SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz ,”Hedefimiz çift merkezli bir Kartal oluşturmaktır”

Yayınlanma:
ABONE OL

 

54. Muhtarlar toplantısı Kartal Kapadokya Hotel’de yapıldı

 

Kartallılara verdiği ‘Halk için Halkla Beraber Yönetim’ sözünü göreve geldiği günden beri tutan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Kartal Muhtarları ile ellidördüncü toplantıyı Kartal Belediyesi’ne ait Kapadokya Kartal Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıya Kartal’da bulunan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin  yanı sıra Kartal Belediyesi Meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı.

Muhtarlar toplantısında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, seçimlere kısa bir süre kaldığını, yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, “Muhtarlarımızla yine bir aradayız. 5 ay sonra yeni bir dönem başlayacak. Ne olacak ne bitecek bunu bilemeyiz. Siyaset arenası ve seçim atmosferi başlıyor. Her partinin kendi içinde aday adayları var. Bir de partilerin adayları olacak. Bu süreçte sizler sivil toplum örgütlerinin liderleri olarak herkesle görüşeceksiniz. Bağınız olacak, ilişkiniz olacak ve sizlerden yardım isteyecekler. Bunun kadar doğal bir şey olamaz. 54 aydır beni tanıyorsunuz bundan en ufacık bir rahatsızlık duymuyorum. Kartal’da seçim atmosferinin rahat bir şekilde, özgürlük ortamında, anlayış ortamında ve barış ortamında geçmesi en büyük dileğimdir. Bu duygularımı muhtarlarımızla ve sivil toplum örgütleriyle paylaşmak istedim” dedi.

 

İlimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır”

 

Mevlana’nın   “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol”,  Hacı Bektaş-ı Veli’nin “İlimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” sözünü  hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bektaşi felsefesinin doğduğu bu Anadolu topraklarında da Hacı Bektaş-ı Veli “İlimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” der. Hacı Bektaş-ı Veli’nin 14. yüzyılda verdiği çok önemli bir mesajdır. İnsanların akılla nereye gidebileceğini gösteren en önemli mesajıdır. Bizler dinine, inançlarına ve geleneklerine bağlı bir milletiz. Ama insanlığın gelişimine zarar verecek ve hangi tarafta olursa olsun yobazlığın olduğunu en iyi gösteren ve söyleyen bir ifadedir.

 

Kardeşlik mesajları veren felsefeyi Kartallılarla tanıştırmak istedik

 

Nevşehir ve Anadolu topraklarının Hıristiyanlığın dünyaya yayıldığı yerlerin  başında geldiğini söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Hasan dağı ve Erciyes dağının değişik zamanlarda püskürttüğü lavlarla bu bölge oluştu. Yüzyıllar içerisinde hava şartlarından dolayı değişik yoğunluktaki katmanların erimeleriyle şekiller oluştu. Bu şekillerin kimi deveye, kimi kafasında şapka olan peribacası, kimisi de mantar şeklindedir. Bu bölgede vadiler var. İşte o vadiler içerisinde de kiliseler var. Bunun anlamı şudur: Hrıstiyanlık ilk yerleşim birimini Hatay Antakya’da yüksekte Sümela’ya benzer kiliseler yapmışlardır. İkincil olarak kullandıkları alanda Nevşehir ve civarıdır. Ve Hıristiyanlığın dünyaya yayılma yeri bu topraklardır. Hıristiyanlığın ilk 700’ncü yılında ikonların olmadığı dönemde kök boyalarıyla yapılan şekiller var. İlk olarak yaptıkları yer açık saray bölgesidir. Daha sonra şekillerin göründüğü yer ise Göreme bölgesidir. Göreme’deki vadiler olmuştur. Vadilerde saklanmak kolay olduğu için. Çünkü Hıristiyanların batı Roma’yla kavgası vardı. Batı Roma Hıristiyanlığı kabul etmiyordu. Hıristiyanlığın böyle bir merkezi olan bölgede kan dökülmeden Türkleşme ve İslamlaşma sağlanmıştır. Bu da Horasan Erenlerinin yapmış olduğu uygulamadan kaynaklanıyor. Onun için burası ezoterik felsefenin merkezidir. Kırşehir’e 7 kilometre kala yolun sonunda tek başına bir cami vardır. Caminin sağ tarafında bir tabela vardır. O tabelada Şeyh Edebali yazar. Şeyh Edebali, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman bey’in hem kayınpederi, hem de hocası olan Edebali buralıdır. Bektaşilik felsefesine uygun olarak yetişmiştir.  Burayı geçtikten sonra sol tarafta Aksaray diye bir yazı vardır. Orada da Yunus Emre diye bir tabela vardır. Ahilik felsefesinin yaratıcısı da oradadır. Bu alanı, bu felsefeyi kardeşlik mesajları veren felsefeyi Kartallılarla tanıştırmak istedik. Böyle bir yerde de barınma ihtiyacı vardı.  İçinde bulunduğumuz bu tesisi ve bu oteli bu felsefe ve düşünceyle kurduk. Ve biraz da kendi kurumsal kimliğimizi yaratmamız açısından, kendi personelimizle eğitim yapmak amacıyla kurulmuş bir eserdir” diye konuştu.

 

Anadolu yakasının cazibe merkezi Kartal olacak

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, geçtiğimiz günlerde inşaat firmalarıyla yaptığı toplantıyı da gündeme getirerek, “Geçtiğimiz günlerde büyük inşaat firmalarıyla bir araya geldik ve Kartal’ın geleceğini ve tanıtımını ulusal basına taşıdık.  Bu toplantıdan çıkan sonuç; Anadolu yakasının merkezi  Kartal olacaktır. Hedefimiz çift merkezli bir Kartal oluşturmaktır. Anadolu coğrafyasını biraz biliyorsak, Ramazanda iftardan önce insanlar yola çıkarlardı, eli arkasında iftar saatini beklerken bir yürüyüş yaparlardı. İşte öyle bir Kartal kenti meydanı, merkezi ve 15 dakika veya 1 kilometre uzaklıkta ikinci  merkez, gidiş gelişlerin bir merkeze bağlı kalmadığı alternatifi bol olan iki merkezli bir Kartal, cazibe merkezi olacak. Bu düşünce yatırımcılar tarafından tutulan ve beğenilen  bir fikir olarak görüldü. Dilerim önümüzdeki dönem bu düşünce Kartal için gerçekleşir” dedi.

 

 

Şeffaf bir belediyeyiz, gelir ve giderlerimizi internette yayınlıyoruz.

 

Kartal Belediyesi’nin gelir ve giderlerini internette yayınlayan tek belediye olduğu vurgusunu yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Şeffaf  bir belediyeyiz. Kartal Belediyesi’ne ne kadar gelir gelmiş, ne kadar gitmiş hepsini Kartal Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayınlıyoruz. Şeffaf belediyecilik anlayışı olan bir yapı içerisinde ne borç saklarım, ne de rahatsız olurum. Nereye harcadığım bellidir.” dedi.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]