SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartallı Küçük Yelkenciler Sertifikalarını Aldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Kartal Belediyesi tarafından 2009 yılında çocukları deniz, rüzgâr ve yelken ile tanıştırmak adına hayata geçirilen, “Haydi Çocuklar Yelkene” projesi, 2013 yılında eğitim gören öğrencilerini mezun etti.  8-12 yaş grubundaki öğrencilere ücretsiz olarak yelken sporunu öğreten kurs, bu dönem toplam 75 çocuğa sertifika verdi.

Kartal Belediyesi’nin, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü ile birlikte yürüttüğü  “Haydi Çocuklar Yelkene” projesi yaz sezonunda üç dönemden oluşan ders programını tamamladı. Yaklaşık üç ay süren kurslarda eğitim gören çocuklar sertifikalarını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün il dışında olması nedeniyle Başkanı temsilen Başkan yardımcısı Ali Apaydın ve Başkan danışmanı Hasan Uzunyayla’nın elinden aldı.

İlk olarak teorik branşta yapılan eğitimlerde öğrencilere, denizde can ve mal emniyeti, yelken teorisi, rüzgâr kuvvetleri, terim ve rotalar öğretildi. Eğitim programının sonraki aşamasında ise öğrenciler, tekneye hâkim olma, seyir teknikleri, dümen hâkimiyeti, rüzgâr yönlerine göre yanaşma ve deniz oyunları hakkında uygulamalı eğitim aldı. Yapılan eğitimin sonunda başarı gösteren öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen bir tören ile verildi.

Ada tesislerinde gerçekleştirilen sertifika törenine Başkan yardımcısı Ali Apaydın, Başkan danışmanı Hasan Uzunyayla, Kültür Müdürü Adem Uçar, İnsan kaynakları Müdürü Aydın Sezen, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Hakan Ertunk,  öğrenciler ve aileleri katıldı.  Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Hakan Ertunk, “Uzun yıllardır Belediyenin desteğiyle işbirliğiyle yaptığımız Yelken Yaz Okulu 2013 eğitimi dönemini de bitirdik. Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü olarak Kartal Belediyesi’ne ve Sayın Başkan Altınok Öz’e, belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan danışmanı Hasan Uzunyayla ve Başkan Yardımcısı Ali Apaydın’da sertifika töreninde bir konuşma yaptılar. Başkan danışmanı Hasan Uzunyayla çocuklara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün tebriğini ileterek başladığı konuşmasında, “Belediye demek sadece alt yapı, yol, kanal temizliği yapmak değildir. Bundan dört buçuk yıl önce birisi bir hayalini gerçekleştirmek istedi. Bunun adı Altınok Öz’dü. “Ben Kartal halkına şeffaf,  dürüst, toplum kaynaklarını toplum adına en iyi şekilde kullanmak için,  hizmet etme adına yola çıkıyorum” dedi ve yola çıktı Bu yolda Kartal halkıda kendisine destek vererek belediye başkanı yaptı ve aradan dört buçuk yıl geçti. Her gün değişen, gelişen bir Kartal’ı görmekteyiz. Artık Kartal kent kültürüyle buluşan, deniziyle, sanatıyla birçok dalda eğitimiyle ve bugün içinde bulunduğumuz bu nezih tesisleriyle güzel projeleriyle karşınıza gelen bir Kartal var. Gençlerimize böyle değer ve hizmet veren başkanımıza Kartal’ın önümüzdeki yıllarda da ihtiyacı  olduğunu düşünüyorum. İşte bugün bulunduğunuz tesis çocukları ve Kartal halkını denizle buluşturma adına yapılmıştır. Sosyal donatı alanlarımız iki katına çıkarılmış, çocuklarımız yeşille, spor alanlarıyla buluşsun diye yeşile ve donatı alanlarına büyük önem verildi. Sanatsal etkinliklerle her ay buluşan Kartal’ı hepiniz görmektesiniz. Başkanımız önceki yönetimden tek bir kreş devralmıştı ama çocuklara ve annelere olan sevgisi saygısı nedeniyle 1 olan kreş sayısını şu an 7’ye çıkardı. Ve en kısa zamanda 11’e çıkaracak. İşte bunlar siz çocuklarımız için Başkanımız tarafından yapılıyor” dedi.

Başkan Yardımcısı Ali Apaydın’da yaptığı konuşmada “Sevgili çocuklarımız, sevgili anne babalar. Belediye Başkanımız adına sizleri Belediyemizin bu güzel tesisinde ağırlamaktan gurur ve onur duyuyorum. Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, spora, kültüre, sanata, müzeye çok değer veren biri olarak Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliğiyle 4 yıldır devam eden kursumuz Haziran, Temmuz, Ağustos olmak üzere 3 dönem olarak yapıldı. Buradaki amaç çocuklarımızın denizle, rüzgârla, yelkenle tanışması, sorumluluk alma duygusunu geliştirmek, sosyal bir yaşamı paylaşmaktı. Ve bu eğitimleri başarıyla tamamladınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Bugün bu tablodan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu mutluluğu da çocukları çok seven ve çocuklarımıza çok değer veren Belediye Başkanımıza borçluyuz. Spor’un, sanatın, müziğin, kültürün her dalı bizlere örnek oluyor. Siz gençlerin başarılı, topluma yararlı birey olmasını diliyor, hepinize sevgiler saygılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yelken eğitimi alarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, adına Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Başkan Danışmanı Hasan Uzunyayla ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Hakan Ertunk tarafından verildi. Tören, düzenlenen kokteyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]