim Görevlisi kadrosuna tayin edildi. 24 Temmuz 1996’da Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.

M.Ü. Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Tarih Eğitimi Anabilim Dalı’nda; Osmanlı Diplomatikası, Osmanlı Medeniyeti ve Osmanlı Müesseseleri derslerini okuttu.

16 Mayıs 2001 Tarihi’nde M.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi’nin Tarih Bölümü Yeni Çağ Tarihi Anabilim Dalı’na kadrosuyla birlikte naklen atandı Yardımcı Doçent kadrosundadır. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde; Osmanlıca, Osmanlı Merkez Teşkilatı, Osmanlı Taşra Teşkilatı ve Türk Kültür Tarihi derslerini okuttu.

Hanefi Bostan’ın çeşitli ilmi dergilerde yayınlanmış tarih ve eğitimle ilgili çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

2005 yılında, XV-XVI. Asırlarda Trabzon Sancağında Sosyal ve İktisadi Hayat isimli kitabıyla Milliyet Gazetesi’nin Örsan Öymen – Kent Tarihi Ödülünü aldı.

1990 yılında Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı İstanbul Şubesinin Kurucu Başkanı, 1992 yılında Türk Eğitim-Sen İstanbul Kurucu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı olan Hanefi Bostan 19 yıldan beri sendikacılıkla uğraşmaktadır.17.06.2009’da yapılan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığıyla birlikte bu göreve Hanefi Bostan 16. kez seçilmiş bulunmaktadır.

Şu anda Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) ve Türkiye Kamu-Sen’in İstanbul İl Başkanlığı görevlerini birlikte yürütmektedir.

Üç ayda bir yayınlanan Bilgi Çağında Eğitim (Eğitim-Bilim-Kültür) Dergisi’nin yayın danışmanıdır. Karadeniz Araştırmaları Dergisi (Uluslararası), Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi (Uluslararası) ile aylık yayınlanan Tarih ve Düşünce Dergisi’nin, yıllık yayınlanan Çaykaralılar (Tarih ve Kültür) Dergisi’nin yazı kurulu üyesidir. Ayrıca Fatih İlçe İnsan Hakları Kurulu’nda da üye ve Türk Dünyası İnsan Hakları Derneğinin Danışma Kurulu üyesidir.

GSM:0532 2925114–0505 4002761

E-Posta:hanefibostan@mynet.com

(Haber: M. Nazım TELLİ)

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]

Belediye
07 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel Belediye Personeli ile Bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan Bayramı öncesi son mesai gününde belediye personeli ile bir araya geldi. Mesai arkadaşlarının bayramını tek tek kutlayan ve çalışmaları için kendilerine teşekkür eden Başkan Yüksel, Kartallı komşularının Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için Kartal Belediyesi olarak bayram süresince de çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Kartal Belediyesi müdürlüklerini […]