SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesi Kreşlerinde “Kreşe Uyum Süreci” Semineri Verildi

Yayınlanma:
ABONE OL

 Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından hayata geçirilen 7 kreşte velilere yönelik “Kreşe Uyum Süreci“semineri düzenlendi.

Kartal Belediyesi kreşlerinde velilere yönelik ‘Kreşe Uyum Süreci’ semineri gerçekleştirildi. Seminerde Kreş Pedagogu Meliha Ersoy velilere,  kreş çağına gelen çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

 “Okul Öncesi Eğitim Önemlidir”

Pedagog Meliha Ersoy, kreş eğitimi alan çocuğun okul hayatında başarı kazandığının altını çizerek “ Kreşe başlama, hem aile için, hem de çocuk için çok önemli bir adımdır. İlk üç yıl içinde çocuk, model olarak gördüğü anne ve babasından alabileceğini alır ve kendisine tanınan fırsatlar ölçüsünde bir psiko-sosyal olgunluğa varır. Ancak bu gelişim sınırlıdır. İşte bu dönemde okul öncesi eğitim devreye girerek çocuğun gelişim alanlarını destekleyici çalışmalar yapar. Kreşe başlama, çocuğun toplumsallaşma sürecinde çok önemli bir basamaktır. Okul öncesi eğitim, bir anlamda çocuğun aile dışına attığı ilk adım olarak düşünülmelidir. Çocuk, kreşe başladığı zaman tüm kurallarını bildiği aile ortamından, henüz hiçbir kuralını bilmediği, tanımadığı kişilerin bulunduğu bir ortama girmektedir. Bu yeni durum, tabii ki çocuklarda uyum sorunu yaratabilir” dedi.

”Kreş, Çocuk Gelişiminde Önemli Rol Oynar”

Çocukların kreşe başlama sürecinde ailelerde kaygılar yaşandığını vurgulayan Pedagog Meliha Ersoy, “ Kreş sürecinde aileler de birçok kaygı yaşamaktadır. Bazen aileler, çocuklarından ayrıldıkları için kendileriyle ilgili suçluluk ve kaygı duyguları yaşarlar ki bu sinyaller, çocuğun okul korkusunu arttırıcı bir faktör olabilmektedir. Bu nedenle annenin kararlılığı ve iç rahatlığı, çocuğun uyum süreci için çok önemlidir. Yani çocuğun kreşe başlama sürecinde annenin de duygusal olarak hazır olması gereklidir. Çocuğun, duygusal olarak annenin üzüntü ve kaygısını hissetmesi, uyum sürecini zorlaştırmaktadır.  Uyum sürecindeki tepkiler bireysel farklılıklar göstermektedir. Bazı çocuklar ilk 3 gün ya da 1 hafta ilgili ve istekli olur. Kreş, çocuklar için park gibidir. Ama zamanla annesi ile birlikte olmak ister, sürekli okula gelmenin anlamını yeni kavrar ve tepki gösterir. Diğer bazı çocuklar ise en baştan itibaren anneden ayrılmak istemez. Sınıfa gelmesini, yanında olmasını, annesinin yedirmesini ister ve doğal olarak ağlama gözlenir.  Kreş ortamında ve özel yaşamında değişik ortamlara giren çocuklar, hayata çabuk uyum sağlarlar. O neden kreş ortamı, çocuğun gelişmesinde olumlu rol oynar” diye konuştu.

 

“Aileler, Kreşlere ve Kurumlara İnanmalı ve Güvenmelidir”

Ailelerin çocuklarını verdikleri kreşlere ve eğitim kurumlarına güvenmeleri gerektiğine işaret eden pedagog Meliha Ersoy, “Ailenin göstereceği kararlılık, sabır, okul öncesi eğitime ve başladığı eğitim kurumuna gösterdiği inanç ve güven, çocuğun uyumunu kolaylaştırır.  Çocuğun okulu sevmesi ve istemesi için aile, çocukla birlikte okula gitmeli, çocukla okulun her tarafını gezmeli, çocuğu öğretmen ve idarecilerle tanıştırmalı. Kreşin sadece çocukların bulunduğu bir yer olduğu söylenip anne ve babaların bulunmadığı, işe gittiği açıklanmalıdır. Aile, çocukla, okula geliş gidiş saatleri ile ilgili konuşmalı, sadece belli bir zaman dilimi içinde kreşte kalacağı söylemeli, onu alabileceği süreyi onun anlayacağı terimlerle anlatıp o süreyi geçirmeden almaya dikkat etmelidir. Kreşin her gün gidilmesi gereken oyun, arkadaş ve eğitim yeri olduğu anlatılmalı ancak abartılmış ve yanlış bilgi verilmemelidir. Aksi durumda çocuk kendisine anlatılanlarla bulduklarını karşılaştırdığında aradığını bulamayacak ve okula güveni kalmayacaktır. Özellikle ilk günlerde çocuk kapıdan teslim edilip kapıdan teslim alınmalı, vedalaşma mümkün olduğunca kısa tutulmalı. Vedalaşmada çocuk ağlamaya başlasa bile ayrılma konusunda kararlı davranılmalı” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]