SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sultanbeyli’de Mısır Direniş Şiirleri Akşamı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Sultanbeyli Belediyesi “Daima R4bia 40 Şair 40 Şiir” adlı Mısır Direniş Şiirleri Gecesi’ düzenledi. Kültür ve sanat dünyasının yoğun ilgi gösterdiği gecede, şiirler Mısır halkı ve zulme uğrayanlar için okundu.

 

Kültür sanat sezonunu geçtiğimiz günlerde muhteşem bir galayla açan Sultanbeyli Belediyesi, yine çok konuşulacak bir programa imza attı. Belediye Mısır’da gerçekleşen zulmü düzenlediği “Daima R4bia 40 Şair 40 Şiir” adlı Mısır Direniş Şiirleri Gecesi’yle unutmadı. Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ilçe kaymakamı İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, il genel ve belediye meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

 

“Bu Zulüm İçimizi Sızlattı”

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin programda yaptığı açılış konuşmasında Mısır’daki zulmün millet olarak içlerini sızlattığını ifade etti. Keskin, “Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemiz bu zulme sessiz kalmadı ve aktif olarak uluslararası arenada mücadele etti. Darbeye karşı Adeviyye’de başlatılan demokrasi mücadelesinin bir yansıması olarak vicdanın sesi olan şairler, Mısır’daki acıyı şiirlerle kalplerimize kazıdılar. Bu akşam da değerli şairlerimizle birlikte onların silahlarından daha büyük bir silah olan şiirle, tüm dünyaya sesimizi duyurmak için bir araya geldik. Bu gece duygularımıza, içimizdeki yangına tercüman olacak olan bu şiirler tanklara, silahlara karşı eline tek bir silah bile almadan insanlık onurunu savunan Mısırlı direnişçilere sözün en berrak halidir” dedi.

 

“Yürekten Destekliyoruz”

Mısır’da Müslümanların hayatlarını ortaya koyarak halklarının kazanımlarını korumaya çalıştıklarını kaydeden Keskin, “Mısır halkının bu mücadelesinin onurlu bir mücadele olduğunu biliyoruz ve yürekten destekliyoruz. Mısır ile derin tarihsel, kültürel ve inanç birliği olan Türkiyemiz, elinden her ne geliyorsa onunla Müslüman kardeşlerinin direnişine destek vermelidir” şeklinde konuştu.

 

Adeviyye direnişi sırasında Türkiye’nin sokaklara döküldüğünü ifade eden Başkan Keskin,  “Rabia işareti zulme karşı aynı duyguları soluduğumuzun bir simgesi oldu. Sadece Mısır için değil, ülkemizin ortak vicdanı Arakan için, Filistin için, Suriye için, Doğu Türkistan için elinden gelen mücadeleyi verdi. Elinden hiçbir şey gelmeyenler kalbiyle buğzetti” dedi.

 

Başkan Keskin’den sonra konuşan ilçe kaymakamı İbrahim Özefe, Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden örnekler verdi. “Mısır da yaşananlara karşı takınılan tavra şaşırmadık, hayal kırıklığına uğramadık” diyen Özefe,  menfaat standardının Mısır da yaşananlara karşı bir ayna olduğunu söyledi. Özefe, Rabia’daki o meydanlardaki gösterilerin, oralardaki direnişin, oynanan demokrasi tiyatrosunun artık görüldüğünün, yalancı baharlara artık kanılmadığının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Özefe ayrıca program için Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Özefe’nin ardından projenin koordinatörü Cevat Akkanat projenin nasıl ortaya çıktığını dinleyicilere aktardı. Akkanat konuşmasına Mısır direnişinin sembolü olan Rabia selamını vererek başladı. Çalışmanın 14 Ağustos 2013 tarihinde başladığını ifade eden Akkanat, Sultanbeyli Belediyesi’nin üç dilde (Türkçe- Arapça ve İngilizce) bastırdığı “Daima R4bia Mısır Direnişi İçin Şiirler” adlı eserin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

 

Ardından programa katılan şairler ve yazarlar hem düşünceleriyle hem de şiirleriyle Mısır direnişine destek verdi. Program toplu çekilen fotoğrafın ardından son buldu.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]