Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz Önce Sünnet Etti, Sonra Altın Taktı

Yayın: 10:44 - 24.09.2013
Güncelleme: 10:44 - 24.09.2013

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet’ projesi kapsamında bir çocuğun sünnet operasyonunu kendisi gerçekleştirdi. 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve çok sayıda belediyenin özgün projelerinin değerlendirildiği yarışmada Kartal Belediyesi “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler” dalında ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet’ projesiyle ödüllendirildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok, ödüllü proje kapsamında Kartal’da özel bir hastanede 4 yaşındaki Ebubekir Sonduk’un sünnet operasyonunu kendisi gerçekleştirdi. Cerrahi operasyon sonrasında İHA muhabirine açıklama yapan Başkan Öz, “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet” kampanyasının Marmara Belediyeler Birliği tarafından proje ödülü aldığını belirterek; projeye ilişkin bilgi verdi. Başkan Öz, Kartal’da çok sayıda sağlık kuruluşu ile ücretsiz sünnet projesi üzerinden anlaştıklarını yıl boyu tüm Kartallılara psikolojik ve sosyal açıdan daha sağlıklı ve nitelikli bir sünnet hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirtti.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, projeyle, hatalı yöntemlerin, estetik yanlışların, hastalıkların oluşumunu ve ileride doğabilecek sorunları önleyerek, bedensel ve psikolojik hastalıklara karşı çocukların ve toplumun korunacağını kaydetti. Operasyon sonrası kaldığı odaya getirilen küçük çocuğu kontrol eden Başkan Öz, çocuğa küçük bir altın taktı.
Ebubekir’in babası Mahfuz Sonduk ise uygulamayı çok beğendiklerini belirterek, “Mahalle aralarında yapılan sünnetlerden ötürü şikayetler artıyordu. Şimdi belediyelerin yaptığı sünnet etkinlikleri çok kabul ediyor. Böyle temiz bir ortamda sünneti yaptırdığımız için mutluyuz” dedi.

İSTANBUL (İHA

Exit mobile version