SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Medya Okulu’na Son Başvuru Tarihi 25 Ekim

Yayınlanma:
ABONE OL

Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen Medya Okulu, kapılarını üçüncü kez İstanbul Şehir Üniversitesi Altunizade Doğu Kampüsü’nde açıyor. Programın bu yılki ana teması “Teknoloji ile Değişen Medya”. Son başvuru tarihinin 25 Ekim olduğu eğitimlerde farklı alanlarda uzmanlaşmış gazeteciler medyanın bugününü ve geleceğini konuşacak.

Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Medya Okulu başvuruları için süre daraldı. Programa katılmak isteyenlerin 25 Ekim tarihine kadar ön kayıt yaptırması gerekiyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Medya Okulu’na medya sektöründe çalışan veya sektöre giriş yapmak isteyen herkes başvurabiliyor. Programa eksiksiz katılanlar sertifika almaya hak kazanacak.

Medya Okulu’nda bu yıl ders verecek isimler arasında  Fadime Özkan (Star Gazetesi), Büşra Erdal(Zaman Gazetesi), Vildan Ay (HaberTürk TV), Fatma Demir (TRT), Yalçın Arı (Sosyal Medya Danışmanı), İsmail Hakkı Polat (Kadir Has Üniversitesi), Simge Fıstıkoğlu (Show TV), Mehmet Şahin(TRT Radyo), Akın Emre Karagülle (MarsTAB iPad Dergisi), Deniz Ergürel (Medya Derneği), Aslı Telli(İstanbul Şehir Üniversitesi), Işıl Boy (Yıldız Teknik Üniversitesi), Ercüment Büyükşener (Bilgi Üniversitesi), Mesud Çelik (Haber7.com), Ömer Lütfi Diri (Dijital Pazarlama Lideri) bulunuyor.

Bu yılın teması “Teknoloji ile değişen medya”

Medya Okulu’nun bu yılki ana teması teknoloji ile değişen medya. 8 hafta sürecek olan eğitimlerde, teknoloji, internet ve sosyal ağlarla medyanın nasıl yeniden şekillendiği konuşulacak.

Her biri kendi alanında uzmanlaşmış 20’den fazla gazeteci ve medya yöneticisinin söz alacağı Medya Okulu, önceki yıllarda olduğu gibi program sonunda bir özet haline getirilecek.

Nasıl katılınır?

Medya Okulu’na başvurmak isteyenler, bir özgeçmiş ve neden bu programa katılmak istediklerine dair 200 kelimelik bir yazı ile ön kayıt yaptırabiliyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Altunizade’deki Doğu Kampüsü’nde 10:00 ile 13:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan 8 haftalık programın son başvuru tarihi 25 Ekim 2013, kesin kayıt bedeli ise 400 TL.

Başvuru için e-posta adresi: medyaokulu@medyadernegi.org

Detaylı bilgi için: http://www.medyadernegi.org/

Medya Okulu’nda işlenecek ders başlıkları şöyle:

– Açılış konuşması: Habercilikte yeni vizyon

– Geleceğin medyasında haber ajansının yeri ne olacak?

– Söyleşi / röportaj teknikleri

– Değişen hukuk sisteminde adliye muhabiri olmak

– Sınırların kalktığı dünyada dış habercilik

– Başkentte gazeteci olmak

– Sayıları habere dönüştüren meslek: ekonomi gazeteciliği

– Tıp dünyasından ‘sağlık’lı haber vermek

– Futbol değil spor haberciliği

– Mahremiyet algısı değişirken magazin haberciliği

– Haber kaynağı olarak sosyal medya

– ‘Cep’teki muhabir: yurttaş gazeteci

– Çok yönlü bir gazeteci olmak

– Editoryal tercihlerle marka olmak

– Haberi yorumlama sanatı: köşe yazarlığı

– Tasarımla marka değeri oluşturmak

– İnternetle yeniden şekillenen televizyon

– Radyoculukta yeni trendler

– Dergi yayıncılığının geleceği

– Dünyadan inovatif gazetecilik örnekleri

– Artık hepimiz yayıncıyız!

– Bir gazetecinin akıllı telefonunda olması gereken uygulamalar

– Medyanın e- hali

– Yeni medyada haberini öne çıkarma yöntemleri

– Değişen medyada reklamcılık

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]